Ο άντρας μου με αποφεύγει σεξουαλικά αλλά βλέπει ερωτικές ταινίες. Πώς να το διαχειριστώ;

Ο άντρας μου με αποφεύγει σεξουαλικά αλλά βλέπει ερωτικές ταινίες. Πώς να το διαχειριστώ;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 3 χρόνια και παντρεμένοι τους τελευταίους 9 μήνες. Μετά τον γάμο, συνεχίζει να είναι τρυφερός όμως στο ερωτικό κομμάτι έχει αλλάξει πολύ. Κάνουμε έρωτα μια φορά την εβδομάδα και αυτό αφού θα έχω γκρινιάξει. Προσωπικά νιώθω μαζί του όπως πριν και θέλω να περνάμε χρόνο μαζί. Δυστυχώς, δουλεύουμε στην ίδια δουλειά και αυτός θεωρεί πως βλεπόμαστε εκεί. Όταν γυρίζουμε σπίτι τρώμε και μετά εκείνος κάθεται στο σαλόνι βλέποντας σειρές ενώ εγώ πηγαίνω για ύπνο, γιατί δουλεύω το απόγευμα. Όταν επιστρέφω το βράδυ τον βρίσκω στην ίδια θέση στον καναπέ που τον άφησα και θα κάτσουμε να δούμε σειρά ή ταινία. Μετά, πάλι ύπνο! Θα βγούμε 1-2 φορές την εβδομάδα και αυτό με παρέα. Απ’ όταν γνωριστήκαμε έχω πάρει 4 κιλά και τα έχω τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Έχει πολύ καιρό να μου κάνει κομπλιμέντο και να το εννοεί. Έχει ρίξει την αυτοπεποίθησή μου στο πάτωμα και σαν να μην φτάνει αυτό, μέρα παρά μέρα βλέπει ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Είναι φυσιολογικό να έρθει η ρουτίνα στη σχέση τόσο νωρίς και σε αυτόν το βαθμό; Είναι φυσιολογικό να αυνανίζεται και να μην θέλει να βρεθεί σεξουαλικά μαζί μου; Τι να κάνω για να του κεντρίσω το ενδιαφέρον; Να σημειώσω ότι δεν ζηλεύουμε ο ένας τον άλλον.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η σεξουαλική επαφή του ζευγαριού αποτελεί ακόμη έναν τρόπο επικοινωνίας των συντρόφων. Είναι προσωπικές στιγμές μοιράσματος, χαράς και φροντίδας. Όπως κάθε θέμα ανάμεσα σε δύο συντρόφους, έτσι και το ερωτικό, για να λειτουργήσει καλά χρειάζεται διαρκή φροντίδα.

Στο ερώτημά σας φαίνεται πως η δυσκολία μεταξύ σας δεν περιορίζεται στη σεξουαλική σας ζωή, αλλά γενικότερα στη σχέση και στην επικοινωνία σας. Είναι υπέροχο που λαχταράτε να είστε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, σε όλα τα επίπεδα. Έχει νόημα λοιπόν, σε αυτήν την νέα φάση ζωή σας που αφορά τον έγγαμο πλέον βίο σας, να θέσετε νέους όρους ώστε να χαρείτε τη σχέση σας.

Η πορεία μια σχέσης δεν είναι αυτονόητα ανοδική. Επομένως είναι φυσιολογικό εάν έχετε αφήσει κάποια θέματα να λιμνάζουν μεταξύ σας, να νιώθετε ότι η εξέλιξη δεν είναι αυτή που περιμένατε. Αντί να περιμένετε λοιπόν, έχετε να δράσετε ώστε να αλλάξετε πορεία! Οι τρόποι είναι πολλοί. Ο σύντροφός σας φαίνεται επίσης να έχει επιθυμία, ωστόσο καλύπτει την ανάγκη με έναν πιο άμεσο και εύκολο τρόπο, που δεν έχει γκρίνια και κούραση. Τι θα λέγατε να αξιοποιήσετε την επιθυμία αυτήν ως καύσιμο για να προχωρήσετε τη σχέση σας;

Οι δυνατότητες σας είναι πολλές και σε πολλά επίπεδα. Φροντίστε τα όλα ώστε να τα χαρείτε όλα!

Σας ευχαριστώ!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v