Ο σύζυγός μου δεν βοηθάει καθόλου στο σπίτι και υποστηρίζει ότι πρέπει να τα κάνω όλα εγώ.

Ο σύζυγός μου δεν βοηθάει καθόλου στο σπίτι και υποστηρίζει ότι πρέπει να τα κάνω όλα εγώ.
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με τον άντρα μου είμαστε 10 χρόνια μαζί, τα 5 παντρεμένοι. Μείναμε μαζί από τον δεύτερο χρόνο σχέσης. Δεν έχουμε ακόμα παιδιά. Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ πριν παντρευτούμε με βοηθούσε στο σπίτι, τώρα έχει επαναπαυθεί και δεν κάνει τίποτα. Το έχω συζητήσει μαζί του πολλές φορές και η απάντησή του είναι πάντα η ίδια: «είμαι κουρασμένος». Υποστηρίζει ότι δουλεύω λιγότερες ώρες από εκείνον-γεγονός που αληθεύει, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κουράζομαι. Στον τελευταίο μας καυγά μου είπε ότι εφόσον νιώθω τόσο δυσαρεστημένη να πληρώσω γυναίκα να με βοηθάει στο σπίτι. Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα ζευγάρια, καθώς εξελίσσονται μέσα στο χρόνο, είναι απολύτως υγιές να διαπραγματεύονται διαρκώς θέματα μεταξύ τους. Τα θέματα μπορεί να είναι καινούρια ή και παλαιότερα, που επανέρχονται για να δοθεί μια λύση που ταιριάζει καλύτερα στη δεδομένη φάση.

Το ότι μιλάτε λοιπόν μεταξύ σας και αναζητάτε τρόπους λειτουργίας της καθημερινότητας είναι μόνο καλό! Εφόσον έχετε αυτήν την καλή σχέση, πέρα από το να εκφράσετε το τι θέλετε, είναι σημαντικό να ακούσετε και την απάντηση του συνομιλητή σας. Εάν η πρόταση που κάνετε δεν του ταιριάζει πια, αυτό δε σημαίνει ότι δε σας έχει ακούσει, ούτε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Σημαίνει ότι νιώθει ασφάλεια να μοιραστεί μαζί σας αυτό που πραγματικά αισθάνεται, ότι δε θέλει να υποκύψει σε κάτι το οποίο θα το βιώνει ως αγγαρεία, κι ότι εφόσον ρωτάτε, ενδιαφέρεστε ειλικρινώς να ακούσετε ότι θα σας πει. Το να ζητάτε την απάντηση που θα σας ικανοποιούσε ενώ εκείνον θα τον ζόριζε, δε θα ήταν το καλό σενάριο. Ευχαριστείστε τον που είναι ειλικρινής μαζί σας και κρατήστε αυτήν την ειλικρίνεια ως πολύτιμο στοιχείο της σχέσης σας που θα σας οδηγήσει σε άλλες λύσεις!

Είστε δύο άξιοι και ικανοί άνθρωποι. Μην συναγωνίζεστε στην κούραση αλλά στη ζωντάνια!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v