Το 1ο μουσείο στον κόσμο για την Χαμένη Ατλαντίδα βρίσκεται στην Σαντορίνη!

Το 1ο μουσείο στον κόσμο για την Χαμένη Ατλαντίδα βρίσκεται στην Σαντορίνη!

Οι μικροί μας φίλοι βρίσκουν συναρπαστική την ιστορία μιας ιδανικής πολιτείας που απλά χάθηκε και δεν μπόρεσε κανείς να την βρει, ενώ ανέκαθεν αποτελούσε έμπνευση για καλλιτέχνες και φιλοσόφους. Οι αφηγήσεις του Πλάτωνα για την Χαμένη Ατλαντίδα εξάπτουν τη φαντασία και το ενδιαφέρον μας και, παρόλο που ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος που απέρριψε τη θεωρία πως υπήρξε, οι έρευνες για την ανακάλυψή της συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Κι αν είστε από αυτούς που πάντα πίστευαν στην ύπαρξή της, μάθετε πως η Χαμένη Ατλαντίδα βρέθηκε και είναι λίγα, μόλις, χιλιόμετρα μακριά! Επισκεφθείτε, λοιπόν, το νησί της Σαντορίνης και το πρώτο διαδραστικό μουσείο για τη Χαμένη Ατλαντίδα, το  Lost Atlantis Experience Museum, και ταξιδέψτε στο χρόνο με έναν τρόπο μοναδικό.

Ο Πλάτωνας και η Χαμένη Ατλαντίδα


Η αναφορά του Πλάτωνα, που είναι ο μόνος ο οποίος έγραψε για την Ατλαντίδα και μάλιστα σε δύο Διαλόγους του, στον Τίμαιο και στον Κριτία, εξακολουθεί να αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο που εξάπτει τη φαντασία και προκαλεί το ενδιαφέρον όλων! Ωστόσο, η επικρατέστερη θεωρία θέλει την χαμένη Ατλαντίδα να είναι μόνο μια παραβολή του σπουδαίου φιλοσόφου, στην προσπάθειά του να εξηγήσει κάποιες από τις πολιτικές του θεωρίες για την ιδανική Πολιτεία.

Τι θα δούμε στο διαδραστικό μουσείο για τη Χαμένη Ατλαντίδα:

Θα δούμε φουτουριστικές εγκαταστάσεις που αναδεικνύουν την σύνδεση του μύθου της Ατλαντίδας με την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Μικροί και μεγάλοι, μαθαίνουν για τη ζωή του Πλάτωνα και την θεωρητική αναζήτηση της ιδανικής πολιτείας μέσα από διαδραστικές τοιχογραφίες, ενώ η αίθουσα επαυξημένης πραγματικότητας 9D παρουσιάζει ένα υποθετικό διόραμα της Ατλαντίδας.

Ο σεισμός, η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης και το τσουνάμι ζωνταντεύουν ξανά, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του νησιού από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Εντυπωσιακό, επίσης, είναι το ολόγραμμα του Πλάτωνα που εμφανίζεται στη συγκεκριμένη αίθουσα και στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να του θέσουν ερωτήσεις για τη φιλοσοφία του.

 

Πληροφορίες:

Lost Atlantis Experience Museum

Πού: Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 09.00 – 21.00

Είσοδος: 12 ευρώ για τους ενήλικες / 6 ευρώ για παιδιά από 7 έως 12 ετών / Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 7 ετών.



v