Η πεθερά μου δεν θέλει να τα ξαναβρούμε με τον εν διαστάσει σύζυγό μου κι αυτό επηρεάζει την πορεία της σχέσης μας.

Η πεθερά μου δεν θέλει να τα ξαναβρούμε με τον εν διαστάσει σύζυγό μου κι αυτό επηρεάζει την πορεία της σχέσης μας.
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με τον άντρα μου ρίξαμε έναν μεγάλο τσακωμό και έφυγε από το σπίτι. Την επόμενη μέρα που με επισκέφτηκε για να δει τα δύο μας παιδιά, μου είπε για δικηγόρο. Έχουν περάσει 2 μήνες που είμαστε σε διάσταση. Όταν είμαστε μόνοι μας, έχει την τέλεια συμπεριφορά σαν να είμαστε μαζί. Όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο οι γονείς του, ή δεν μου μιλάει καθόλου ή μου μιλάει πολύ άσχημα. Να συμπληρώσω ότι η μητέρα του μου είπε ότι δεν θέλει να τα ξαναβρώ με τον γιο της. Ο άντρας μου, μου δείχνει ότι θέλει να είμαστε μαζί και όπως είπε από μόνος του, θα το σκεφτεί. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω το εμπόδιο με την πεθερά μου;

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αντιλαμβάνομαι ότι διανύετε μια περίοδο με έντονες δυσκολίες τόσο στη σχέση σας όσο και σε προσωπικό επίπεδο και σίγουρα υπάρχουν λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.

Για να λάβετε μια καλή απόφαση για την πορεία της σχέσης και της ζωής σας, το βλέμμα σας χρειάζεται να εστιάσει στις δυσκολίες που υπήρχαν. Μια επανασύνδεση έχει νόημα εφόσον οι σύντροφοι έχουν αναγνωρίσει τις δυσκολίες αυτές και έχουν συνειδητή απόφαση ότι θέλουν να τις δουλέψουν και να προχωρήσουν.

Η δική σας λοιπόν επεξεργασία, αλλά και η διάθεση και των δυο σας για αλλαγή και εξέλιξη, είναι τα απαραίτητα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να περάσετε στην επόμενη φάση τη σχέση σας, εάν τελικά το επιθυμείτε.

Το τι επιθυμεί οποιοσδήποτε άλλος είναι παντελώς άσχετο. Στο ερώτημά σας το εμπόδιο που έχετε να αντιμετωπίσετε δεν είναι η πεθερά σας. Είναι ο κενός χώρος που υπάρχει ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφο σας, ο οποίος αφήνει περιθώριο να ακούγονται κι άλλες φωνές για την πορεία σας, πέραν από τις δικές σας.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v