Γυναίκες του 2018: Οι φράσεις που πρέπει να μάθουμε στις κόρες μας

Γυναίκες του 2018: Οι φράσεις που πρέπει να μάθουμε στις κόρες μας

Η έμπνευση είναι ένα κίνητρο – το καύσιμο που κάνει την εσωτερική μας μηχανή να ζεσταίνεται, να δουλεύει πιο εντατικά, να παίρνει μπρος και να επιταχύνει. Η κατεύθυνση είναι δική μας επιλογή. Ο προορισμός είναι μία προσωπική υπόθεση, μα αυτό που έχει σημασία τελικά, είναι κυρίως το ταξίδι.

Η έμπνευση έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Μπορεί να είναι μία κουβέντα του παιδιού, μία ωραία ιδέα στη δουλειά, μια συζήτηση με μία φίλη ή η καλημέρα μιας μαμάς που θα σε δει και θα σου χαμογελάσει. Έμπνευση μπορεί να αποτελέσει και μια ταινία που θα δεις, ένα τραγούδι που θ’ ακούσεις ή μια κουβέντα κάποιας γυναίκας που θαυμάζεις.

Οι γυναίκες που μας ενέπνευσαν το 2018  είναι πολλές και τις ευχαριστούμε όλες.

Angelina Jolie
Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα όχι μόνο στην ανεξαρτησία και την ασφάλεια αλλά και να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο

Η κορυφαία ηθοποιός, πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNHCR και υπερασπίστρια των αδυνάτων, δήλωσε πως «έχουμε ένα επίπεδο ελευθερίας που είναι αδιανόητο για πολλές γυναίκες στον κόσμο. Τιμώ όλες τις γυναίκες που ήρθαν πριν από εμάς, που πίεσαν τα όρια της εποχής τους για να είμαστε εμείς εδώ σήμερα. Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα όχι μόνο στην ανεξαρτησία και την ασφάλεια αλλά και να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο, να εκφραστεί μέσω της τέχνης, των ιδεών της και της πολιτικής».

Glen Glose
Το να βλέπουν οι άντρες τις γυναίκες σαν σεξουαλικά αντικείμενα, θα σταματήσει να είμαι μια αποδεχόμενη συμπεριφορά.

Η γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιός, στα 70 της χρόνια, έχει πολλά να μας μεταφέρει με την εμπειρία της! «Νομίζω είναι στο DNA των ανδρών να βλέπουν τις γυναίκες σαν σεξουαλικά αντικείμενα. Για αυτό το ωραίο με αυτό που συμβαίνει (σ.σ. η συζήτηση για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Hollywood) είναι ότι θα σταματήσει να είναι μια αποδεχόμενη συμπεριφορά».

Μαρία Ναυπλιώτου
Η οικογένεια και τα παιδιά δεν είναι αντίδοτο στη βαθύτατη μοναξιά που μας κατατρέχει όλους- άλλους λιγότερο άλλους περισσότερο. Η απάντηση βρίσκεται στη σύνδεση με τον εαυτό μας.

 Η συνέντευξη που έδωσε μέσα στο 2018 η γνωστή ηθοποιός, απενοχοποίησε όλες τις γυναίκες για τα στερεότυπα με τα οποία μας έχουν φορτώσει και τα οποία πρέπει πάση θυσία να εκπληρώνουμε για να θεωρούμαστε σωστές. 

Jennifer Lawrence
Οι ειλικρινείς γυναίκες είναι σημαντικές.

H Jennifer Lawrence που με τη σκληρή δουλειά και το πείσμα της κατάφερε στα 22 της να κερδίσει το πρώτο της Όσκαρ, κέρδισε τις εντυπώσεις και στην εκδήλωση του Hollywood Reporter που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να τιμήσει τις γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του θεάματος. «Ας είμαστε ειλικρινείς, ας είμαστε δυνατές, ας σπάσουμε τη σιωπή. Να φροντίσουμε ώστε οι γυναίκες που παίρνουν 1 εκατομμύριο δολάρια σε υποτροφίες μέσω του ‘Women In Entertainment’ θα βρίσκονται σε μια βιομηχανία όπου οι ειλικρινείς γυναίκες είναι σημαντικές και είναι αρχηγοί και όπου οι φωνές, οι ιδέες και οι δυνάμεις της καλλιτεχνικής κοινότητας θα δημιουργούν αλλαγές μέσα και έξω από τον κόσμο του κινηματογράφου».

Sarah Silverman
Με το να εξυψώνουμε η μία την άλλη συναισθηματικά, γινόμαστε μία δύναμη!


Η κωμική ηθοποιός και συγγραφέας , μιλάει για την γυναικεία δύναμη και μας εμπνέει να είμαστε ενωμένες για να είμαστε και δυνατές. «Έχουμε υποχρέωση ως γυναίκες να απορρίψουμε αυτό το τοξικό ναρκωτικό στον αέρα που μας κάνει να νιώθουμε λες και η επιτυχία μιας γυναίκας μπορεί να συμβεί μόνο με την αποτυχία μιας άλλης. Με το να εξυψώνουμε η μία την άλλη συναισθηματικά και καλλιτεχνικά τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε όποιο άλλο επίπεδο, κάνουμε κάτι που "ο άντρας" φοβάται πολύ. Γινόμαστε μια δύναμη». 

v