Μακαρόνια με κιμά σόγιας για να γλύφετε τα... vegan δάχτυλά σας!

Μακαρόνια με κιμά σόγιας για να γλύφετε τα... vegan δάχτυλά σας!

Η νηστεία πριν το Πάσχα δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού οι επιλογές του μενού περιορίζονται κατά πολύ αυτή την περίοδο. Αν είστε η μαγείρισσα του σπιτιού, σίγουρα έχετε βρεθεί μπροστά σ’ αυτή τη δυσκολία αρκετές φορές. Εκτός λοιπόν από τα όσπρια, τα βραστά λαχανικά κ.ο.κ., μπορείτε να δοκιμάσετε μία αγαπημένη συνταγή, λίγο διαφορετική. Τα μακαρόνια με κιμά σόγιας είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να αντικαταστήσετε το κρέας αλλά να μην στερηθείτε το αγαπημένο σας πιάτο. Παρά τους ενδοιασμούς σας, θα δείτε ότι με την σωστή συνταγή, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 2-3 μερίδες)

500 ml τοματάκια ψιλοκομμένα ή πασάτα

130 γραμμάρια κιμά σόγιας

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κύβο ζωμό λαχανικών

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βάζετε τη σόγια σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια την καλύπτετε με βραστό νερό. Μην βάλετε παραπάνω νερό παρά μόνο όσο αρκεί για να καλυφθεί ο κιμάς.



Βήμα 2ο

Προσθέτετε μέσα στο μπολ τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνετε τον κιμά σόγιας να «μουλιάσει» τουλάχιστον για μια ώρα- αν μπορείτε και περισσότερο, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο γευστικό. Έπειτα, ανακατεύετε πολύ καλά το μίγμα.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, γεμίζετε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό, περιμένετε να βράσει και προσθέτετε τα μακαρόνια. Μόλις ετοιμαστούν, τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 4ο

Μεταφέρετε τον κιμά σόγιας σε ένα αρκετά μεγάλο σκεύος και προσθέστε τα ψιλοκομμένα τοματάκια ή την πασάτα. Αφήνετε τη σάλτσα να «δέσει» σε μεσαία φωτιά χωρίς να βράσει και ανακατεύετε τακτικά.

*Φωτογραφία: yupitsvegan.com

Βήμα 5ο

Για να γίνει πιο γευστικό το πιάτο, μπορείτε να προσθέσετε τα μακαρόνια στο σκεύος με τον κιμά έτσι ώστε να ανακατευτούν καλύτερα τα υλικά. Διαφορετικά, μπορείτε να σερβίρετε τα μακαρόνια στο πιάτο και μετά ο καθένας να προσθέσει την ποσότητα του κιμά που θέλει.

Αν δεν νηστεύετε το τυρί, σίγουρα λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το πιάτο σας.

Πηγή: cafesigrun.co.uk

v