Ο καινούριος μου σύντροφος θέλει να γνωρίσει το παιδί μου αλλά έχω αμφιβολίες. Πόσο πρέπει να περιμένω;

Ο καινούριος μου σύντροφος θέλει να γνωρίσει το παιδί μου αλλά έχω αμφιβολίες. Πόσο πρέπει να περιμένω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Ήμουν παντρεμένη με τον πρώην σύζυγό μου, κάναμε ένα κοριτσάκι αλλά ο γάμος μας δεν κράτησε πολύ. Εδώ και 3 χρόνια έχουμε πάρει διαζύγιο αλλά διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις λόγω του παιδιού και υπάρχει συνεχής συνεννόηση και συνεργασία- ειλικρινά, δεν έχω κανένα παράπονο από τον μπαμπά της κόρης μου. Πριν 6 μήνες γνώρισα έναν καινούριο σύντροφο με τον οποίο έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Από την αρχή του είχα πει τα πάντα, για τον γάμο και για το παιδί και δεν είχε πρόβλημα. Τώρα μου ζήτησε να γνωρίσει τη μικρή αλλά εγώ δεν ξέρω αν έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ποια είναι η γνώμη σας; Μήπως είναι πολύ νωρίς. Η κόρη μου είναι 6 ετών.

Απάντηση:

 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Δεν υπάρχει αυστηρός χρονικός προσδιορισμός σχετικά με το πότε είναι ο ιδανικός χρόνος ένας νέος σύντροφος να γνωρίζει παιδιά από προηγούμενη σχέση του/της συντρόφου του.

Τα παιδιά μέσα σε μία οικογένεια δυσκολεύονται όταν έχουν πολλές πληροφορίες για την προσωπική ζωή των γονέων τους. Δεν τις χρειάζονται. Αυτό που χρειάζονται είναι να βλέπουν τους γονείς τους καλά, χαρούμενους και δυνατούς. Για τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν πάρει διαζύγιο, ίσως να είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού δημιουργούνται ενοχές και δύσκολα συναισθήματα.

Είναι λοιπόν σημαντικό οι γονείς, ως ενήλικες, να αναλαμβάνουν την ευθύνη της προσωπικής τους ζωής, αφού ο προσωπικός χρόνος είναι πολύτιμος και είναι σημαντικό να υπάρχει. Ωστόσο, ποιες πληροφορία από τον αυτόν το χρόνο πρέπει να μεταφέρονται στο παιδί, είναι ένα διαφορετικό θέμα.

Το σημαντικό είναι να μιλήσετε στην κόρη σας εάν υπάρχει νόημα και αν αυτό εξυπηρετεί κάποιον σκοπό. Εάν περνάτε υπέροχα με τη νέα σας σχέση, είστε βέβαιοι για τα βήματα σας, και επιθυμείτε η σχέση σας να προχωρήσει διαφορετικά, τότε έχει νόημα να την ανακοινώσετε στην κόρη σας και να δημιουργήσετε χώρο ώστε και η ίδια να αναπτύξει με τον σύντροφό σας μια σχέση. Εάν εσείς ως σύντροφοι δεν έχετε ξεκάθαρες αποφάσεις για την πορεία της σχέσης σας, τότε χρειάζεται να σκεφτείτε τι λόγο έχετε για να το μοιραστείτε; Σε τι θα εξυπηρετήσει;

Προηγείται λοιπόν η δική σας απόφαση πάνω στο θέμα της σχέσης σας και έπεται η ανακοίνωση της. Άλλωστε είναι εξαιρετικά σημαντικό το πώς θα συστήσετε έναν άνθρωπο. Η επεξεργασία σας είναι πολύ σημαντική για να προχωρήσετε καλά με έγνοια την κόρη σας αλλά και εσάς!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v