«Τα μυαλά που κουβαλάς»: Η ταινία που βλέπουμε όσο πιο συχνά μπορούμε!

«Τα μυαλά που κουβαλάς»: Η ταινία που βλέπουμε όσο πιο συχνά μπορούμε!

Την πρώτη φορά που είδαμε αυτήν την ταινία στον κινηματογράφο, καταλήξαμε να κλαίμε οικογενειακώς τόσο από τα γέλια, όσο κι από συγκίνηση. Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός 11χρονου κοριτσιού, της Riley, που μετακόμισε με τους γονείς της σε μια καινούρια πόλη αφήνοντας πίσω της τους φίλους και τη ζωή που αγαπούσε. Οι πρωταγωνιστές, όμως, δεν είναι το κοριτσάκι που προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά τα συναισθήματά της!

Όλη η ταινία διαδραματίζεται στο μυαλό της Riley όπου η χαρά, ο θυμός, η λύπη, ο φόβος και η αηδία παίρνουν το τιμόνι της διάθεσής της εναλλάξ. Μία ταινία με εξαιρετικά μηνύματα, χιούμορ, ανατροπές, εντυπωσιακά γραφικά και πολλή συγκίνηση που φροντίζω να βλέπουμε με την κόρη μου όσο πιο συχνά μπορούμε!

Τα συναισθήματα προσωποποιούνται και γίνονται πιο κατανοητά 

Σ’ αυτήν την ταινία, τα συναισθήματα παίρνουν σάρκα και οστά. Τα παιδιά (αλλά και οι μεγάλοι) κατανοούν καλύτερα όλα αυτά που αισθάνονται, τις εναλλαγές στη διάθεσή τους αλλά και τις πιο εσωτερικές σκέψεις τους. Συνειδητοποιούν πως αυτά που νιώθουν δεν είναι περίεργα ή παράξενα αλλά συμβαίνουν σε όλους τους ανθρώπους. Σταδιακά παύουν να ντρέπονται ή να νιώθουν ενοχές και αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους με χαρά.

Τα παιδιά κατανοούν πως όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα

Ο φόβος ή η λύπη παύουν να δαιμονοποιούνται στο μυαλό ενός παιδιού. Κατανοούν με τον πιο διασκεδαστικό και απλό τρόπο πως όλα τα συναισθήματα είναι χρήσιμα και δεν διαχωρίζονται σε καλά και κακά. Αντίθετα, είναι όλα απαραίτητα και ενίοτε μας προστατεύουν, εξασφαλίζοντάς μας ισορροπία.

Μαθαίνουν να τα αποδέχονται και να τα εκφράζουν

Ένα από τα μηνύματα της ταινίας είναι πως τα συναισθήματα είναι φίλοι μας. Όταν τα αποδεχόμαστε και μάθουμε να τα εκφράζουμε, τελικά αφήνουν το πηδάλιο στη χαρά – μία διαδικασία που μας χαρίζει ηρεμία και πολλά χαμόγελα, ενώ η καταπίεσή τους είναι κάτι που δεν ωφελεί κανέναν!

Η λύπη είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο συναίσθημα

Σε όλη την ταινία, η λύπη προσπαθεί να κρυφτεί και να περάσει απαρατήρητη, νιώθοντας ντροπή για τα δάκρυα που φέρνει. Ωστόσο, είναι εκείνη που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ταινία για την επικράτηση της χαράς. Χωρίς τη λύπη, η ιστορία δεν θα μπορούσε να προχωρήσει και να φέρει τη λύτρωση.

Οι δυσκολίες της ζωής μπορεί να είναι για καλό

Τα μικρά παιδιά, όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ή μια δυσκολία, νομίζουν πως ήρθε η συντέλεια του κόσμου! Αδυνατούν να δεχτούν την νέα κατάσταση και νιώθουν φόβο και πανικό. Με αυτήν την ταινία, καταλαβαίνουν πως μερικές φορές, οι δυσκολίες, με το σωστό χειρισμό, οδηγούν σε αποτελέσματα θετικά και ευεργετικά!

Οι άνθρωποι που αγαπάμε είναι ό,τι πιο σημαντικό

Σε αυτή την ταινία, έννοιες όπως η φιλία και η οικογένεια έχουν την τιμητική τους με τον πιο πρωτότυπο τρόπο! Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα θέλαμε, ακόμα κι αν νιώθουμε θυμωμένοι ή προδομένοι από εκείνους που αγαπάμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ό,τι πιο σημαντικό για τη ζωή μας. Οι φίλοι και οι συγγενείς μας θα είναι πάντα δίπλα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v