Τα ξαναβρήκα με τον πρώην μου αλλά δεν με θέλει η οικογένειά του. Πώς να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση;

Τα ξαναβρήκα με τον πρώην μου αλλά δεν με θέλει η οικογένειά του. Πώς να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!**

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Ήμουν σε σχέση 5 χρόνια και συζούσαμε. Πάντα υπήρχαν προβλήματα και θα εξακολουθούν να υπάρχουν, το γνωρίζουμε. Συχνά όμως δοκίμαζε τα όρια της υπομονής μου. Τον έχω συγχωρέσει αρκετές φορές και όταν ήμασταν καλά, πάντα έκανε κάτι και τα χαλούσε όλα. Το πάλεψα πάρα πολύ μέσα μου αυτά τα χρόνια, συζητώντας μαζί του. Όμως μια μέρα ένιωσα ότι έπρεπε να φύγω απ΄ όλο αυτό και έφυγα. Χωρίσαμε και πόνεσα πολύ. Μετά από ένα διάστημα γνώρισα έναν άνθρωπο που μου έδινε όλα αυτά που μου έλειπαν τόσα χρόνια: φροντίδα, αγάπη, χαμόγελο, σιγουριά όμως η ψυχή μου πονούσε γιατί η σχέση που είχα ήταν όλη μου η ζωή. Τα πάντα μου! Τα πράγματα ήρθαν έτσι που χωρίσαμε και με τον πρώην μου αρχίσαμε να μιλάμε πάλι. Δεν μπορούμε να είμαστε χώρια. Όμως αυτή τη φορά έχω να αντιμετωπίσω όχι έναν, αλλά όλη του την οικογένεια. Είναι τελείως αντίθετοι και κατηγορούν εμένα ότι τον παράτησα ,μιας και πάντα η ευθύνη πάει στη γυναίκα. Ο δικός μου προσπαθεί να μην τους ακούει όμως είναι φανερό ότι επηρεάζεται. Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που τα βρήκαμε ξανά και με κρύβει. Οποιαδήποτε συμβουλή για το πως μπορώ να το αντιμετωπίσω όλο αυτό θα ήταν πραγματικά σωτηρία .Όλη αυτή η κατάσταση είναι πολύ ψυχοφθόρα, πόσο μάλλον αν το μόνο που θέλεις είναι να είσαι με τον άνθρωπο σου και τίποτα άλλο!

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενα σας ότι είστε ιδιαίτερα φορτισμένη. Η χρονιότητα της κατάστασης που περιγράφετε, υποθέτω ότι σας έχει επιβαρύνει. Κατανοώ επίσης πως η υποστήριξη των οικογενειών σας και των σημαντικών σας ανθρώπων μπορεί να είναι σημαντική. Ωστόσο δεν είναι αυτό το σημείο στο οποίο χρειάζεται να εστιάσετε την προσοχή σας.

Οι σημαντικοί άλλοι άνθρωποι είναι βοηθητικό να είναι υποστηρικτικοί, ωστόσο έχουν δικαίωμα να έχουν άποψη, και να παίρνουν ευθύνη για τη στάση τους. Το σημείο στο οποίο έχετε να σταθείτε είναι στη δική σας στάση. Υπερασπίζεστε μια σχέση που εξ αρχής προβλέπετε ότι θα συνεχίσει να έχει προβλήματα. Αναφέρετε ότι στην ιστορία σας έχετε περάσει πολλές απογοητεύσεις, συγκρούσεις, χωρισμούς. Αναφέρετε επίσης ότι η υπομονή σας ήταν εκείνο το στοιχείο που κρατούσε τη σχέση σας, και όχι η χαρά σας. Λέτε ότι στερηθήκατε πολλά σημαντικά στοιχεία όπως η φροντίδα, η αγάπη, το χαμόγελο.

Έχετε πολύ ουσιαστικό να αναρωτηθείτε τί επιδιώκετε από αυτήν την κατάσταση. Εάν δεν φροντίσετε, με πολλή έγνοια, να κάνετε δομικές αλλαγές στους όρους της σχέσης σας, τότε απλά θα ζείτε διαρκείς επαναλήψεις της ιστορίας.

Το ερώτημα λοιπόν που έχετε ξεκάθαρα να θέσετε στον εαυτό σας είναι εάν σας αρκεί να είστε με τον άνθρωπό σας και τίποτα άλλο ή εάν είναι σημαντικό για εσάς να είστε καλά με τον άνθρωπο σας μαζί, κι όχι με οποιονδήποτε τρόπο.

Καθώς μιλάμε για το μέλλον σας και αναδύονται πολλά σημαντικά θέματα για εσάς την ίδια και για την πορεία της σχέσης σας, δώστε χώρο στον εαυτό σας να επεξεργαστεί καλά τα βήματα σας καθώς εκείνα θα σας οδηγήσουν στο στόχο σας. Πρωτίστως όμως ορίστε τον στόχο σας!

Σας ευχαριστώ. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v