Ο σύντροφός μου θέλει να με απομακρύνει από τους γονείς μου. Τι να κάνω;

Ο σύντροφός μου θέλει να με απομακρύνει από τους γονείς μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!**

Είμαστε πολλά χρόνια μαζί με τον σύντροφό μου και σύντομα θα παντρευτούμε. Τελευταία, όμως, έχω παρατηρήσει πως δεν θέλει να έχουμε επαφές με τους γονείς μου-  ούτε μαζί ως ζευγάρι ούτε εγώ μόνη μου. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα θέμα. Εξάλλου, οι δικοί μου είναι πολύ διακριτικοί και δεν έχουν ανακατευτεί ποτέ στη σχέση μας. Εγώ πηγαίνω να τους δω 1 φορά τη βδομάδα, συνήθως μόνη μου αφού εκείνος δεν θέλει να έρχεται πια. Μου λέει ότι περνάω πολύ χρόνο μαζί τους και ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι οι 2 μας εκείνες τις ώρες. Δεν είναι παράλογο ενώ συγκατοικούμε; Τον ρώτησα γιατί έχει αλλάξει και η απάντησή του είναι ότι σε λίγο θα κάνουμε τη δική μας οικογένεια η οποία πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Νιώθω ότι με αδικεί γιατί δεν είμαι «κολλημένη» με τη μητέρα και τον πατέρα μου. Πώς θα κρατήσω τις ισορροπίες;

Απάντηση:

 Αγαπητή αναγνώστρια,

Πόσο όμορφο που ο σύντροφός σας σας ζητάει! Σας επιθυμεί! Είναι μια στάση που πρέπει να τη χαρείτε. Εξάλλου, τον επιλέξατε για να προχωρήσετε μαζί και να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια. Σας καλεί, λοιπόν, να δεσμευτείτε ακόμη περισσότερο μιας και ο γάμος σας πλησιάζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να χαλάσετε τις σχέσεις σας με τις οικογένειες καταγωγής σας. Αντιθέτως! Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να τις κάνετε ακόμη καλύτερες σύμφωνα με τη νέα φάση ζωής στην οποία βρίσκεστε.

Ο σύντροφός σας δεν κατηγορεί τους γονείς σας. Λαχταράει τη γυναίκα του και επιζητά ακόμη περισσότερο χρόνο μαζί της. Οι ισορροπίες αλλάζουν καθώς προχωράτε, καθώς εξελίσσεστε. Αναζητήστε κι οι δυο μαζί τις νέες ισορροπίες που θα σας επιτρέψουν να χαρείτε όλες σας τις σχέσεις!

Η ώρα η καλή!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v