Ξεχωριστά βιβλία για τις μεγαλύτερες αγάπες της ζωής μας!

Ξεχωριστά βιβλία για τις μεγαλύτερες αγάπες της ζωής μας!

Υπάρχουν κάποια βιβλία που όσες φορές και αν τα διαβάσουμε δεν τα χορταίνουμε, που κάθε φορά που τα πιάνουμε στα χέρια μας, μας συγκινούν όπως την πρώτη φορά και μας ξυπνούν έντονα και μοναδικά συναισθήματα. Μάλιστα είναι τόσο δυνατές οι εικόνες και οι μνήμες που μας φέρνουν στην καρδιά που τα διαβάζουμε ξανά και ξανά! Τέτοια είναι τα βιβλία-λευκώματα της Μαρίνας Γιώτη. 

Την αρχή έκανε το «Μια καρδιά», ένα βιβλίο αφιερωμένο στις γυναίκες που εναλλάσσονται στη θέση της μάνας και της κόρης. Για όλα όσα θα θέλαμε να πούμε στις κόρες μας και στις μητέρες μας, αλλά συχνά το αφήνουμε για μια άλλη στιγμή που δεν έρχεται ποτέ…

Τα δύο νέα βιβλία-λευκώματα της Μαρίνας Γιώτη είναι το «Μια στιγμή» και το «Μια αγκαλιά».

Η μοναδική σχέση μητέρας-γιου

Από τη στιγμή που γεννιούνται, τους χαρίζουμε την καρδιά µας χωρίς δεύτερη κουβέντα για να τους προστατεύει από κάθε αναποδιά. Στα πέντε, µας κοιτάνε στα µάτια και στην εφηβεία οποιαδήποτε τρυφερότητα είναι αιτία πολέμου, αλλά στα τριάντα ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι «μάνα είναι µόνο μία». Έτσι, σε μία μόνο στιγμή, χωρίς να το καταλάβουμε, οι ρόλοι αντιστρέφονται και είμαστε εμείς πλέον υπό την προστασία τους. Το «Μια στιγμή» είναι ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στην πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής µας, τους γιους μας.

Η Μαρίνα Γιώτη λέει για το βιβλίο: «Ένα παλιό γνωμικό λέει ότι ο άνδρας, που συμπεριφέρεται στη γυναίκα του σαν να είναι πριγκίπισσα, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ανατράφηκε από μια βασίλισσα. Αν και οι όροι αυτοί τείνουν να ξεπεραστούν, η αλήθεια είναι ότι συχνά μεγαλώνουμε τα αγόρια µας µε το πρότυπο του ιδανικού άνδρα που έχουμε στο μυαλό µας. Όμως κι εμείς αποτελούμε πρότυπο για τους γιους µας σε ένα βαθύ και υποσυνείδητο επίπεδο. Ο σύζυγός µου έχασε τη μητέρα του πριν από αρκετά χρόνια και συχνά µου λέει πόσο θα ήθελε ακόμα μια ώρα μαζί της. Να πιούν παρέα έναν καφέ, να την αγκαλιάσει μια ακόμα φορά, να της πει πως συνεχίζει να την κουβαλά μέσα στην καρδιά του και ότι όση αγάπη δίνει σε εμάς και στους άλλους την έχει πάρει διπλά και τριπλά από εκείνη. Αυτό είναι ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στην πιο αδιαπραγμάτευτη αγάπη της ζωής µας, τους γιους μας».

Η ανεπανάληπτη σχέση πατέρα-κόρης

Οι περισσότερες κόρες έχουμε τεράστια αδυναμία στον πατέρα μας. Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, μια σχέση που καθορίζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άλλο φύλο, ένα πρότυπο που μας κυνηγά σε όλη μας τη ζωή και ένα μέτρο σύγκρισης για κάθε άντρα που συναντάμε.  Κοντά του νιώθουμε ασφαλείς και η έλλειψή του μας ωθεί να ψάχνουμε αγωνιωδώς για κάτι που θα μπορούσε να καλύψει το κενό του.  Η αλήθεια είναι ότι δεν τον ξεπερνάμε ποτέ και ας μην το παραδεχόμαστε. Όμως και οι μπαμπάδες μας δεν έχουν μάτια για άλλη, εκτός και αν είναι η αδελφή μας. Μεγαλωμένοι να μη δείχνουν τα αισθήματά τους, τα λόγια που τελικά δεν ειπώνονται δημιουργούν σχέσεις που κινούνται κάπου μεταξύ υπερπροστασίας και λατρείας. 
Το «Μια αγκαλιά» είναι ένα βιβλίο για να πούμε όλα όσα θα θέλαμε στην πρώτη μεγάλη αγάπη της ζωής μας.

Και τα τρία βιβλία της Μαρίνας Γιώτη, «Μια καρδιά», «Μια στιγμή» και «Μια αγκαλιά», μπορούν να γίνουν ιδανικά δώρα στην κόρη μας, στον γιο μας, στον πατέρα ή στη μητέρα μας αλλά και σε εμάς τις ίδιες.

Αναζητήστε τα τρία βιβλία της Μαρίνας Γιώτη σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Facebook page: Facebook.com/marinagiotiofficial

Instagram: Instagram.com/marina_gioti

v