Σκέφτομαι να μετακομίσω με το μωρό μου στη μητέρα μου εξαιτίας της επεμβατικής συμπεριφοράς της πεθεράς μου

Σκέφτομαι να μετακομίσω με το μωρό μου στη μητέρα μου εξαιτίας της επεμβατικής συμπεριφοράς της πεθεράς μου
Ερώτηση:

 

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα είμαι παντρεμένη 4 χρόνια και ζω με τον άντρα μου και τα πεθερικά μου, δηλαδή έχουμε μια μονοκατοικία που κάτω ζούνε τα πεθερικά μου και πάνω εμείς. Έχω ένα μωράκι 8 μηνών και υπάρχουν κάποια προβλήματα στο σπίτι με την πεθερά μου: θέλει να τα ξέρει όλα, από τα οικονομικά μέχρι τα προσωπικά μας. Δεν το αντέχω αυτό άλλο! Έχω κάνει πολλή υπομονή αλλά τώρα που έχω το μωρό δεν μπορώ άλλο. Επεμβαίνει και στην ανατροφή του παιδιού. Ο άντρας μου δεν λέει κάτι εδώ και 4 χρόνια δεν έχει πει και πολλά μόνο όταν βλέπει πως δεν αντέχω άλλο και αυτό γιατί φεύγω από το σπίτι ( βγαίνω μόνη μου μια βόλτα για να ξεχάσω). Δεν θέλω να στεναχωρώ τους ανθρώπους γύρω μου αλλά αυτοί το κάνουν. Της έχω μιλήσει παρά πολλές φορές και η πεθερά μου δεν λέει να καταλάβει, θυμώνει για λίγο και μετά τα ίδια. Πραγματικά σκέφτομαι να κρατήσω μια απόσταση για λίγο καιρό από τον άντρα μου και την οικογένεια του, να πάω στην μητέρα μου η οποία ως τώρα δεν έχει ανακατευτεί απλά σαν μαμά με συμβουλεύει.... 

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσει το παιδάκι σας! Διανύετε λοιπόν μια μεταβατική περίοδο ζωής εξαιρετικά σημαντική! Πριν λίγο καιρό υποδεχθήκατε το μωρό σας, και χρειάστηκε να κάνετε χώρο ώστε να το εντάξετε στη ζωή σας. Αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα απαιτητική για τους συντρόφους, καθώς οι όποιες μέχρι τώρα ισορροπίες έχουν βρεθεί, χρειάζεται να αλλάξουν λόγω των νέων δεδομένων.

Μέχρι σήμερα λοιπόν μοιάζει να κάνατε υπομονή σε μια συνθήκη που δεν επιθυμούσατε, στο να μένετε πάνω κάτω με τα πεθερικά σας. Σήμερα το θέμα αυτό ξανανοίγει προκειμένου να το προχωρήσετε, κι όχι να το αντέξετε επιπλέον.

Μέχρι σήμερα επίσης, ο τρόπος σας ήταν να σκάτε και όταν σκάτε να φεύγετε για λίγο και να επιστρέφετε. Έχετε ήδη διαπιστώσει από την εμπειρία σας ότι αυτό δεν αποτελεί λύση στο θέμα σας, αντιθέτως παρατείνετε λίγο ακόμη την υπομονή σας.

Δεν θα ήταν καθόλου ωφέλιμο για εσάς, ενώ επιθυμείτε να φροντίσετε την οικογένεια σας, να εμπλέξετε ακόμη περισσότερα πρόσωπα σε ένα θέμα που έχει να λυθεί μεταξύ εσάς και του συζύγου σας. Μιλήστε, συζητήστε μαζί του για το πώς νιώθετε και πεισμώστε να βρείτε τρόπο να προχωρήσετε κι όχι να εγκλωβιστείτε!

Η αλλαγή που έφερε στη ζωή σας το μωρό σας είναι μόνο για καλό! Αξιοποιήστε την λοιπόν για να εξελίξετε την οικογένεια σας κι όχι για να μεγαλώσετε την απόσταση ανάμεσά σας!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v