Ένας χρόνος από τις 23 Ιουλίου 2018: το συγκλονιστικό βίντεο για την τραγωδία στο Μάτι!

Ένας χρόνος από τις 23 Ιουλίου 2018: το συγκλονιστικό βίντεο για την τραγωδία στο Μάτι!

Σαν σήμερα, στις 23 Ιουλίου του 2018, ξέσπασαν στην Αττική σχεδόν ταυτόχρονα δύο μεγάλες πυρκαγιές. Η πρώτη ήταν στην Κινέττα και κατέστρεψε περιουσίες, σπίτια και πολλά στρέμματα. Λίγες ώρες αργότερα μια νέα φωτιά ξέσπασε και κατευθύνθηκε προς την Ραφήνα, τον Νέο Βουτζά και αργότερα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι. Εκεί, όμως η τραγωδία μεγάλωσε. Πολλοί συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι εγκλωβίστηκαν, ενώ κάποιοι πνίγηκαν στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις φλόγες.

 

Τα θύματα της πυρκαγιάς έφτασαν τα 102 και ανάμεσά τους υπήρχαν ακόμη και βρέφη. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε το μνημόσυνο των θυμάτων, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Κόκκινο Λιμανάκι, λίγα μέτρα μακριά από το οικόπεδο όπου βρέθηκαν αγκαλιασμένοι οι 26 νεκροί. Το απόγευμα, σε κάθε πληγείσα περιοχή θα συγκεντρωθούν όσοι το επιθυμούν και περπατώντας θα καταλήξουν στο λιμανάκι του Ματιού, στις 20:00 όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών.

Η ομάδα Up Drones με το παρακάτω βίντεο μας υπενθυμίζει ότι το μέγεθος της τραγωδίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί!

v