Όταν έχεις παιδιά, αναγκάζεσαι να ζεις τις Απόκριες!

Όταν έχεις παιδιά, αναγκάζεσαι να ζεις τις Απόκριες!

Οι ενήλικες (χωρίς παιδιά) χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που μισούν τις Απόκριες (και είναι πολλοί) και σε εκείνους που θέλουν να τις γιορτάζουν σαν παιδιά. Όταν όμως γίνονται γονείς, όλοι «αναγκάζονται» να τις ζήσουν γιατί πολύ απλά δεν έχουν άλλη επιλογή.  Η αλήθεια είναι πως κατά βάθος μπορεί και να το χαιρόμαστε λίγο, ακόμα κι αν παραπονιόμαστε. Πώς είναι λοιπόν οι απόκριες ενός γονιού;

Η επίσκεψη στο μαγαζί με τ’ αποκριάτικα…

Πολλοί γονείς τρέμουν μόνο και μόνο στην ιδέα ότι ήρθε η ώρα να πάνε με τα παιδιά στα μαγαζιά για να επιλέξουν τη φετινή αποκριάτικη στολή τους… γιατί φυσικά δεν μπορεί να είναι ίδια με την περσινή. Η επίσκεψη στο μαγαζί με τα αποκριάτικα, λοιπόν, γίνεται αρμένικη βίζιτα, με τα παιδιά να μην ξέρουν τι να επιλέξουν, δοκιμάζοντας την υπομονή μας. Καταλήγουν πάντα να ζητούν 2-3 στολές, αλλά όταν καταλαβαίνουν πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να τις αγοράσουμε όλες, επικρατεί η αρχική επιλογή.

«Θέλω να φοράω τη στολή συνέχεια»

Μπορεί η επιλογή της στολής να τελείωσε κάποια στιγμή, όμως αυτό δεν σημαίνει πως… ξεμπερδέψατε. Γιατί μετά, τα παιδιά απαρνούνται τα κανονικά τους ρούχα και θέλουν να φορούν μόνο τη στολή. Από το σχολείο μέχρι τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, το φουστάνι της Έλσα ή η κάπα του Superman γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας τους. Ποια είναι η γνώμη μας; Δεν πειράζει να τα αφήσουμε κάποιες φορές να κάνουν αυτό που θέλουν- εξάλλου, είναι κάτι εντελώς άκακο.

«Είμαι ο Spiderman, δεν είμαι ο Δημήτρης!»

Καθόλη τη διάρκεια των αποκριών τα παιδιά μεταμορφώνονται στους ήρωες που έχουν επιλέξει να ντυθούν φέτος. Συνέχεια, λοιπόν, ακούς «Μαμά, κατάλαβέ το. Δεν είμαι ο Δημήτρης, ο Spiderman είμαι». Βέβαια αυτό μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και υπέρ μας, αν σκεφτούμε έξυπνα. «Ο Spiderman μπορεί να κάνει πολλά απίστευτα πράγματα και δεν έχει την ικανότητα να τακτοποιήσει το δωμάτιό του;». Εκείνη τη στιγμή, ο Δημήτρης μπορεί να επανέλθει…



Τα ατελείωτα αποκριάτικα πάρτι

Την Παρασκευή τα παιδιά έχουν το αποκριάτικο πάρτι του σχολείου, το Σάββατο το πάρτι των Αγγλικών και αμέσως μετά το πάρτι της σχολής χορού και την Κυριακή δύο ακόμα αποκριάτικα πάρτι σε σπίτι. Ειδικά τα 2 τελευταία σαββατοκύριακα, τα παιδικά πάρτι είναι αμέτρητα και το πρόγραμμα των λιλιπούτειων καρναβαλιστών (αλλά και το δικό μας) είναι φορτωμένο.

Σερπαντίνες και χαρτοπόλεμος: Οι εφιάλτες κάθε γονιού

Για κάποιους γονείς όλα τα παραπάνω, μπορεί να φαίνονται αμελητέα μπροστά στις μεγαλύτερες απειλές: τον χαρτοπόλεμο και τις σερπαντίνες. Ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι, οι μεγαλύτεροι εχθροί μας παραμονεύουν και τους βρίσκουμε στο πάτωμα του σαλονιού, στον καναπέ, φυσικά στο παιδικό δωμάτιο, ακόμα και στα δικά μας ρούχα (αλήθεια, πώς;). Το στοίχημα λοιπόν είναι να τα σκουπίσεις και να τα μαζέψεις- είναι πολύ δυσκολότερο απ’ ότι ακούγεται!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v