Πώς σώσαμε με τον άντρα μου την σχέση μας μετά τα παιδιά

Πώς σώσαμε με τον άντρα μου την σχέση μας μετά τα παιδιά

Με το που γινόμαστε γονείς η ζωή μας αλλάζει ριζικά. Ο χρόνος που αφιερώνουμε στον σύντροφό μας περιορίζεται και οι υποχρεώσεις σε συνδυασμό με την κούραση μάλλον μας απομακρύνουν σαν ζευγάρι. Ωστόσο, είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε. «Η σχέση με τον άνθρωπό μας είναι το βασικό θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η οικογένεια» εξομολογείται αυτή η μαμά και εμείς φυσικά συμφωνούμε μαζί της. Εσείς;

«Είμαστε γονείς τα τελευταία 12 χρόνια και έχουμε δύο υπέροχα παιδιά, για τα οποία μόνο περήφανη μπορώ να νιώσω. Με τον άντρα μου μπορεί να είμαστε αγαπημένοι, αλλά όπως είναι φυσικό έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας. Αφιερώνουμε τόσο χρόνο στα παιδιά μας που, μας έχει ''κοστίσει'' ως ζευγάρι. Μάλιστα, από τότε που γίναμε γονείς μπορώ να μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού πόσες φορές έχουμε βγει οι δυο μας.

Μέσα στα χρόνια ωστόσο καταφέραμε να βρούμε τη χρυσή τομή και πραγματικά η σχέση μας ανανεώθηκε. Πλέον δεν νιώθω ότι έχουμε απομακρυνθεί. Αντίθετα, με τον άντρα μου είμαστε πιο κοντά από ποτέ. Αφιερώνουμε χρόνο ο ένας στον άλλον και έχουμε τα δικά μας, προσωπικά ''ραντεβού'', τα οποία είναι προσαρμοσμένα στα δικά μας δεδομένα.

Από την στιγμή που γεννήθηκαν οι κόρες μας μέχρι την νηπιακή τους ηλικία, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς. Μένουμε μακριά από τους γονείς μας, οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία και δεν θέλουμε να τους επιβαρύνουμε με τις μικρές.

Στον παρελθόν είχαμε πολλές ευκαιρίες να βγούμε, όμως, η κούραση  και το γεγονός ότι τα κορίτσια, ξαγρυπνούσαν μέχρι αργά το βράδυ όταν λείπαμε, μας απέτρεπε. Αφού μεγάλωσαν όμως αρκετά και ξεκίνησαν το δημοτικό, τα πράγματα άλλαξαν.

Αποφασίσαμε από κοινού να προσαρμόσουμε τον χρόνο που περνάμε σαν ζευγάρι με βάση τις ανάγκες των παιδιών και τα καταφέραμε. Μην φανταστείτε ότι προσλάβαμε μπέιμπι σίτερ για να βγαίνουμε τα βράδια. Όχι, οι δικές μας έξοδοι γίνονται κατά κύριο λόγο τα πρωινά ή τα μεσημέρια. Και πιστέψτε με- περνάμε υπέροχα!

Την προηγούμενη Κυριακή, αφήσαμε το πρωί τις κόρες μας στην μητέρα μου για δύο μόνο ώρες. Είχαμε πάει σουπερμάρκετ το Σάββατο (μαζί με τα παιδιά) και είχαμε τελειώσει με τις εξωτερικές δουλειές μας. Αυτές τις δύο ώρες, λοιπόν, τις αφιερώσαμε σε εμάς. Πήγαμε βόλτα, ήπιαμε καφέ και συζητήσαμε επιτέλους πολύ και χωρίς να μας διακόπτουν τα παιδιά. Προσπαθούμε να το κάνουμε κάθε Κυριακή.

Παρόλα αυτά δεν είναι πάντα εφικτό. Όποιος έχει παιδιά ξέρει τι εννοώ. Δεν χρειάζεται όμως να βγούμε έξω για το καθιερωμένο ''ραντεβουδάκι'' μας. Κάθε βράδυ, μόλις κοιμηθούν τα παιδιά, κλείνουμε την τηλεόραση και βάζουμε στο αθόρυβο και τα κινητά. Καθόμαστε στην κουζίνα ή το σαλόνι, πίνουμε ένα ποτήρι κρασί και συζητάμε. Όσο κουρασμένοι κι αν είμαστε, θα κάτσουμε μαζί έστω για μια ώρα να τα πούμε. Κάποιες φορές που δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε, απλώς καθόμαστε αγκαλιά στον καναπέ.

Είναι υπέροχο να είσαι γονιός και δεν θα το άλλαζα για τίποτα στον κόσμο. Ωστόσο αγαπάω και τον άντρα μου και θέλω να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε. Μια σχέση για να διαρκέσει στον χρόνο χρειάζεται συντήρηση και ''δουλειά''. Είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αρκεί να μην είναι η νόρμα.

Η σχέση με τον άνθρωπό μας είναι το βασικό θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η οικογένεια. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να βρίσκουμε χρόνο ο ένας για τον άλλον για να επικοινωνήσουμε συναισθηματικά, σωματικά, ουσιαστικά.

Δεν έχει σημασία τι τρόπου θα βρείτε για να το πετύχετε. Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και έχει δικούς του ρυθμούς-και όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Πριν γίνουμε γονείς, ήμασταν ζευγάρι. Παραμένουμε όμως και μετά τα παιδιά. Σκεφτείτε ''έξω από το κουτί'' και διατηρήστε όλα όσα σας ενώνουν. Όταν σας βλέπουν τα παιδιά σας ευτυχισμένους μεταξύ σας, τους δίνετε ένα πολύτιμο μάθημα ζωής: τους δείχνετε πως να νοιάζονται και πώς να είναι εκτός από καλοί γονείς και καλοί σύντροφοι.

Δοκιμάστε πάντως τα πρωινά ραντεβού…Πραγματικά είναι εκπληκτικά!»

Πηγή: scarymommy.com

v