Ο άντρας μου πρέπει να καταλάβει ότι η προτεραιότητά του είμαστε τα παιδιά του και εγώ και όχι η μαμά του

Ο άντρας μου πρέπει να καταλάβει ότι η προτεραιότητά του είμαστε τα παιδιά του και εγώ και όχι η μαμά του
Ερώτηση:

 

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι παντρεμένη εδώ και 9 χρόνια. Ο άντρας μου πότε είναι δοτικός, πότε ξεσπάει τα νεύρα του και την κούραση της δουλειάς πάνω μου. Από τότε που παντρευτήκαμε η πεθερά μου έχει μπει σαν σφήνα στη ζωή μας και θέλει να ξέρει τα πάντα για εμάς: πού πάμε, τί κάνουμε, τί ξοδεύουμε. Γενικά θέλει να περνάει χρόνο με τον γιο της όπως παλιά και δεν μπορεί να καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο σύζυγός μου για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της έχει απομακρυνθεί και από μένα, αλλά και από τα παιδιά. Δεν περνάμε χρόνο μαζί και προσπαθώ να του εξηγήσω ότι χρειάζονται στιγμές και από τους δυο γονείς. Όταν του λέω να κάνει κάτι για εμάς μου λέει «μετά», ενώ για την μητέρα του τρέχει. Όταν προσπαθώ να του εξηγήσω τη σωστή συμπεριφορά με λέει υπερβολική. Εκείνη του βάζει λόγια για μένα. Βέβαια, δεν μου τα λέει. Έρχεται σπίτι ωστόσο και ξεσπάει τα νεύρα που του προκαλεί. Πώς να του δώσω να καταλάβει ότι η οικογένειά του πρέπει να είναι προτεραιότητα και όχι η μανούλα του και πως πρέπει να τη βάλει στην θέση της. Να μην ελέγχει τις κινήσεις μου και να μην επεμβαίνει στα πάντα.

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο εκ μέρους σας που επιθυμείτε να φτιάξετε όμορφα τη σχέση με τον σύντροφο σας και να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που έχουν προκύψει μεταξύ σας. Η πρόθεση σας για εξέλιξη είναι μόνον καλή! Για να επιτύχετε ωστόσο το στόχο σας, δε σας συμφέρει να πάρετε το ρόλο εκείνου που θα δίνει οδηγίες και ο σύντροφός σας θα ακολουθεί. Αυτό που χρειάζεται είναι να μοιραστείτε, να πάρετε οι δυο σας αποφάσεις ως σύντροφοι για το πως θέλετε να συνεχίσετε, και τελικά να πάρετε και οι δύο ευθύνη ώστε να υποστηρίξετε τις αποφάσεις σας.

Υπάρχουν θέματα που σας δυσκολεύουν, όπως η σχέση μεταξύ σας και οι σχέσεις σας με κόσμο εκτός οικογένειας. Τα θέματα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά, και χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα καλό έδαφος επικοινωνίας, με σκοπό να ακούσετε ο ένας τον άλλον κι όχι να κατηγορήσετε. Η καλή σας διάθεση φανερώνει πόσο λαχταράτε αυτή τη σχέση! Πόσο επιθυμείτε τον σύντροφό σας κοντά σας! Είναι κρίμα αντί για την αγάπη σας να επικοινωνείτε, τελικά, παράπονα και γκρίνια.

Εάν επιθυμείτε η σχέση σας να είναι προτεραιότητα, βάλτε την κι εσείς ως προτεραιότητα. Αφήνετε πολύ χώρο προβληματισμού για την πεθερά σας, ενώ έχετε να δείτε και να φροντίσετε τη δική σας σχέση. Οι δυνατότητες σας είναι πολλές και η βοήθεια που μπορείτε να πάρετε εάν τη χρειαστείτε πολύτιμη!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v