3 ερωτήσεις για τέλεια επιδερμίδα

3 ερωτήσεις για τέλεια επιδερμίδα

Μπορεί να αγοράζετε τα πιο ακριβά καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ. Τι να το κάνετε, όμως, αν δεν τα χρησιμοποιείτε σωστά; Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τις 3 ερωτήσεις που πρέπει πάντα να κάνετε στον καθρέφτη πριν βγείτε από το σπίτι, και δίνουν τις σωστές λύσεις.

Χρησιμοποιώ τα σωστά καλλυντικά προσώπου;

Το τεστ: Καθαρίστε και ενυδατώστε καλά το πρόσωπό σας το βράδυ, με τον συνηθισμένο σας τρόπο. Όταν ξυπνήσετε το πρωί, ταμπονάρετε το μέτωπό σας με ένα χαρτομάντιλο. Το χαρτομάντιλο πρέπει να μείνει κολλημένο για 1-2 δευτερόλεπτα στο μέτωπό σας. Αν μείνει περισσότερο, σημαίνει πως τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε αφήνουν το δέρμα σας λιπαρό. Αν δεν κολλήσει καθόλου σημαίνει ότι το δέρμα σας χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση.

Η λύση για λιπαρό δέρμα: Απολέπιση και ενυδάτωση. Καθαρίστε καλά τους πόρους της επιδερμίδας σας με έναν βαθύ καθαρισμό απολέπισης και έπειτα τοποθετήστε μία καλή κρέμα ενυδάτωσης που δεν αφήνει, όμως, την επιδερμίδα λιπαρή.

Η λύση για ξηρό δέρμα: Διατηρείτε την επιδερμίδα σας απαλή, αλλά μην το παρακάνετε. Πλένετέ την με σαπούνι μία μόνο φορά ανά ημέρα -το βράδυ, για να αφαιρούνται οι ακαθαρσίες και το μακιγιάζ- και προτιμήστε ένα σαπούνι σε μορφή κρέμας. Έπειτα, μουσκέψτε την επιδερμίδα με υαλουρονικό οξύ, μία ουσία που συγκεντρώνει 1.000 φορές το βάρος της σε νερό και ενυδατώνει πολύ βαθιά.

Έχει το foundation μου τη σωστή απόχρωση;

Το τεστ: Αν θέλετε η επιδερμίδα σας να δείχνει άψογη μετά την τοποθέτηση του foundation σας, τοποθετήστε μία σταγόνα του στο σαγόνι σας. Περιμένετε για 10 λεπτά και έπειτα κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν το makeup έχει την σωστή απόχρωση, το χρώμα θα πρέπει να έχει εξαφανιστεί χωρίς να χρειαστεί να το απλώσετε περισσότερο.

Η λύση για όλες: Αν δεν χρησιμοποιείτε την σωστή απόχρωση στο makeup σας, το foundation θα είναι εμφανές, σα να φοράτε μία μάσκα. Πριν αγοράσετε, λοιπόν, ένα foundation δοκιμάστε πολλές αποχρώσεις για να καταλήξετε σε αυτήν που σας ταιριάζει. Επικεντρωθείτε σε αυτές με πιο κίτρινη βάση (έχουν ονόματα όπως «tan» ή «honey») γιατί τείνουν να αναμειγνύονται καλύτερα με το δέρμα. Τεστάρετε τις αποχρώσεις τοποθετώντας μερικές «δαχτυλιές» στα ζυγωματικά σας και έπειτα βγείτε έξω από το κατάστημα με έναν καθρέφτη στο χέρι. Το φυσικό φως είναι αυτό που λέει πάντα την αλήθεια. Η απόχρωση που θα κερδίσει πρέπει να είναι η λιγότερο ορατή.

Βάζω αρκετό make-up;

Το τεστ: Αφιερώστε 10 λεπτά μπροστά στον καθρέφτη για να βαφτείτε με το μακιγιάζ που εσείς θεωρείτε «φυσικό». Μερικές ώρες αργότερα ζητήστε από μία φίλη να σας βγάλει φωτογραφία. Αν δείχνετε «ξεπλυμένη» ή ότι τα χαρακτηριστικά σας αναμειγνύονται με το φόντο, τότε δεν φοράτε αρκετό make-up. Το ιδανικό είναι να έχετε μία γενικότερη λάμψη στο πρόσωπο και μάτια περισσότερο τονισμένα.

Η λύση για να δείχνετε πάντα φρέσκια: Το να προσθέτετε λίγο χρώμα στα χείλη και τα ζυγωματικά πάντα βοηθά στο να δείχνετε φρέσκια και δροσερή. Φροντίστε, όμως, τα χρώματα που θα επιλέξετε να προσεγγίζουν τα φυσικά σας –π.χ. το lipstick σας θα πρέπει να έχει απόχρωση του μπεζ και το ρουζ να έχει λίγο ροζ.

Πηγή: InStyle.com

v