Η 5χρονη κόρη μου αρνείται να φάει κρέας γιατί λυπάται τα ζώα. Τι μπορώ να κάνω για να της αλλάξω γνώμη;

Η 5χρονη κόρη μου αρνείται να φάει κρέας γιατί λυπάται τα ζώα. Τι μπορώ να κάνω για να της αλλάξω γνώμη;
Ερώτηση:

Η 5 χρόνων κόρη μου αρνείται να φάει κρέας. Σταμάτησε να τρώει κρέας γιατί δεν θέλει να τρώει τα ζώα που τα σκοτώνουμε (όπως λέει). Κανένας στην οικογένεια μας δεν της ανέφερε κάτι τέτοιο και κανένας δεν είναι χορτοφάγος. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο πρέπει να της αλλάξω αυτό που αισθάνεται για να δοκιμάσει να φάει κρέας. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η κόρη σας είναι 5 ετών, που σημαίνει ότι νοητικά έχει μια καλή αντίληψη για τον κόσμο γύρω της, ακόμη και εάν εσείς δεν της έχετε δώσει κάποια πληροφορία. Μπορεί να κατανοήσει ότι το κρέας προέρχεται από κάποιο ζώο, ακόμη κι εάν εσείς δεν της το συζητήσατε. Αυτό είναι πολύ καλό στοιχείο, καθώς είναι απόδειξη ότι η νοητική της ανάπτυξη εξελίσσεται ομαλά.

Δε χρειάζεται να ψάχνετε τεχνάσματα για να την εξαπατήσετε, ούτε για να την αναγκάσετε να μη νιώθει έτσι. Δικαιούται να έχει αισθήματα, τα οποία, όποια και εάν είναι, δεν είναι λάθος. Αντιλαμβάνομαι ότι η έγνοια σας είναι πως θα τη φροντίστε καλά, πως θα της προσφέρετε όλα εκείνα τα πολύτιμα στοιχεία που χρειάζεται για να συνεχίσει να μεγαλώνει καλά!

Τα παιδιά συχνά αναπτύσσουν  διάφορες  ιδιαιτερότητες ως προς το φαγητό, επομένως δε χρειάζεται να σας ανησυχεί η προτίμηση αυτή της κόρης σας. Μπορεί να είναι μια σκέψη που να είναι έντονη σε αυτήν τη φάση και στην πορεία να υποχωρήσει, μπορεί και όχι. Με τη συμβουλή του παιδιάτρου σας, φροντίζετε να της προσφέρετε όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, επιλέγοντας άλλες τροφές που της ταιριάζουν καλύτερα.

Τρυφερά και με διάθεση φροντίδας θα πετύχετε τον στόχο σας, ο οποίος δεν είναι το να φάει η κόρη σας κρέας, αλλά το να συνεχίζει να μεγαλώνει σωστά. Και το συναίσθημά της είναι επίσης πολύτιμο στοιχείο για το μεγάλωμα της! Ακούστε το!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v