Οι 8 αγκαλιές που γνώρισα μόνο όταν έγινα μαμά

Οι 8 αγκαλιές που γνώρισα μόνο όταν έγινα μαμά

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από μία ζεστή και σφιχτή αγκαλιά! Όταν, μάλιστα, η αγκαλιά έρχεται από το παιδί σου, είναι συνώνυμη του επίγειου παραδείσου! Κάθε παιδική αγκαλιά, ωστόσο, είναι διαφορετική. Και μία μητέρα, ξέρει πάντα τι θέλει να της πει το βλαστάρι της μόνο και μόνο από τον τρόπο που τυλίγει τα χεράκια του γύρω από τον λαιμό της.

H αγκαλιά πριν το σχολείο

Μπορεί λίγα λεπτά πριν να είστε εκτός ορίων οικογενειακώς αφού για μία ακόμα φορά έχετε αργήσει να ξεκινήσετε από το σπίτι αλλά, αλλά μόλις φτάσετε μπροστά από την μεγάλη εξώπορτα, ξεχνιούνται όλα ως διά μαγείας. Νομίζω πώς μόνο εάν το ζήσει κάποιος μπορεί να το καταλάβει αυτό: τα νεύρα, η ένταση, τα κλάματα και οι τσακωμοί σβήνουν ακαριαία και ακολουθεί το πιο γλυκό χαμόγελο και η πιο τρυφερή, πρωινή καλημέρα.

Η αγκαλιά της καληνύχτας

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και το βράδυ. Είτε η μέρα έχει κυλήσει με βόλτες και ξεγνοιασιά, είτε με υποχρεώσεις και ένταση, η ώρα πριν τον ύπνο και η βραδινή αγκαλιά είναι από εκείνες που σε κάνουν να σκέφτεσαι: άξιζε που έγινα μαμά, όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές!

Η αγκαλιά όταν δίνεις το δώρο του

Ως γνωστόν, όλα τα παιδιά λατρεύουν τα δώρα. Όταν, όμως, εκείνα έρχονται από την μαμά, έχουν διπλή σημασία αφού συνδυάζουν το υλικό με το συναισθηματικό. Η αγκαλιά που μας δίνει ένα παιδί όταν παίρνει στα χέρια του το δώρο που ζήτησε, είναι σφιχτή, χαρούμενη και γεμάτη ευγνωμοσύνη. Κι εμείς το ίδιο…

Η αγκαλιά της παρηγοριάς

Ίσως η πιο γλυκιά και τρυφερή αγκαλιά που ανακαλύπτει μία γυναίκα με την μητρότητα. Όταν ένα παιδί είναι πληγωμένο, κουρασμένο ή άκεφο, το μόνο που αναζητά είναι μια αγκαλιά και, τις περισσότερες φορές, της μαμάς του. Αυτή η αγκαλιά, λοιπόν, που κουρνιάζει πάνω σου για να το παρηγορήσεις, είναι αξίας ανεκτίμητης και για τους δυο.

Η ξαφνική αγκαλιά

Ναι, υπάρχουν και αυτές οι αγκαλιές. Οι χωρίς λόγο. Είναι εκείνες που, ενώ δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα, κι ενώ το αγγελούδι σας παίζει ανέμελο λίγο πιο πέρα, ξαφνικά σηκώνεται και τρέχει στην αγκαλιά σας αιφνιδιαστικά. Μπορεί κάθε φορά να νιώθετε έκπληκτη, όμως η έκπληξη είναι αυτή η πιο ευχάριστη όλων.

Η αγκαλιά της νύστας

Η αγκαλιά της νύστας είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Μία μαμά μπορεί να καταλάβει από χιλιόμετρα πότε το παιδί της είναι κουρασμένο, ακόμα κι αν στους άλλους φαίνεται δραστήριο και γεμάτο ενέργεια. Ωστόσο, επιβεβαιώνεται όταν εκείνο θα χυθεί (κυριολεκτικά) στην αγκαλιά της και, ασυναίσθητα, θα πάρει εμβρυακή, νυσταλέα στάση.

Η αγκαλιά της συγγνώμης

Προσωπικά, είναι η αγαπημένη μου αγκαλιά. Είναι η στιγμή που το σφίγγεις επάνω σου, έπειτα από κάτι που έχει συμβεί, και νιώθεις όλη του την καλοσύνη και την μεταμέλεια. Το παιδί σου είναι ένα τέλειο πλάσμα, με κατανόηση και την πιο αγνή καρδιά, σωστά;

Η αγκαλιά της απόλυτης αγάπης

Η αγκαλιά της απόλυτης αγάπης είναι οποιαδήποτε αγκαλιά μοιράζεται μία μαμά με το παιδί της. Γι΄ αυτό και μόνο, η μητρότητα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας κάνει ποτέ κανείς!

v