Οι ερωτήσεις που θα σας πουν αν είστε δυστυχισμένη στον γάμο σας

Οι ερωτήσεις που θα σας πουν αν είστε δυστυχισμένη στον γάμο σας

Ένας γάμος είναι συνήθως αποτέλεσμα μιας ευτυχισμένης σχέσης που προϋπήρχε. Κάποιες φορές όμως μπορεί να μένει η σχέση αλλά να μην μένει η… ευτυχία. Δεν μιλάμε για μια περίοδο κρίσης που έπειτα από λίγο καιρό, περνά, αλλά για μια κατάσταση μόνιμη και μη αναστρέψιμη. Όσο κι αν προσπαθούμε να κρατήσουμε έναν τέτοιο γάμο ζωντανό, όσο κι αν εθελοτυφλούμε γιατί φοβόμαστε να χωρίσουμε, έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε μόνοι μας την κριτική μας και να αναρωτηθούμε αν ο χρόνος περνά κι εμείς απλά μένουμε σε έναν γάμο που καταλήγει να μην μας προσφέρει τίποτα.

1. Το σεξ δεν σας ενδιαφέρει πια; Όταν δεν επιδιώκετε τη σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σας και είστε αδιάφορη όταν σας πλησιάζει εκείνος ερωτικά, η οικειότητα έχει ήδη χαθεί μεταξύ σας. Η έλλειψη σωματικής επαφής είναι σημάδι της γενικής απομάκρυνσης του ζευγαριού.

2. Νιώθετε ότι η σχέση σας δεν έχει σταθερότητα; Τα «σκαμπανεβάσματα» σε  έναν γάμο συνήθως υποδηλώνουν μία γενικότερη σύγχυση ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν για παράδειγμα είστε για λίγο καιρό καλά και μετά για ένα μεγάλο διάστημα παραμένετε τσακωμένοι, οι ισορροπίες σας έχουν χαθεί.

3. Επιδιώκετε να μην περνάτε χρόνο μαζί σαν ζευγάρι; Είναι αυτονόητο ότι οι σύντροφοι πρέπει να περνούν χρόνο ξεχωριστά αλλά όταν αυτό γίνεται ο κανόνας και μάλιστα το προκαλείτε, τότε ουσιαστικά νιώθετε ότι δεν έχετε ανάγκη τον σύντροφό σας.

4. Νιώθετε ότι τα προβλήματά σας δεν εισακούονται; Όταν μιλάτε στον σύζυγό σας για κάτι που σας απασχολεί και η μόνη απάντηση που παίρνετε είναι η αδιαφορία του, το ενδιαφέρον μεταξύ σας πλέον δεν υπάρχει.

5. Συγκρίνετε τον γάμο σας με κάποιον άλλο πιο ευτυχισμένο γάμο; Ενδόμυχα μπορεί να εύχεστε να είχατε έναν γάμο όπως αυτόν που «ζηλεύετε» και να ήσαστε το ίδιο ευτυχισμένοι με εκείνο το ζευγάρι που θαυμάζετε. Για να μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία, μάλλον κάτι σας λείπει.

6. Αισθάνεστε ότι δεν είστε μαζί… ακόμα κι όταν είστε στον ίδιο χώρο; Ο σύζυγός σας μπορεί να χαζεύει στο κινητό του, εσείς να διαβάζετε το βιβλίο σας και να μην ανταλλάσσετε ούτε μια κουβέντα, εκτός από θέματα που αφορούν τα παιδιά, παρά το ότι βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο. Η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας είναι το πρώτο σκαλί που οδηγεί βήμα- βήμα στο διαζύγιο.

7. Δεν ακούτε και δεν λέτε πια «σ’ αγαπώ»; Ακούγεται τετριμμένο και κοινότυπο όμως η έκφραση της αγάπης μας στον άνθρωπό μας και η δική του σε εμάς δείχνει αν πραγματικά θέλουμε να παλέψουμε για να κάνουμε τον γάμο μας και πάλι ευτυχισμένο. Γι’ αυτό και όταν λείπει, συνήθως σημαίνει πως και οι δύο σύντροφοι έχουν παραιτηθεί.

8. Έχετε σταματήσει ακόμα και να μαλώνετε; Οι διαφωνίες και οι τσακωμοί σε έναν γάμο δεν είναι ο αυτοσκοπός, όμως, ταυτόχρονα η παντελής έλλειψή τους δείχνει πλήρη αδιαφορία, παραίτηση και δυστυχία.

9. Ασχολείστε με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον γάμο σας; Αν έχετε παιδιά, σίγουρα αφιερώνετε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στη φροντίδα τους. Αν όμως τον υπόλοιπο χρόνο προτιμάτε να κάνετε μόνο πράγματα που ευχαριστούν για τον εαυτό σας, χωρίς να συνυπολογίζετε τον σύντροφό σας, ακόμα και υποσυνείδητα επιδιώκετε να βρίσκεστε μακριά του όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί πολύ απλά δεν είστε ευτυχισμένη δίπλα του!

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v