Δεν είναι και τόσο δύσκολο να είσαι σωστός μπαμπάς και σύντροφος

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να είσαι σωστός μπαμπάς και σύντροφος

«Ευχαριστώ τον άντρα μου για πολλά ασήμαντα πράγματα. Τον αγαπώ και τον εκτιμώ και θέλω να ξέρει πως όταν κάνει κάτι υπέροχο, όπως το να πηγαίνει με τα παιδιά στο πάρκο, η ζωή μου γίνεται λίγο καλύτερη. Τον ευχαριστώ για τις φορές που αλλάζει μια βρώμικη πάνα και επίσης, όταν με ενθαρρύνει να βγω και να δω τους φίλους μου αψηφώντας τις ενοχές που με κρατούν μέσα.

Υπάρχουν φίλες μου που δεν βγαίνουν επειδή οι άντρες τους δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους με τα παιδιά. Και έχω ακούσει και για άντρες που κάνουν ολόκληρη ιστορία αν το φαγητό δεν είναι έτοιμο μόλις γυρίσουν από τη δουλειά.

Μετά από τέτοιες κουβέντες, χαίρομαι που ο άντρας μου δεν είναι έτσι. Και δεν τα λέω όλα αυτά για να κοκορευτώ που έχω τον τέλειο άντρα.Είναι για να αναρωτηθώ δημόσια τι στην ευχή πάει λάθος με εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν τα ελάχιστα που απαιτούνται για να είναι κανείς επαρκώς καλός σύζυγος. Δεν είναι δύσκολο να είσαι σωστός σύζυγος, επειδή τα πράγματα που πρέπει να κάνεις σωστά είναι μόνον δύο:

1. Να είσαι ευγενικός.

2. Να δείχνεις κατανόηση.

Τέλος.


Δύο πράγματα. Η δουλειά σου είναι δυο πραγματάκια. Και αν αυτά τα δυο πράγματα σου μοιάζουν ανέφικτα, τότε ρίξε μια ματιά στον καθρέφτη και δες αν είσαι εσύ ευχαριστημένος με αυτά που δίνεις στην γυναίκα σου.

Κάθε σχέση έχει τη δική της δυναμική και ο γάμος απαιτεί ισορροπία στις ευθύνες των δύο συντρόφων. Κάπου κάπου, στο πλαίσιο αυτής της ισορροπίας, ο ένας αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη μαγειρική και όλα είναι καλά, εφόσον αυτήν είναι η συμφωνία.

Αν το να είσαι σύζυγος και πατέρας δε σου φαίνεται καθόλου δύσκολο, είναι μάλλον επειδή η γυναίκα σου κάνει τα πάντα σηκώνοντας όλο το βάρος μόνη της. Αν την έχεις ακούσει να γκρινιάζει πως δεν έχει χρόνο ούτε για ένα γρήγορο μπάνιο και δεν έχεις κάνει κάτι γι’ αυτό, είσαι κακός στη δουλειά σου. Η οποία, ας το ξαναπούμε, είναι να είσαι ευγενικός και να δείχνεις κατανόηση.

Αν δεν έχεις τη στοιχειώδη καλοσύνη να σηκωθείς απ’ τον καναπέ, να φροντίσεις τα παιδιά ώστε να κάνει η γυναίκα σου ένα κανονικό μπάνιο δεν είσαι σωστός απέναντί της. Αν νιώθεις την ανάγκη να βγεις από πάνω μειώνοντας την αξία του αγώνα που κάνει καθημερινά και αμφισβητώντας ότι η μέρα της δεν περιλαμβάνει ούτε λεπτό ξεκούρασης, αρνούμενος να δείξεις λίγη ευγνωμοσύνη, δεν είσαι σωστός απέναντί της.
Αν συμπεριφέρεσαι σαν ανόητος όταν πρέπει να φροντίσεις τα παιδιά ή άλλα βασικά ζητήματα του σπιτιού σας, δεν είσαι σωστός απέναντί της.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρών και να σκεφτείς λίγο τις ανάγκες ενός ανθρώπου που ανταποκρίνεται σε όλες τις δικές σου. Του μοναδικού ανθρώπου που έχεις ορκιστεί να αγαπάς και να φροντίζεις, και με τον οποίο έχτισες μια οικογένεια. Κάνε αυτά τα δύο απλά πραγματάκια και θα είσαι τουλάχιστον επαρκής ως σύζυγος.

Αν το να είσαι ευγενικός και με κατανόηση σε βγάζει απ’ τη βολή σου, είσαι, στην καλύτερη περίπτωση, ακόμη ένα παιδί για εκείνη να προσέχει. Βοήθησέ την ουσιαστικά.
Από σήμερα κιόλας!»

Πηγή: scarymommy.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v