6 αποκριάτικα αξεσουάρ ειδικά για μαμάδες που βαριούνται τις Απόκριες

6 αποκριάτικα αξεσουάρ ειδικά για μαμάδες που βαριούνται τις Απόκριες

Oι Απόκριες για τις περισσότερες μαμάδες είναι μια κουραστική περίοδος που συνοδεύεται από πολλά πάρτι και ατελείωτες ώρες στα μαγαζιά προκειμένου να βρουν τα παιδιά την στολή που θέλουν. Και ενώ κάποιες από εμάς ευχόμαστε να κυλήσουν οι μέρες γρήγορα και να κλείσει το Τριώδιο, συχνά οι περιστάσεις απαιτούν και την δική μας μεταμφίεση. Δεν χρειάζεται να αναλώσετε τον χρόνο σας σε μαγαζιά με αποκριάτικα είδη, γιατί πολύ απλά η στολή σας…κρύβεται στην ντουλάπα. Αρκούν μερικά αξεσουάρ για να τελειοποιήσετε το look σας και να το ευχαριστηθείτε και εσείς!

Ντύσου σαν την Φρίντα

Mία από τις πιο απλές μεταμφιέσεις είναι αυτή της Φρίντα Κάλο, μιας γυναίκας που άφησε το στίγμα της στον χώρο της ζωγραφικής τον 20αιώνα.  Ακόμη κι αν δεν γνωρίζουμε τα έργα της, την ξέρουμε καλά  λόγω του δεσπόζοντος μονόφρυδου, το οποίο πρόκειται και να εκμεταλλευτούμε.

Για να πετύχετε το look, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο βάψιμο των φρυδιών. Με ένα μολύβι σκούρου χρώματος ενώστε το ένα φρύδι με το άλλο. Για το ντύσιμο επιλέξτε φαρδιές φούστες και εσάρπες. Αυτό που χρειάζεται για να ολοκληρώσετε το ντύσιμο είναι τα λουλούδια στο κεφάλι. Μπορείτε να προμηθευτείτε στέκες ή χτενάκια με εντυπωσιακά λουλούδια για να στολίσετε τα μαλλιά αφού τα πιάσετε σε έναν κότσο.

Extra tip

Αν θέλετε να είστε τυπική στην μεταμφίεση, οφείλετε να…αφήσετε «μουστάκι» ή απλώς να ζωγραφίσετε ένα διακριτικό χνούδι πάνω από τα χείλη.

Η μαμά μου είναι η Κρουέλα

Μπορεί η Κρουέλα ντε Βιλ να προκαλεί την οργή των φιλόζωων, όμως, είναι αδύνατον να αντισταθεί κανείς στο στιλ της. Το μόνο που χρειάζεστε ουσιαστικά για να πετύχετε αυτό το look είναι η περίφημη περούκα άσπρου-μαύρου χρώματος. Από εκεί και έπειτα, αυτοσχεδιάστε με τα ρούχα, φροντίζοντας να μείνετε εντός τριών χρωμάτων: άσπρο-μαύρο-κόκκινο. Φορέστε ένα μαύρο φόρεμα ή μια απλή μαύρη μπλούζα και μαύρο παντελόνι και ένα άσπρο παλτό ή εσάρπα. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα φορέστε κόκκινα γάντια.

Extra tip

Το σήμα κατατεθέν της Κρουέλα εκτός από τις γούνες και το νευρικό περπάτημα ήταν η τσάρλεστον πίπα.

Σουπερκαλιφρατζιλιστινεξπιαλαντοσιους

Mία από τις αγαπημένες ηρωίδες τόσο δικές μας, όσο και των παιδιών είναι η Μαίρη Πόπινς. Μιας, λοιπόν, και φέτος επέστρεψε στην μεγάλη οθόνη είναι μια καλή ιδέα να υιοθετήσουμε την περσόνα της. Επιπλέον, δεν χρειαζόμαστε στολή εφόσον είναι πολύ εύκολο να αυτοσχεδιάσουμε αρκεί να γνωρίζουμε μερικά tips.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μια μακριά φούστα σκούρου χρώματος, ένα λευκό πουκάμισο και ένα κόκκινο παπιγιόν. Για παπούτσια προτιμήστε τις μαύρες γόβες ή μαύρα μποτάκια. Το μόνο που χρειάζεστε για να τελειοποιήσετε το look είναι ένα καπέλο, το οποίο θα διακοσμήσετε με λουλούδια της επιλογής σας. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε από εδώ.

Extra tip

Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε το look σας με μια ομπρέλα και μια μεγάλη τσάντα.

Nτύσου… νάνος

Αντί να ντυθείτε Χιονάτη πρωτοτυπήστε και ντυθείτε… ένας από τους 7 νάνους. Ανάλογα με τα χρώματα που κυριαρχούν στην γκαρνταρόμπα σας, επιλέξτε έναν από τους ήρωες και εντυπωσιάστε. Αν διαλέξετε για παράδειγμα τον Χαζούλη, φορέστε ένα απλό σκούρο παντελόνι και μια μονόχρωμη μπλούζα. Προμηθευτείτε μια πράσινη εσάρπα και δέστε την με τέτοιον τρόπο ώστε να καλύπτει την μπλούζα. Αγοράστε κίτρινο χαρτόνι και κόψτε δύο ή τρία κομμάτια σε σχήμα κύκλου για να τα κολλήσετε στην εσάρπα έτσι ώστε να μοιάζουν με κουμπιά. Για να απογειωθεί το look σα χρειάζεστε έναν μοβ σκούφο και τεράστια αυτιά.

Καλώς ήρθατε στην οικογένεια Addams



Χλωμή, λεπτή με μαύρα ίσια μαλλιά: είναι η Μορτίσια, η μαμά της οικογένειας Άνταμς. Ο λόγος που σας την προτείνουμε είναι επειδή είναι η στολή της… τεμπέλας. Αρκεί ένα μαύρο φόρεμα μακρύ, μαύρες γόβες, μαύρη περούκα και μαύρο χιούμορ για να το πετύχετε. Όταν επιμεληθείτε το μακιγιάζ, βάλτε έξτρα πούδρα για να πετύχετε την χλωμάδα και κόκκινο κραγιόν.

Extra tip

Αγαπημένη ασχολία της Μορτίσια ήταν η κηπουρική. Συγκεκριμένα, λατρεύει να κόβει τα μπουμπούκια από τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Γι’ αυτό αν θέλετε να την μιμηθείτε, προμηθευτείτε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και ένα…ψαλίδι.

Η συμμαθήτρια Ερμιόνη

 Η επιμελής- «τα ξέρω όλα» συμμαθήτρια του Χάρι Πότερ είναι ιδανικός χαρακτήρας για τις μαμάδες. Το μόνο που χρειάζεται να φορέσετε είναι μια κοντή μαύρη φούστα, ένα άσπρο πουκάμισο και μια μαύρη καπαρντίνα. Απαραίτητο αξεσουάρ για να ξεχωρίζεται είναι το κασκόλ του Γκρίφιντορ που μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ. Αφήστε ατημέλητα τα μαλλιά σας και ξεκινήστε τα μάγια...

Εxtra tip

Εκτός από τα ξόρκια, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί και το μαγικό σας ραβδί.

Φωτογραφίες: pinterest.com

v