10 πανέξυπνες ιδέες που κάνουν τη ζωή στην παραλία ευκολότερη!

10 πανέξυπνες ιδέες που κάνουν τη ζωή στην παραλία ευκολότερη!

Τώρα που καλοκαίριασε και τα μικρά σας σίγουρα δεν κρατιούνται, θα αρχίσετε σιγά σιγά τις εκδρομές σε κοντινές και μακρινές παραλίες. Για να περάσετε καλά και χωρίς τις συνήθεις σκοτούρες, ρίξτε μια ματιά σ’ αυτές τις 10 απλές λύσεις σε κάθε είδους καλοκαιρινά προβλήματα.

Πώς να ασφαλίσετε το πορτοφόλι σας

Μια από τις μόνιμες ανασφάλειές μας στην παραλία είναι το που θα βάλουμε τα χρήματά μας και αν θα τα βρούμε στη θέση τους όταν γυρίσουμε απ’ τα βαθιά. Για να γλιτώσετε απ’ τις αγχωμένες βουτιές, πάρτε μια πάνα, τυλίξτε μέσα καλά το πορτοφόλι σας και πλατσουρίστε ανέμελα.

Πώς να κρατήσετε δροσερές τις σαγιονάρες σας

Από τις πιο ζόρικες στιγμές στην αμμουδιά, είναι όταν σηκωνόμαστε να πάμε στην καντίνα για φρέντο και οι σαγιονάρες μας καίνε πιο πολύ και απ’ την άμμο επειδή ξεχάσαμε να τις βάλουμε στη σκιά. Η λύση στο πρόβλημα είναι απλή: αφήστε τις σαγιονάρες σας ανάποδα και ο ήλιος θα ψήσει το κάτω μέρος μόνο.

Πώς να ξεβουλώσετε τα αυτιά σας

Και πόσο ενοχλητικό είναι να βουλώνουν τα αυτιά μας απ’ τις βουτιές και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε για να τα ξεβουλώσουμε; Το μόνο που χρειάζεστε σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ένα μπαλόνι. Βάλτε το στο στόμα, κλείστε τη μύτη σας και αρχίστε να φουσκώνετε μέχρι να αποκαταστήσετε την πίεση στ’ αυτιά σας.

Πώς να καθαρίσετε την άμμο από τα πόδια σας

Φεύγοντας από την παραλία, σπανίως προλαβαίνουμε να στεγνώσουμε και έτσι κουβαλάμε όλη την άμμο των ποδιών μας μέσα στ’ αμάξι. Η απάντηση σ’ αυτό το πρόβλημα είναι το ταλκ. Πασπαλίζοντας λίγη σκόνη στα σημεία που έχει κολλήσει η άμμος, η υγρασία εξαφανίζεται και το δέρμα καθαρίζει αυτομάτως.

Πώς να κρατήσετε το παιδί υπό έλεγχο

Ένας ακόμη καλοκαιρινός βραχνάς είναι ο αυξημένος κίνδυνος τα παιδιά να απομακρυνθούν από κοντά σας. Για να μην έχετε συνέχεια το νου σας που θα τα βρείτε το επόμενο λεπτό, στη θάλασσα ή στη διπλανή παρέα, πρέπει να γίνεται εφευρετικοί. Πάρτε ένα αδιάβροχο κάλυμμα στρώματος, βάλτε τέσσερα βαριά αντικείμενα στις γωνίες και θα έχετε έναν μικρό παιδότοπο για το παιδί ελεύθερο από άμμο και νερό.

Πώς να μείνει άθικτο και στεγνό το κινητό σας

Πέρα από το πορτοφόλι, η παραλία είναι ακατάλληλο μέρος και για το κινητό μας που κινδυνεύει όχι μόνο από τους “περαστικούς”, αλλά και από την άμμο ή το νερό. Με ένα διάφανο σακουλάκι φαγητού που κλείνει ερμητικά, έχετε το τέλειο αδιάβροχο κάλυμμα για το κινητό. Όσο για τον άλλο κίνδυνο, μπορείτε πάντα να το βάλετε στην πάνα.

Πώς να δροσιστείτε μέσα στο λιοπύρι

Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε σκιά στην πλαζ και ακόμη πιο δύσκολο ν’ αποφύγουμε εντελώς τη ζέστη. Αν δε θέλετε να τη βγάλετε μέσα στο νερό, πρέπει να δροσιστείτε με άλλους τρόπους. Στήστε ομπρέλα κοντά στη θάλασσα και φτιάξτε ένα κανάλι στην άμμο για να βουτάτε τα πόδια. Επίσης, φέρτε μαζί σας ένα σπρέι από κρύο πράσινο τσάι που έχετε ετοιμάσει αποβραδίς, ότι πρέπει για δροσιά και ενυδάτωση μαζί.

Πώς να διώχνετε τα ενοχλητικά έντομα

Πολλές φορές, τα φαγώσιμα που κουβαλάμε μαζί μας στη θάλασσα γίνονται στόχος για σφήκες και άλλα έντομα που ενοχλούν εμάς και φοβίζουν τα μικρά μας. Πάρτε ένα λεμόνι και κόψτε το στα δύο, καρφώστε στις δυο κούπες από λίγα καρφάκια γαρύφαλλου και έχετε, όχι ένα, αλλά δύο εντομοαπωθητικά.

Πώς να επιπλέετε καλύτερα στο νερό

Είναι φορές που θέλουμε να χαλαρώσουμε σα να είμαστε σε ένα φουσκωτό στρώμα αλλά μέσα στο νερό, για να δροσιζόμαστε. Αν δεν είστε από αυτούς που επιπλέουν μόνοι τους, πάρτε δύο μεγάλα άδεια μπουκάλια νερού και δέστε τα μαζί, με ένα σκοινί στο πλάτος του σώματός σας. Κατόπιν, βάλτε τα κάτω από τις μασχάλες σας και αφεθείτε στη δροσερή αγκαλιά της θάλασσας.

Πώς να ανακουφιστείτε από το κάψιμο

Και εκεί που περνάμε καλά. Μέσα και έξω από τη θάλασσα, ξεχνιόμαστε και γινόμαστε κατακόκκινοι. Εκτός από το διαχρονικό γιαούρτι, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες λύσεις. Για την παραλία, ετοιμάστε παγάκια αλόης αποβραδίς για άμεση ανακούφιση και δροσιά. Για το σπίτι, δοκιμάστε μια κρέμα από αλόη, αβοκάντο και μέλι.

 Αν και καλό θα είναι, για να μη φτάσετε ποτέ σ’ αυτό το σημείο, να βάζετε αντηλιακό σχολαστικά και όχι μόνο στα μικρά σας.

 Καλές εξορμήσεις!

 

v