Ο σύζυγός μου μού μιλάει άσχημα ενώ είμαι έγκυος... Μήπως πρέπει να χωρίσω;

Ο σύζυγός μου μού μιλάει άσχημα ενώ είμαι έγκυος... Μήπως πρέπει να χωρίσω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας. Έκλεισα τον 7ο μήνα εγκυμοσύνης. Εκεί που η εγκυμοσύνη μου ήταν τέλεια, άλλαξαν κάποια πράγματα ξαφνικά, κυρίως από την μεριά του άντρα μου. Η γιατρός μας ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα, πρέπει να είναι ξαπλωμένη διότι προέκυψε ένα θεματάκι- ότι ίσως το μωρό γεννηθεί πρόωρα και όχι με φυσιολογικό τοκετό. Αποτέλεσμα ήταν να δεχθώ βοήθεια «του κοινού» όπως π.χ. με το φαγητό, τη σκούπα, τα πιάτα και τα πλυντήρια. Οι ταραχές πλέον απαγορεύονται. Ο άντρας μου, όμως, είναι στον κόσμο του. Του λέω μια κουβέντα π.χ. «φτιάξε λίγο τον καναπέ» και το αποτέλεσμα είναι να θυμώνει, να με προσβάλει και τελικά να τσακωνόμαστε άσχημα για πολλοστή φορά, κυρίως κάτω από τέτοιες συνθήκες. Του το λέω, απαιτώντας να μάθω τον λόγο που με τάραξε και η απάντησή του είναι «δεν ξέρω» και με χαρακτηρίζει με λέξεις όπως «κακίστρω» κ.ά. Προφανώς δεν ταιριάζουμε, τον αγαπώ αλλά δεν τον αντέχω και μου κάνει κακό. Έχω ξανασκεφτεί δυστυχώς ότι μάλλον πρέπει να τον χωρίσω και να μεγαλώσω μόνη μου το παιδάκι μας χωρίς ψυχική μόλυνση στην καθημερινότητά μου. Τι να κάνω; Τον έχω πάρει με το καλό, τον έχω πάρει με το άσχημο. Μου λέει «ναι σ' αγαπάω» και μετά ξανά από το πουθενά, έχουμε φασαρίες με αποτέλεσμα να με επηρεάζει πολύ άσχημα και ειδικά στην κατάστασή μου. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά μέχρι τον τοκετό και με το καλό να υποδεχθείτε το μωρό σας. Η περίοδος της κύησης είναι ιδιαίτερα απαιτητική και για τα δύο μέλη του ζευγαριού. Η μητέρα καλείται να κυοφορήσει το μωρό της σχέσης και έρχεται αντιμέτωπη με αλλαγές πολλών επιπέδων, σωματικές, ορμονικές, υγείας κ.α. Σε όλα αυτά χρειάζεται δύναμη να σταθεί δυνατή για τον εαυτό της και το έμβρυο. Ο πατέρας βιώνει επίσης ήδη έντονες αλλαγές τόσο στην καθημερινότητα όσο και στη σχέση με τη σύντροφο του. Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν και τους δύο συντρόφους συναισθηματικά και η σχέση τους είναι εκείνη στην οποία χρειάζεται να βασιστούν για να προχωρήσουν στη νέα φάση ζωής που έρχεται.

Χρειάζεται λοιπόν αρχικά, να έχετε κατά νου, ότι «η κατάσταση» αυτή δεν αγγίζει μόνον εσάς αλλά και τον σύντροφό σας. Η φροντίδα που ζητάτε δε μπορεί να απευθύνεται μόνον σε εσάς, αλλά και σε εκείνον και σαφώς και στη σχέση σας. Ρωτάτε λοιπόν τι να κάνετε και θα ανατρέξω στα λόγια σας. Αναφέρετε ότι αγαπάτε τον σύντροφό σας με τον οποίο λέτε ότι δεν ταιριάζετε, δεν τον αντέχετε, σας κάνει κακό, μολύνει ψυχικά την καθημερινότητα σας. Είναι μια καλή περίοδος να επαναπροσδιορίσετε τον ορισμό της αγάπης αλλά και τη σχέση σας.

Ο ερχομός του μωρού σας ήδη σας καλεί να φτιάξετε μια όμορφη καθημερινότητα, με αγάπη και λειτουργικές σχέσεις για να το υποδεχθείτε. Θα αρπάξετε την ευκαιρία;

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v