Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας που είναι επικίνδυνα για την υγεία αν τα φοράτε συνέχεια

Τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας που είναι επικίνδυνα για την υγεία αν τα φοράτε συνέχεια

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε κάποια κομμάτια στη ντουλάπα μας τα οποία δεν αποχωριζόμαστε ποτέ είτε γιατί μας έχουν βολέψει στην καθημερινότητά μας είτε γιατί μας αρέσουν πολύ. Κάποια απ’ αυτά, όμως, μπορεί να επηρεάσουν ή και να βλάψουν την υγεία μας με τρόπους που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ. Είναι αυτονόητο πως η λύση δεν είναι να τα πετάξουμε, αλλά να περιορίσουμε τη χρήση τους, αποφεύγοντας τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τη μόδα.

Μεγάλες τσάντες με μια λαβή

Οι μεγάλες τσάντες είναι η δεύτερη μεγάλη αγάπη μας μετά τα παπούτσια γιατί προσθέτουν στιλ στην εμφάνισή μας και γιατί χωράνε τα πάντα. Κανείς δεν αμφισβητεί πόσο βολικό είναι να βάζεις στην καθημερινή σου τσάντα το λάπτοπ για τη δουλειά, ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, το ταπεράκι με φαγητό για το γραφείο, το νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου κ.ο.κ. Όλο αυτό το βάρος, όμως, συγκεντρώνεται μόνο στη μία μεριά του σώματος με αποτέλεσμα να καταπονείται ο ώμος και η σπονδυλική στήλη. Η σκολίωση και η οστεοχόνδρωση είναι επίσης πιθανές συνέπειες αυτής τη κακιάς μας συνήθειας. Αν έχετε μεγάλο βάρος να κουβαλήσετε, προτιμήστε μία τσάντα στην οποία θα μοιράζεται το φορτίο σας.

Τα στενά τζιν

*Φωτογραφία: t.aimg.sk

Τα skinny τζιν κυκλοφορούν πλέον σε πολλούς διαφορετικούς τύπους για να ταιριάζουν και να αναδεικνύουν κάθε σωματότυπο ενω ο μύθος που λέει ότι έχουν δημιουργηθεί μόνο για τις αδύνατες γυναίκες, πλέον δεν ισχύει. Είναι καλόγουστα, θηλυκά και τονίζουν  με τον πιο σέξι τρόπο τις καμπύλες μας. Ταυτόχρονα, όμως, η στενή γραμμή τους επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να μην διαχέεται σε όλο το σώμα ελεύθερα. Η κυτταρίτιδα, που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες και η εμφάνιση κιρσών είναι οι εμφανείς συνέπειες της κακής ροής του αίματος που προκαλούνται από τα στενά τζιν. Επιπλέον, το ύφασμα δεν αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει με αποτέλεσμα να προκαλούνται ερεθισμοί, κοκκινίλες αλλά και η ανάπτυξη τριχών που «γυρνούν» από μέσα, ειδικά στην περιοχή των μηρών και του μπικίνι.

Τα ψηλά τακούνια

*Φωτογραφία: webmd.com

Ποιος δεν γυρίζει το κεφάλι του όταν βλέπει στον δρόμο μια γυναίκα που φορά ψηλοτάκουνες γόβες; Τα ψηλά τακούνια είναι ιδιαίτερα κολακευτικά αφού κάνουν τον κορμό να φαίνεται πιο λεπτός και – φυσικά-  μας προσθέτουν ύψος. Εκτός του ότι δεν είναι καθόλου άνετο για μια γυναίκα να φορά τακούνια όλη μέρα στη δουλειά, η συνεχής χρήση τους μπορεί να μας κάνει να υποφέρουμε από έντονο πόνο στα πόδια και πρήξιμο, το οποίο είναι εξαιρετικά ενοχλητικό. Η παραμόρφωση των δαχτύλων είναι μια ακόμα συνέπεια των ψηλών τακουνιών που δύσκολα αλλάζει.

Τα φλατ παπούτσια

*Φωτογραφία: 1001kadin.com

 

Μπορεί να ενοχοποιήσαμε ήδη τα τακούνια όμως σε αντίθεση με ό,τι πιθανώς πιστεύετε, αυτό δεν σημαίνει πως τα φλατ παπούτσια είναι αθώα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα εντελώς χαμηλά επίπεδα παπούτσια είναι επιβλαβή για την υγεία μας γιατί το βάρος του σώματος δεν μοιράζεται ισομερώς στα πόδια. Επιπλέον, η καμάρα του παιδιού χάνει την καμπύλη της κι έτσι οι κραδασμοί την ώρα που περπατάμε μπορεί να οδηγήσουν σε ενοχλητικούς πόνους στις φτέρνες, τα γόνατα ή ακόμα και την πλάτη.

Τα push up σουτιέν

Είναι σέξι και ιδιαίτερα δημοφιλή γιατί κάνουν το μπούστο μας να φαίνεται πολύ πλούσιο. Ταυτόχρονα όμως τέτοιου είδους σουτιέν μπορεί να μπλοκάρουν τη σωστή κυκλοφορία των αιμοφόρων αγγείων και να ασκούν πίεση στο στήθος προκαλώντας δυσφορία. Καλό θα είναι να προτιμάτε πιο άνετα σουτιέν χωρίς μεγάλη υποστήριξη και «μαξιλαράκια» που πιέζουν υπερβολικά το στήθος και να φοράτε τα push up σε ειδικές περιστάσεις.

Τα καλσόν

Τώρα μπορεί να είναι εκτός εποχής, αλλά καλό θα είναι να έχουμε υπόψη μας ότι η συνεχής χρήση των καλσόν μπορεί να κρύβει κινδύνους που δεν φανταζόμαστε. Το συνθετικό ύφασμα φυλακίζει την υγρασία στην περιοχή κι έτσι διευκολύνεται η εμφάνιση λοιμώξεων στα γεννητικά όργανα. Ακόμα, τα στενά καλσόν μπορεί να επηρεάσουν την κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας κυτταρίτιδα και κιρσούς, κάτι που σίγουρα θέλουμε να αποφύγουμε!

*Με πληροφορίες από το Brightside.me

v