5 summer camp που τα παιδιά διασκεδάζουν και μαθαίνουν

5 summer camp που τα παιδιά διασκεδάζουν και μαθαίνουν

Καλοκαίρι για τα παιδιά σημαίνει ανεμελιά χωρίς σχολείο και τις, έστω και λίγες ακόμη, υποχρεώσεις που συνεπάγεται αυτό. Τι να την κάνεις όμως τη χαλάρωση και τον ατελείωτο ελεύθερο χρόνο αν δεν μπορείς να τον γεμίσεις με πολλά διαφορετικά πράγματα;

Καθώς οι γονείς δε σταματούν να δουλεύουν, είναι συχνό φαινόμενο τα παιδιά να βαριούνται κλεισμένα στο σπίτι. Ευτυχώς, υπάρχει η λύση των summer camp που έχουν πια πληθύνει και προσφέρουν μια ποικιλία προγραμμάτων με πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις (επιστήμες, τέχνη, αθλητισμός).

Ορίστε 5 από αυτά που μπορούν να δώσουν άλλο χρώμα στο καλοκαίρι των παιδιών σας:

Planet Physics

 Για 5η χρονιά και για 11 εβδομάδες (17/6 - 6/9), το summer camp του Planet Physics στα Βριλήσσια (Λ. Αναπαύσεως 18) έρχεται να μυήσει τα μικρά σας στον δημιουργικό κόσμο του που είναι γεμάτος από παιχνίδια, αθλητισμό, πειράματα και κατασκευές.

Για σας που μεγαλώνετε μικρούς επιστήμονες, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικό και θεατρικό παιχνίδι, διαγωνισμούς γνώσεων και λύσεις γρίφων, εκπαιδευτικές προβολές, κατασκευές, ρομποτική και πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας. Επιπλέον, το summer camp προσφέρει ένα επιστημονικώς επιμελημένο πρόγραμμα σίτισης σε συνεργασία με το εστιατόριο “Αλιάδα”.

 Μορφές Έκφρασης

Στο 6ο summer camp του θεατρικού εργαστηρίου Μορφές Έκφρασης, ο Θωμάς Κινδύνης και η ομάδα του υπόσχονται στα μικρά σας τον τέλειο συνδυασμό παιχνιδιού, καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας μέσα στον υπέροχο χώρο του Βοτανικού Κήπου Διομήδους στο Χαϊδάρι.

Το φετινό πρόγραμμα χωρίζεται σε 7 πενθήμερα, το καθένα και μια διαφορετική ενότητα σε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι φαντασίας: Επικοινωνία και Έκφραση, Αρχαίοι Μύθοι, Πολιτισμοί του κόσμου, Θεραπευτικά Βότανα, Αξίες και Αρετές, Παραμύθια από την αρχή, Εξερευνητές της γνώσης. Με την συμβολή των καλλιτεχνών-παιδαγωγών, τα παιδιά περνούν τη μέρα τους δημιουργικά μέσα στη φύση μαθαίνοντας από πρώτο χέρι τις σημαίνει συνύπαρξη, φιλία, συνεργασία και αλληλεγγύη.

Private Atfa Summer Camp

Για παιδιά με έφεση στις αθλοπαιδιές, οργανώνεται και πάλι το καλοκαιρινό camp της Πρότυπης Ακαδημίας Στίβου Atfa στις προπονητικές εγκαταστάσεις στίβου του Ολυμπιακού Σταδίου.

Έμπειροι προπονητές, γυμναστές και παιδαγωγοί, μυούν τα παιδιά σας στον κόσμο του αθλητισμού, των σπορ και της ευγενούς άμιλλας. Όχι μόνο με προπονήσεις, αλλά και πολύ παιχνίδι και συναρπαστικές εκδρομές σε θαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς για μπάνιο, πεζοπορία, ακόμη και ιππασία.

City Lab

Στις 17 Ιουνίου ξεκινούν τα καλοκαιρινά εργαστήρια του κέντρου ανάπτυξης δημιουργικής ευφυίας City Lab στον Άλιμο (Γ. Κονδύλη 4), όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη ρομποτική και την τεχνολογία διασκεδάζοντας.

 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια μηχανικής, ρομποτικής, ηλεκτρονικής και επιστήμης των υπολογιστών. Τα παιδιά που συμμετέχουν εργάζονται σε ομάδες υπό την επίβλεψη εισηγητών εξειδικευμένων στο αντικείμενο του εργαστηρίου, όσο και τη διδασκαλία του. Στόχος των μαθημάτων είναι τα παιδιά να γνωρίσουν, παίζοντας και δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές, ένα κόσμο μαγικό (τον κόσμο της τεχνολογίας) που θα ανοίξει το μυαλό και τους ορίζοντές τους.

Playgym

Για ακόμη μια χρονιά, το Playgym στα Βριλήσσια (Λ. Αναπαύσεως 18) διοργανώνει ένα συναρπαστικό αθλητικό camp με παιχνίδια στίβου, αθλοπαιδιές και παιχνίδια με ρακέτες.

Το πρόγραμμα που είναι σχεδιασμένο για παιδιά 4-10 ετών περιλαμβάνει ακόμη γιόγκα, χορό, παιδικά παιχνίδια απ’ όλον τον κόσμο, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, οριγκάμι και άλλα πολλά. Σκοπός του camp είναι τα παιδιά σας να μάθουν νέα σπορ, να παίξουν όσο ποτέ άλλοτε, να κινηθούν, να γυμναστούν, να κάνουν φίλους και πάνω απ’ όλα να διασκεδάσουν σαν τρελά.

Τι λέτε; Μήπως ήρθε η ώρα να γράψετε και εσείς το μικρό σας σε ένα συναρπαστικό summer camp;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v