Η γυναίκα μου τελευταία με αποφεύγει ενώ δεν έχει γίνει κάτι. Δεν καταλαβαίνω τι φταίει…

Η γυναίκα μου τελευταία με αποφεύγει ενώ δεν έχει γίνει κάτι. Δεν καταλαβαίνω τι φταίει…
Ερώτηση:

  ***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Εδώ και 6 μήνες, η γυναίκα μου με αποφεύγει. Προσπαθώ να την πλησιάσω αλλά νιώθω ότι την ενοχλώ, σαν να μην θέλει να με βλέπει και σαν να μην θέλει να μένουμε πια μαζί. Μάλιστα μου πέρασε από το μυαλό μήπως με απατάει αλλά γενικά είναι δουλειά- σπίτι, σπίτι- δουλειά. Το συζήτησα μαζί της κι εκείνη μου είπε ότι τελευταία είναι πολύ πιεσμένη με τα παιδιά και με τη δουλειά. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Την αγαπάω πολύ αλλά εκείνη κάνει σαν να μην την νοιάζει που περνάμε μια τέτοια «κρίση». Τι με συμβουλεύετε;

 

Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Οι σύντροφοι συχνά, κατά την πορεία της σχέσης τους, αυξομειώνουν την απόσταση μεταξύ τους. Η αύξηση ή η μείωση της απόστασης αυτής επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η φάση ζωής αλλά και τα τρέχοντα γεγονότα.

Είναι υπέροχο που έχετε έγνοια για το τι συμβαίνει μεταξύ σας και το πού βρίσκεται η σχέση σας. Είναι κρίμα, ενώ το ενδιαφέρον σας είναι ουσιαστικό, να εκφράζεται με έναν τρόπο που δυσκολεύει τον άλλο.  Όσο κλονίζεται η εμπιστοσύνη σας και αφήνετε χώρο να δημιουργούνται αγωνίες για άλλα πρόσωπα, τόσο απομακρύνεστε από το να φροντίσετε το μεταξύ σας αφού στρέφετε την προσοχή σας αλλού.

Ήταν πολύ ωραίο εκ μέρους σας που μιλήσατε στη σύντροφό σας και την ακούσατε στο τι την απασχολεί. Είναι τόσο πολύτιμη η αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας για εκείνη και την σχέση σας που είναι κρίμα να μην ακουστεί! Μη χάνετε ευκαιρίες μέσα στην ημέρα σας να της το εκφράσετε. Μια γλυκιά κουβέντα, ένα χαμόγελο, ένα χάδι, μια προσωπική σας στιγμή αποτελούν πολύτιμο μοίρασμα, που πέρα από τις όποιες δυσκολίες περνάτε αυτό το διάστημα, κάνουν τη ζωή όμορφη!

Φροντίστε τη γυναίκα σας! Είπατε άλλωστε ότι  η καθημερινότητα της μοιράζεται μεταξύ δουλειάς και σπιτιού, κι ότι αυτό το διάστημα και τα δύο την κάνουν να νιώθει πιεσμένη. Καλέστε την να συναντηθείτε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κάπου αλλού!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v