Τι είδους γιαγιά είσαι (ή θα γίνεις!) ανάλογα με το ζώδιό σου

Τι είδους γιαγιά είσαι (ή θα γίνεις!) ανάλογα με το ζώδιό σου

Ποια γιαγιά είναι παιχνιδιάρα και ποια κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών; Όπως και να έχει κάθε γιαγιά είναι πολύ σημαντική στη ζωή ενός παιδιού και έχει τα δικά της χαρίσματα. Αν θέλετε να μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκετε, διαβάστε τι λένε τα άστρα για την περίπτωσή σας!

Κριός

Η γιαγιά Κριός είναι αφοσιωμένη και θα είναι πάντα εκεί, ό,τι κι αν χρειαστούν τα εγγόνια της: από κάποιον να μιλήσουν, μέχρι κάποιον να τα πάει στο φροντιστήριο. Για τους Κριούς ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός και γι’ αυτό είναι πάντα διατεθειμένες να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ευχαριστήσουν αυτούς που αγαπούν. Ωστόσο, είναι αυστηρή όταν το απαιτούν οι περιστάσεις και δεν θα διστάσει να χαλάσει χατίρια, αν θεωρήσει ότι αυτό θα κάνει καλό.

Ταύρος

Η γιαγιά Ταύρος είναι από εκείνες τις γιαγιάδες που μπορείς να θεωρήσεις ως δεύτερη μάνα για το παιδί. Παρόλο που έχει γνώμη για την διαπαιδαγώγηση, την ανατροφή, ή την διατροφή του εγγονιού της θα δώσει…τα «φώτα» της μόνο όταν της ζητηθεί. Της αρέσει να φροντίζει τα παιδιά και είναι σύμμαχος των γονιών! Ποτέ δεν παίρνει πρωτοβουλίες αν πρώτα δεν έχει συνεννοηθεί μαζί τους.

Δίδυμος

Μπορεί να γίνει επικριτική όταν διαφωνεί με τις επιλογές των γονιών, αλλά είναι η γιαγιά με την πιο αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη. Ξέρει τι χρειάζεται μια μαμά (είτε είναι κόρη είτε νύφη) και το προσφέρει απλόχερα, πριν ακόμη της ζητηθεί. Είναι το καταφύγιο των εγγονιών και της ταιριάζει απόλυτα η φράση: «του παιδιού σου το παιδί, είναι δυο φορές παιδί σου».

Καρκίνος

Η γιαγιά Καρκίνος έχει μόνο ένα μικρό ελάττωμα: δεν θέλει να στενοχωρεί τα εγγόνια της! Δεν αντέχει να τα βλέπει λυπημένα και δυσκολεύεται να βάλει όρια. Δίνει τεράστια σημασία στο να μάθει στα παιδιά να είναι ευγενικά και να φέρονται συμπονετικά στους συνανθρώπους τους και κερδίζει σε τέτοιον βαθμό την εμπιστοσύνη τους που αργότερα θα της εκμυστηρεύονται όλα τους τα μυστικά.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς δεν φημίζεται για την ευελιξία του, γι’ αυτό και οι γιαγιάδες που έχουν γεννηθεί κάτω από τον συγκεκριμένο αστερισμό τα δίνουν όλα για τα εγγόνια με μία προϋπόθεση: να ακολουθούν τον δικό τους χρόνο και τρόπο και να μην τις πιέζουν. Προτιμούν να βοηθούν σε πρακτικά ζητήματα και δεν αρνιούνται ποτέ να φιλοξενήσουν τα εγγόνια τους αν και αποφεύγουν τα δημιουργικά παιχνίδια και τις μεγάλες βόλτες. Ένα όμως είναι σίγουρο: μαζί τους νιώθεις απόλυτη ασφάλεια.

Λέων

Η γιαγιά του κεφιού και της διασκέδασης είναι η γιαγιά Λέων. Κάθε βόλτα μαζί της σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιπέτειας αφού μια βόλτα στην παιδική χαρά μπορεί να καταλήξει μια έξοδος στο κέντρο της Αθήνας για παγωτό. Πάντα χαμογελαστή και κεφάτη δίνει στα εγγόνια της ζωντάνια. Ποτέ δεν θα αρνηθεί να συμμετέχει σε κάποιο από τα παιχνίδια τους ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει… να μπουσουλήσει στο πάτωμα!

