Μπαμπάς και κόρη αγκαλιά, στον απάνθρωπο δρόμο για έναν καλύτερο κόσμο…

Μπαμπάς και κόρη αγκαλιά, στον απάνθρωπο δρόμο για έναν καλύτερο κόσμο…

Η συγκλονιστική εικόνα του νεκρού πατέρα με την κόρη του, που κάνει το γύρω του κόσμου τις τελευταίες μέρες, έρχεται να μας θυμίσει πόσοι άνθρωποι, σε αναζήτηση ενός καλύτερου κόσμου για τους ίδιους και τα παιδιά τους, χάνουν άδικα τη ζωή τους.

Ο συγκεκριμένος Μεξικανός απαθανατίστηκε αγκαλιά με την 23 μηνών κόρη του κατά μήκος της όχθης του ποταμού Ρίο Γκράντε στο νότιο Τέξας. Ήταν κι οι δύο νεκροί. Ο 26χρος Όσκαρ και η μικρή του Βαλέρια, για την οποία ονειρευόταν ένα καλύτερο μέλλον.

Η γυναίκα  Τάνια είδε τον Οσκαρ και τη Βαλέρια να παρασύρονται από τα νερά του ποταμού, και ξαναείδε τα πτώματά τους το πρωί της Δευτέρας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μητέρα του Όσκαρ από την άλλη, τον είχε προειδοποιήσει να κάνει υπομονή και να μην επιχειρήσει ένα τόσο επικίνδυνο ταξίδι. Μερικές φορές, όμως, η δύναμη της ελπίδας είναι μεγαλύτερη από τον φόβο. 

 Η μαύρη του μπλούζα -την οποία προφανώς είχε χρησιμοποιήσει για να προστατεύσει το παιδί του- έχει ανέβει στο στήθος του. Το κεφάλι του μικρού κοριτσιού ακουμπά τρυφερά στον ώμο του, ενώ τα μικρά του χέρια είναι τυλιγμένα γύρω από το λαιμό του πατέρα, γεγονός που σημαίνει πως την προστάτευε μέχρι τέλους.

Δυστυχώς, δεν είναι οι μόνοι που πέθαναν προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα του Μεξικού για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ. Η φωτογραφία της δημοσιογράφου Χούλια Λε Ντουθ, όμως, με τον μπαμπά και την 2χρονη κόρη του, θα γίνουν ένα ακόμα σύμβολο της παγκόσμιας αδικίας.

Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει μια τέτοια τύχη! Κανένας δεν αξίζει να πρέπει να ρισκάρει τη ζωή του για να προσφέρει τα αυτονόητα στο παιδί του. Καμία παιδική ψυχή δεν πρέπει να χαθεί ξανά τόσο άδικα!
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v