Πρωτότυποι τρόποι για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά χωρίς να τα βάψετε

Πρωτότυποι τρόποι για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά χωρίς να τα βάψετε

Το καλαθάκι με τα πασχαλινά αυγά είναι μία από τις attraction της γιορτής, αφού όλο θέλουμε να είναι όμορφα, να στολίζουν το σπίτι και να εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους μας. Τα κλασικά κόκκινα αυγά έχουν την τιμητική τους αλλά φέτος  μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετικά και πολύ πρωτότυπα σχέδια χωρίς να λερώσετε τα χέρια σας με μπογιές. 

Αυγά με... προσωπικότητα 

Προτιμήστε λευκά αυγά και βράστε τα καλά. Έπειτα, πάρτε έναν μαρκαδόρο και ζωγραφίστε χαρούμενες, πασχαλινές φατσούλες από μονόκερους, κοάλα ή όποιο άλλο ζωάκι επιθυμείτε. Συμπληρώστε με πόδια, χέρια, μαλλιά ή το μαγικό κέρατο του μονόκερου και ετοιμάστε τα πιο χαριτωμένα αυγά αυτού του Πάσχα!

  

Γράψτε το δικό σας μήνυμα

Αντί να ζωγραφίσετε ζώα ή χαριτωμένα προσωπάκια, μπορείτε με τον μαρκαδόρο σας να γράψετε τις ευχές σας ή ασπρόμαυρα μοτίβα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και κομψό!

Ουράνιο τόξο

Θα χρειαστείτε χρώματα ζαχαροπλαστικής, χαρτί κουζίνας, νερό και ένα ζευγάρι γάντια για να μην λερωθείτε. Αφού έχετε βράσει καλά τα αυγά, τα τυλίγετε με το χαρτί κουζίνας, σχηματίζετε κηλίδες από διάφορα χρώματα, ψεκάζετε με νερό και τα αφήνετε να στεγνώσουν για περίπου 3 ώρες. Έπειτα τα ξετυλίγετε και τα στολίζετε στην πιατέλα σας.

  
 

Αυγά που υποδέχονται την άνοιξη

Θα χρειαστείτε μαύρο και ροζ μαρκαδόρο, χρωματιστά μπαλόνια, ένα ψαλίδι, πλαστικά άνθη λουλουδιών και μία κόλλα. Αφού βράσετε καλά τα αβγά, ντύνετε το κάτω μέρος με τα κομμένα χρωματιστά μπαλόνια, κολλάτε το άνθος πάνω στο μπαλόνι και σχεδιάζετε με τον μαρκαδόρο μάτια – μύτη- στόμα.

   

Χρυσά αυγά

Εάν σας αρέσει το χρυσό και το ασημένιο χρώμα, μπορείτε να κάντε διάφορα σχέδια ή μοτίβα με χρυσό αντί για μαύρο μαρκαδόρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρυσό χαρτί περιτυλίγματος, να σχεδιάσετε και να κόψετε διάφορα σχέδια που σας αρέσουν και να τα κολλήσετε επάνω στα αυγά σας. Εάν αυτό σας φαίνεται δύσκολο, πειραματιστείτε με χρυσό χρώμα ζαχαροπλαστικής για να διακοσμήστε τα φετινά αυγά.


 *Φωτογραφίες: pinterest.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v