Βρεφικό βιολογικό κατσικίσιο γάλα από τη Holle

Βρεφικό βιολογικό κατσικίσιο γάλα από τη Holle

Το μητρικό γάλα, χωρίς καμία αμφιβολία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη διατροφή του μωρού σας. Περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται το βρέφος για την ανάπτυξη του στη κατάλληλη ποσότητα και μορφή ενώ παράλληλα βοηθάει στη προστασία από πιθανές αλλεργίες και ασθένειες.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι τα βρέφη που θηλάζουν αναπτύσσουν ιδιαίτερο δεσμό με τη μητέρα τους. Για αυτό το λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Holle συνιστούν αποκλειστικό θηλασμό για τους 6 πρώτους μήνες, ακολουθούμενος από θηλασμό σε συνδυασμό με τη κατάλληλη και ισορροπημένη συμπληρωματική διατροφή ανάλογα με την ηλικία.

Η ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού ευνοεί το σχηματισμό γάλακτος.

Εάν το παιδί σας χρειάζεται συμπληρωματική διατροφή τότε τα σκευάσματα βιολογικού κατσικίσιου γάλακτος αποτελούν ιδανική εναλλακτική επιλογή για την διατροφή του βρέφους, εφόσον επιλεγεί το κατάλληλο προϊόν και η κατάλληλη φόρμουλα βάση των οδηγιών των ειδικών.

Αυτό που κάνει τα σκευάσματα της Holle ξεχωριστά,  είναι η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους. Πιστοποιημένες βιολογικές αλλά και βιοδυναμικές πρώτες ύλες, σε συνδυασμό με την άριστη τεχνογνωσία παραγωγής, εγγυώνται την σωστή διατροφή του μωρού σας.

Το κατσικίσιο γάλα στο μικροσκόπιο:

Εύπεπτο

Τα λιπαρά που βρίσκονται στο κατσικίσιο γάλα αποτελούνται από μικρής αλυσίδας λιπαρά οξέα τα οποία διασπώνται ευκολότερα και έτσι κάνουν την πέψη του γάλακτος πιο εύκολη και γρήγορη. (Ilahi et al.,1999)

Λιγότερη λακτόζη

Περιέχει μικρότερη ποσότητα λακτόζης συγκριτικά με άλλα γάλατα, όπως το αγελαδινό, που σημαίνει ότι σε περιπτώσεις όπου το βρέφος έχει δυσανεξία στη λακτόζη, πιθανότατα ο οργανισμός του να έχει καλύτερη ανεκτικότητα στο κατσικίσιο γάλα. (Jenness et al., 1980)

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες


Έρευνες έχουν δείξει ότι το κατσικίσιο γάλα φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και  βοηθά στη διατήρηση των χρήσιμων βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα. Αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για την αντιμετώπιση φλεγμονωδών παθήσεων του γαστρεντερικού όπως η κολίτιδα. (Daddaoua et al.,2006)

Σίδηρος


Ο σίδηρος που διαθέτει έχει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα, δηλαδή απορροφάται μεγαλύτερο μέρος του από τον ανθρώπινο οργανισμό συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα.( Alferez et al., 2005)

Ενισχύει το ανοσοποιητικό


Το κατσικίσιο γάλα περιέχει σελήνιο το οποίο είναι αντιοξειδωτικό και βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.( Zenebe et al, 2014)

Άννα  Αδαμοπούλου
Γεωπόνος-Τεχνολόγος τροφίμων,MSc


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1)Alferez M.J.M., Lopez-Aliaga I., Nestares T., Dıaz-Castro J., Barrionuevo M., Ros P.B., Campos M.S., 2005. Dietary goat milk improves iron bioavailability in rats with induced ferropenic anaemia in comparison with cow milk. International Dairy Journal 16 (2006) 813–821

2) Daddaoua A., Puerta V., Requena P., Martınez-Ferez A., Guadix E.,Sanchez de Medina F., Zarzuelo A., Dolores Suarez M., Jose´ Boza J.,z and  Martınez-Augustin O.2006. Goat Milk Oligosaccharides Are Anti-Inflammatory in Rats with Hapten-Induced Colitis. The Journal of Nutrition, Volume 136, Issue 3, March 2006, Pages 672–676

3)  Zenebe T., Ahmed N., Kabeta T. and Kebede G.2014. Review on Medicinal and Nutritional Values of Goat Milk. Academic Journal of Nutrition 3 (3): 30-39, 2014

4) Jenness, R., 1980. Composition and characteristics of goat milk: Review 1968±1979. J. Dairy Sci. 63, 1605±1630.

5) Ilahi H. ,Chastin P. , Bouvier F. ,Arhainx J. ,Ricard E.,Manfredi E.1999. Milking characteristics of dairy goats. Small Ruminant Research 34 (1999) 97±102

v