Άγριος ξυλοδαρμός 9χρονου από συμμαθητές του στη Νάξο

Άγριος ξυλοδαρμός 9χρονου από συμμαθητές του στη Νάξο

Το bullying στα σχολεία είναι, δυστυχώς, ένα θέμα που μας απασχολεί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Η βία φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, έχοντας επηρεάσει ακόμα και τα παιδιά. Τί μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τα παιδιά σου, όμως, όταν κακοποιούνται από τους συμμαθητές τους; Αρκεί η δική σου προστασία; Μπορεί να βοηθήσει ο Εισαγγελέας ή το νομικό πλαίσιο του κράτους;

Η κακοποίηση που υπέστη ακόμα ένα ανήλικο παιδί από τους συμμαθητές του μας έβαλε, ξανά, σε σκέψεις.

Συγκεκριμένα, η είδηση για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός μαθητή του δημοτικού από τους συμμαθητές του ήρθε στο φως από την καταγγελία της μητέρας του. Σύμφωνα με την ίδια, ο 9χρονος γιος της αλλά και τα δίδυμα αδελφάκια του δέχονται bullying εδώ και καιρό.

Οι επιθέσεις είναι κυρίως λεκτικές ή με καψώνια, μέχρι που η κατάσταση κορυφώθηκε πριν λίγες μέρες, όταν δύο ανήλικοι μαθητές άσκησαν βία  στον 9χρονο και τον τραυμάτισαν στα χέρια και στον ώμο.  



Η μητέρα του αγοριού απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα με αποτέλεσμα να γίνουν συστάσεις στα παιδιά – θύτες αλλά και στους γονείς τους. Ωστόσο, είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομικό περιθώριο προκειμένου να δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που ζει το παιδί της.

Πηγή: naxostimes.gr

v