Ο σύζυγός μου με κατηγορεί συνεχώς μπροστά στα παιδιά. Πώς να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση;

Ο σύζυγός μου με κατηγορεί συνεχώς μπροστά στα παιδιά. Πώς να διαχειριστώ αυτήν την κατάσταση;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με τον σύζυγό μου είμαστε παντρεμένοι τα τελευταία 10 χρόνια και έχουμε δύο παιδιά. Η κόρη μας είναι 5 χρονών ενώ ο γιος μας 8 ετών. Συγκριτικά με τον γιο μας, ο άντρας μου συμπεριφέρεται πιο σκληροπυρηνικά στην κόρη μας και με κατηγορεί συνεχώς ότι την κακομαθαίνω. Έχουμε πολλούς τσακωμούς για το συγκεκριμένο ζήτημα και πάντα καταλήγει στο ότι δεν θέλει να γίνει σαν εμένα. Μεταξύ μας έχουμε αρκετά θέματα και τσακωνόμαστε συνεχώς μπροστά στα παιδιά. Τι μπορώ να κάνω; Δεν θέλω να βλέπουν τα παιδιά τον πατέρα τους να με κατηγορεί.

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αναφέρετε δυσκολίες στη σχέση σας με τον σύντροφο σας, που δεν είναι καινούριες αλλά υπάρχουν χρόνια τώρα. Με τα δεδομένα αυτά αποφασίσατε να προχωρήσετε και να φέρετε στον κόσμο τα παιδιά σας. Το ζητούμενο δε μπορεί να είναι πώς δε θα σας βλέπουν τα παιδιά να τσακώνεστε, αφού αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία ζουν και δε γίνεται να την κρύψετε.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι εσείς και ο σύντροφός σας να αναλάβετε τις ευθύνες σας: την ευθύνη για τις επιλογές, την σχέση και την οικογένεια σας. Χρειάζονται σημαντικές αποφάσεις για το πώς θέλετε να προχωρήσετε από εδώ και πέρα, τις οποίες πρέπει να υπερασπιστείτε με πάθος! Δε μπορείτε να ελπίζετε σε μια τυχαία καλή αλλαγή που η μοίρα θα σας φέρει. Επιδιώξετε την αλλαγή που επιθυμείτε και δουλέψτε για αυτήν!

Οι δυνατότητες σας είναι πολλές. Είναι κρίμα να ζητάτε λίγα όταν μπορείτε να τα έχετε όλα. Ξανασκεφτείτε το…

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v