Η μητέρα του αγοριού μου μας πιέζει για γάμο. Πώς μπορώ να της βάλω από τώρα όρια;

Η μητέρα του αγοριού μου μας πιέζει για γάμο. Πώς μπορώ να της βάλω από τώρα όρια;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι 23 χρονών και κοντεύω να τελειώσω με τη σχολή μου το ίδιο και το αγόρι μου που είναι 25. Είμαστε σε σχέση 4 χρόνια και η μέλλουσα πεθερά μου έχει βαλθεί να μας αρραβωνιάσει. Του έδωσε το δαχτυλίδι και προσπάθησε να με πείσει ότι πρέπει να γίνει τώρα η όλη διαδικασία και ότι έτσι το επισημοποιούμε. Αρνήθηκα και μου είπε ότι θα χαρεί η γιαγιά μου και πόσο καιρό ακόμη θα  είναι εν ζωή κλπ . Αρχικά το αγόρι μου έδειχνε ότι ήθελε και μου έκανε την πρόταση όταν ήμασταν μόνοι μας, όμως στην πορεία κατάλαβα ότι το κάνει γιατί οι γονείς του είναι μεγάλοι και βιάζονται και απλά θέλει να τον αφήσουν σε ησυχία. Αποφάσισα να του πω ότι δεν χρειάζεται να βιαστούμε γιατί ούτως ή άλλως θέλουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας. Του είπα επίσης ότι ούτε έχουμε μείνει καν ακόμη οι δύο μας στο ίδιο σπίτι. Γενικά παρατηρώ ότι η συμπεριφορά της μέλλουσας πεθεράς είναι το λιγότερο πιεστική. Μιλάει κάθε φορά που την βλέπω για το ότι θα ήθελε να της κάνουμε ένα εγγονάκι και ότι μπορούν να μας στηρίξουν οικονομικά και ότι θα το μεγαλώσουν αυτοί. Εμείς ακόμη δεν έχουμε καν τελειώσει τις σχολές μας. Επίσης πήρε ένα καινούργιο ακίνητο και θέλει να μένουμε όλοι μαζί, αυτοί από κάτω και εμείς από πάνω και ήδη την έχω κάνει εικόνα να ανεβοκατεβαίνει όποτε γουστάρει. Ξέρω ότι νοιάζεται αλλά πραγματικά είναι κάποιες ώρες που δεν ξέρω πώς να την φρενάρω. Την άλλη φορά που είχα πάει το ΣΚ στο σπίτι τους, μου είπε ότι πρέπει να πάω να μείνω σε αυτούς και ότι την έχει κουράσει η όλη ιστορία με το πέρα δώθε που κάνω. Πώς μπορώ να βάλω όρια από τώρα ευγενικά;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι τόσο όμορφο που έχετε δημιουργήσει μια καλή σχέση με τον σύντροφό σας! Η σχέση αυτή είναι δική σας τη φτιάξατε εσείς και εκείνος, προσθέτοντας καθένας από τη δική του πλευρά καλά χαρακτηριστικά και τρυφερά συναισθήματα για να μπορέσει να διατηρηθεί και να εξελιχθεί! Είναι επίσης όμορφο, πως η εξέλιξη της σχέσης και η προσωπική εξέλιξη του καθένα από εσάς δεν αποτελούν δύο αντίθετες επιλογές, αλλά λέτε ότι είναι το μέλημα και των δυο σας να προχωρήσετε σε πολλά επίπεδα.

Η αποδοχή της σχέσης σας από τις πατρικές σας οικογένειες είναι επίσης ένα θετικό στοιχείο. Καθένας βέβαια, εκφράζει την εκτίμηση του με τον τρόπο του και προσπαθεί να συμβάλλει στη εξέλιξη σας προσφέροντας ότι ο ίδιος θεωρεί σημαντικό και βοηθητικό. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε με τον σύντροφό σας για να διασφαλίσετε τον προσωπικό σας χώρο, είναι με απόφαση να ξεκαθαρίσετε μεταξύ σας τι θέλετε, τι ονειρεύεστε, ποια πορεία επιθυμείτε να δημιουργήσετε για τη συνέχεια σας. Εφόσον μεταξύ σας τα ερωτήματα αυτά έχουν ξεκάθαρες απαντήσεις, τότε οποιαδήποτε άλλη προτροπή ή συμβουλή υπάρχει, δε μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο. Εσείς προχωράτε προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε και οι γύρω σας, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν, έχουν να χαρούν την όμορφη εξέλιξη σας και να καμαρώσουν τα αυτόνομα και αποφασιστικά τέκνα τους!

Η ενέργεια σας λοιπόν δε χρειάζεται να αναλωθεί στο να πείσετε την πεθερά σας, ή οποιονδήποτε άλλο να καταλάβει και να συμφωνήσει με τις δικές σας επιθυμίες. Η ενέργεια σας χρειάζεται να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να είναι εφόδιο της σχέσης σας που θα σας οδηγήσει σε όμορφα επόμενα βήματα!

Καλή συνέχεια!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v