3 συνταγές για μαγειρίτσα αν δεν σας αρέσει η κλασική εκδοχή της

3 συνταγές για μαγειρίτσα αν δεν σας αρέσει η κλασική εκδοχή της

Μπορεί το αρνί να έχει την τιμητική του την ημέρα της Ανάστασης όμως η μαγειρίτσα είναι αυτή που δηλώνει επίσημα το τέλος της νηστείας από το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο αγαπητή απ’ όλους. Συνήθως, μάλιστα, οι Έλληνες ανήκουν σε δύο κατηγορίες ανθρώπων: σε εκείνους που θα την αγαπήσουν και σε εκείνους που θα την μισήσουν. Αν λοιπόν φέτος θέλετε να δελεάσετε ακόμα και όσους δεν προτιμούν την κλασική μαγειρίτσα, αυτές οι συνταγές θα τους αλλάξον γνώμη...

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Τι θα χρειαστείτε

300 γραμμάρια συκωτάκια κοτόπουλο

500 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας σπόροι γλυκάνισο ή μαραθόσπορο

220 γραμμάρια ρύζι γλασέ

100 ml λευκό κρασί

1,5-2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο ή 1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε 1,5- 2 λίτρα νερό

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες

1 ματσάκι άνηθο, χοντροκομμένο

100 γραμμάρια σπανάκι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από 2 λεμόνια

Αλάτι και πιπέρι

1 πρέζα μπούκοβο

1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε τα συκωτάκια κοτόπουλο και σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά για να φύγει η πικρή γεύση. Όση ώρα βράζουν τα συκωτάκια, φοράτε γάντιακαι κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές 1 εκατοστού περίπου. Αφαιρείτε τα συκωτάκια από την κατσαρόλα, τα κόβετε λίγο και τα αφήνετε στην άκρη. Τοποθετείτε μία άλλη κατσαρόλα πάνω στη φωτιά, ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχετε ψιλοκόψει. Προσθέτετε τους σπόρους γλυκάνισου, το κοτόπουλο και τα συκωτάκια και ανακατεύετε. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, ρίχνετε το ρύζι και σοτάρετε. Στη συνέχεια, σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε το νερό και τον κύβο (ή τον ζωμό), τον μισό άνηθο χωρίς τα κοτσάνια, τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κι άλλο νερό. Έπειτα από 20 λεπτά, το ρύζι έχει βράσει και έχει έρθει η ώρα να φτιάξετε και το αυγολέμονο.

Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ, ρίχνετε ξύσμα από 1 λεμόνι, τον χυμό από 2 λεμόνια και τα αυγά και ανακατεύετε καλά με το σύρμα. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σειρά έχουν αλάτι, πιπέρι, τα υπόλοιπα μυρωδικά (1/2 άνηθο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι) και το μπούκοβο. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα, μεταφέρετε 4-5 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας στο μπολ. Στη συνέχεια, αδειάζετε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μεταφέρετε πίσω στη φωτιά. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για να πήξει η σούπα και ανακατεύετε. Αν έχει πήξει πολύ, προσθέτετε καυτό νερό για να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Μόλις εμφανιστεί η πρώτη φουσκάλα, αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και αν θέλετε, τη νοστιμίζετε με λεμόνι. Τέλος, τη σερβίρετε με φρέσκα μυρωδικά, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

*Φωτογραφία: argiro.gr

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα (ασπρομανίταρα, πλευρώτους, πορτομπέλο κ.λπ.) κομμένα σε φέτες

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι καυκαλήθρες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

Αλάτι και πιπέρι

Χυμός από 2 λεμόνια

Τι πρέπει να κάνετε

Ξεκινάτε τη νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια και χόρτα, ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τα μανιτάρια, το μαρούλι, τα μυρωδικά, με 3 φλιτζάνια νερό. Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε μέχρι να βράσει και να «δέσει» το ζουμί. Αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το ταχίνι που έχετε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών. Ανακατεύετε καλά τη σούπα μέχρι να ασπρίσει και σερβίρετε.

Πηγή: argiro.gr

Μαγειρίτσα με μοσχάρι ή αλλιώς… μοσχαρίτσα

*Φωτογραφία: greece-is.com

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό κρέας από μοσχάρι κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένο και ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (ολόκληρο)

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

100 ml λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι και πιπέρι

Χυμός από 2 λεμόνια

2 κρόκους αυγών

Κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

80 ml ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

Σε ένα μεγάλο σκεύος σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να «μαραθούν», βάλτε το μοσχάρι και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το κρασί και περιμένετε για δύο λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι και ρίξτε λίγο νερό, περίπου μέχρι τα 2-3 εκατοστά ύψος. Αφήστε το κρέας και το κρεμμυδάκι να βράσουν για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Περίπου 15 λεπτά πριν το τέλος, προσθέστε το μαρούλι και αν κρίνετε ότι χρειάζεται, ρίξτε λίγο ακόμα νερό. Χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ μαζί με το καλαμποκάλευρο και το λεμόνι και στη συνέχεια προσθέστε 200 ml από τον ζωμό που έχει δημιουργηθεί στη σούπα. Χτυπήστε το μίγμα και έπειτα ρίξτε το μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε τον άνηθο, απομακρύνετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Πηγή: greece-is.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v