Πώς θα σταματήσουμε να μαλώνουμε με τον άντρα μου;

Πώς θα σταματήσουμε να μαλώνουμε με τον άντρα μου;
Ερώτηση:

 ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!**

Με τον άντρα μου είμαστε παντρεμένοι περίπου 15 χρόνια. Το πρόβλημα είναι πως τον τελευταίο έναν χρόνο τσακωνόμαστε συνέχεια, ακόμα και για το παραμικρό. Δεν ήμασταν έτσι παλιά και δεν ξέρω τι να κάνω. Η σχέση μας με τα παιδιά είναι άριστη αλλά δεν μ’ αρέσει να μας ακούν να μαλώνουμε, αν και αποφεύγουμε τις διαφωνίες μπροστά τους. Ο άντρας μου μού λέει ότι ανησυχώ με χαζομάρες και ότι απλά περνάμε μία περίεργη περίοδο. Εγώ όμως δεν θέλω να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση.

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η σχέση του ζευγαριού καθώς περνούν τα χρόνια αλλάζει. Καθένας από τους συντρόφους αλλάζει, οι καιροί αλλάζουν, τα δεδομένα αλλάζουν. Σε ένα κόσμο αλλαγών, λοιπόν, η σχέση χρειάζεται διαρκώς φροντίδα για να προχωρήσει καλά. Και σε κάθε νέα φάση του ζευγαριού, η φροντίδα μπορεί να είναι διαφορετική.

Έχετε ήδη μια πολύτιμη εμπειρία 15 ετών μαζί. Στα χρόνια αυτά, είμαι βέβαιη πως έχετε έρθει αντιμέτωποι με δυσκολίες, διαφωνίες και προβλήματα. Έχετε αναπτύξει ήδη, λοιπόν, κάποιους μηχανισμούς άμυνας. Ενδεχομένως, η δική σας εγρήγορση είναι εκείνη που βοηθά να μην παραιτηθείτε και η δική του ηρεμία είναι εκείνη που βοηθά να μην κλονίζεστε από τη δυσκολία. Δύο πολύτιμα χαρακτηριστικά που μπορείτε να αξιοποιήσετε και στο σήμερα!

Η σχέση δεν έχει μια προδιαγεγραμμένη πορεία την οποία οφείλετε να ακολουθήσετε. Εσείς την οδηγείτε. Εσείς ορίζετε τον προορισμό και τη διαδρομή της. Επομένως εάν δεν σας αρέσει ο προορισμός, πάρτε το τιμόνι και αλλάξτε κατεύθυνση. Μπορείτε.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v