Κωνσταντίνου και Ελένης: Όσα δεν γνωρίζετε γι' αυτά τα δύο ονόματα

Κωνσταντίνου και Ελένης: Όσα δεν γνωρίζετε γι αυτά τα δύο ονόματα

Σήμερα μπορεί να γιορτάζει η μισή Ελλάδα, αλλά πολλοί (ακόμη και οι εορτάζοντες!) αγνοούν κάποιες σημαντικές πληροφορίες για το όνομά τους. Ερωτήματα όπως τι σχέση έχει η Ελένη με... μια γλάστρα βασιλικού ή ποιος λεξάριθμος αντιστοιχεί στο Κωνσταντίνος, έρχονται για να απαντηθούν σε αυτό το άρθρο. Ευχόμαστε «χρόνια πολλά» στην Ελένη και τον Κωνσταντίνο και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά των ονομάτων τους.

*Φωτογραφία: imdb.com

Ελένη

Τι σημαίνει το όνομα;

Η ακριβής ετυμολογία του ονόματος παραμένει και σήμερα ένα άλυτο μυστήριο. Στην αρχαιότητα σήμαινε λαμπερή και απαστράπτουσα-γεγονός που δικαιολογεί την ονομασία της ωραιότερης γυναίκας της Ελλάδας κατά τον Όμηρο που στην ποδιά της σφάζονταν πολλοί άντρες, την Ωραία Ελένη. Μια άλλη πιθανολογούμενη συγγένεια είναι με την λέξη «σελήνη». Η θεωρία αυτή λέει πως το «Ελένη» προήλθε από το «σέλας» το οποίο σημαίνει φως και λάμψη.

Βασιλικός θα γίνω στο παραθύρι σου Ελένη

Και όμως ο μυρωδάτος βασιλικός οφείλει την ονομασία του στην Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με την παράδοση, λέγεται ότι η μυρωδιά του βασιλικού την οδήγησε να ψάξει στο σωστό σημείο για να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Ονόμασε το φυτό βασιλικό, επειδή φύτρωσε εκεί που σταυρώθηκε ο «Βασιλιάς του κόσμου» ή... επειδή χρειάστηκε μια βασίλισσα για να τον εντοπίσει.

Το νούμερο 8

Ο λεξάριθμος της Ελένης είναι το 8. Τι σημαίνει αυτό; Έχει έντονη και δυναμική προσωπικότητα και δεν το βάζει κάτω στα δύσκολα. Είναι γενναιόδωρη με όσους αγαπάει και σκληρή με όσους την έχουν αδικήσει. Χάρη στο πείσμα και την εργατικότητά της, ξέρει να αγνωνίζεται και να ζει καλά.

Κωνσταντίνος

Τι σημαίνει το όνομα;

Το όνομα προέρχεται από την λατινική λέξη Constantia που σημαίνει σταθερότητα και υπομονή. Αν γνωρίζετε Κωνσταντίνο που είναι σταθερός στις απόψεις και τις αποφάσεις του και έχει την υπομονή του Ιώβ, δώστε του «συγχαρητήρια» και πείτε του ότι είναι άξιος του ονόματός του.

Σε λένε Κώστα, τον λένε Κώστα, τους λένε Κώστηδες

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε αυτό που λίγο-πολύ όλοι φανταζόμασταν: στο όνομα Κωνσταντίνος γυρνούν 124.289 κεφάλια Ελλήνων, γεγονός που το κατατάσσει τρίτο στη λίστα με τα δημοφιλέστερα ανδρικά ονόματα μετά τον Γιωργάκη και τον Δημητράκη.

Το νούμερο 4

Ο λεξάριθμος του Κωνσταντίνου είναι το 4 και μας αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μια σοβαρή και πειθαρχημένη προσωπικότητα. Ένας Κωνσταντίνος που... σέβεται τον εαυτό του είναι λογικός, οικογενειάρχης και αγαπάει με πάθος την σταθερότητα και την τάξη. Κάποιες φορές μπορεί να γίνεται απόμακρος, αλλά αρκεί να ξέρεις τα κουμπιά του για να τον προσεγγίσεις.

Πληροφορίες: in2life.gr

v