Δίκη Γιακουμάκη: «Ο Βαγγέλης δικαιώνεται»

Δίκη Γιακουμάκη: «Ο Βαγγέλης δικαιώνεται»

Μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες ακροαματικής διαδικασίας, η πολύκροτη υπόθεση του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη που βρέθηκε μαχαιρωμένος 40 μέρες μετά την εξαφάνισή του, έφτασε στο τέλος της.  

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι ήταν υπεύθυνοι για τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο άτυχος σπουδαστής στα χέρια τους, αφού στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί φέρονται να του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό, να τον κλειδώνουν σε ντουλάπες, να του πατούν τα δάχτυλα, ακόμη και να του περνούν θηλιά στον λαιμό για να τον κρεμάσουν από το παράθυρο…

 

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Μια υπόθεση που παρακολουθήσαμε όλοι συγκλονισμένοι και με αμείωτο ενδιαφέρον! Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν σε 8 από τους 9 κατηγορούμενους ενώ μόνο ο ένας αθωώθηκε.

Συγκεκριμένα, οι 3 από τους 8 καταδικασθέντες οι οποίοι ήταν ανήλικοι, καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, που πιθανότατα θα εκτίσουν στην Κρήτη. Για τους υπόλοιπους 5, η συνολική ποινή που επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 36 μηνών χωρίς αναστολή, ενώ είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Οι αντιδράσεις της οικογένειας Γιακουμάκη

Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη δήλωσε ικανοποιημένη με την απόφαση, ενώ ο πατέρας του έκανε την εξής δήλωση:

«Νιώθω την ανάγκη να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω όλη αυτή την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη δεν ντρέπομαι. Για την Κρήτη, δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχτηκε στο Δικαστήριο δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης», ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο γιος μου δικαιώθηκε».

Ο λόγος του εισαγγελέα

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η παρέα των Κρητικών που σήμερα καταδικάστηκαν λειτουργούσαν σαν συμμορία, ενώ ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν ένα ήσυχο και ευγενικό παιδί.

v