Παρθένος

Όταν το παιδί νιώθει ότι κανείς δεν το καταλαβαίνει ή απλώς θέλει κάποιον να το παραχαϊδέψει, τότε θα στραφεί στην Παρθένο γιαγιά του. Συμπονετική, ευαίσθητη και με μπόλικη ενσυναίσθηση είναι ο τέλειος ακροατής και συμβουλάτορας. Μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δημιουργική στο παιχνίδι, χαίρεται να πηγαίνει ταξίδια με τα εγγόνια της, αλλά το καλύτερό της είναι τα φιλοξενεί σπίτι της.

Ζυγός

Έχει τρομερή αίσθηση του χιούμορ και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τις πιο δύσκολες καταστάσεις με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Είναι συνεπής και δοτική αλλά και ο άνθρωπος στον οποίο οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη να αφήνουν το παιδί τους. Της αρέσει να είναι οικοδέσποινα, να μαγειρεύει και να φροντίζει τα εγγόνια της. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχει και μια πιο δραστήρια πλευρά. Θα παίξει μαζί τους σαν παιδί και θα δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις και αυτοσχέδια παιχνίδια που έχουν σκοπό να τα διδάξουν σημαντικές αξίες.

Σκορπιός

Η γιαγιά του παιχνιδιού και της περιπέτειας είναι αναμφίβολα η Σκορπιός. Έχει τρομερή υπομονή με τα παιδιά και της αρέσει να περνάει χρόνο μαζί τους. Δεν είναι ο κλασικός τύπος γιαγιάς που θα μαγειρέψει για τα εγγόνια της και θα τους διαβάσει παραμύθια! Αντίθετα, μαζί θα εξερευνήσουν μουσεία, θα δουν θεατρικές παραστάσεις και θα κάνουν και…σκανταλιές. Οι γονείς της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη, παρόλο που αρκετές φορές χρειάζεται να της υπενθυμίσουν ότι δεν πρέπει να επεμβαίνει τόσο πολύ στα θέματα διαπαιδαγώγησης.

Τοξότης

Το αιώνιο παιδί μέσα της δεν λέει να ησυχάσει γι’ αυτό και δεν θα ήταν παράλογο να πούμε ότι μάλλον τα εγγόνια προσέχουν την γιαγιά παρά η γιαγιά τα εγγόνια! Θα σκαρφιστεί τα πιο απίθανα παιχνίδια και δεν θα διστάσει να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους ακόμη και σε δημόσιους χώρους. Έχει την κάμερα ανά χείρας και φωτογραφίζει ασταμάτητα. Φτιάχνει άλμπουμ και το σύνθετό της είναι γεμάτο με στιγμές από τα αγαπημένα της εγγόνια.

Αιγόκερος

Από όλες τις γιαγιάδες του ζωδιακού κύκλου, η γιαγιά Αιγόκερος είναι η λιγότερο εμπλεκόμενη στην ζωή των εγγονιών της. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν τα αγαπάει το ίδιο με τις άλλες. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα! Απλώς είναι πολύ διακριτική και δεν θέλει να επεμβαίνει στην οικογένεια των παιδιών της. Ωστόσο, είναι πάντα διαθέσιμη να βοηθήσει όταν της ζητηθεί και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Υδροχόος

Είναι η πιο φευγάτη γιαγιά του κόσμου! Τα εγγόνια λατρεύουν να περνούν χρόνο μαζί της γιατί τους διηγείται αστείες ιστορίες την ώρα που φτιάχνει τα πιο νόστιμα γλυκά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λάτρης του babysitting, αλλά της αρέσουν πολύ οι βόλτες και ποτέ δεν θα πει «όχι» σε ψώνια στα μαγαζιά. Όποτε μπορεί ασχολείται πολύ με τα εγγόνια της, τα ξεσηκώνει και τους κάνει όλες τις χάρες με αποτέλεσμα αρκετές φορές οι γονείς να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα μαζί της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v