Ο άντρας μου θέλει να μετακομίσουμε εκεί που μένουν οι γονείς του, αλλά εγώ όχι. Τί να κάνω;

Ο άντρας μου θέλει να μετακομίσουμε εκεί που μένουν οι γονείς του, αλλά εγώ όχι. Τί να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα σας. Με τον άντρα μου αποφασίσαμε να επιστρέψουμε Ελλάδα μετά από κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Ο άντρας μου θέλει να πάμε Χαλκιδική που είναι η οικογένεια του, αλλά εγώ Αθήνα γιατί η μητέρα μου είναι τελείως μόνη της. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να πάω Χαλκιδική γιατί δεν έχω καθόλου καλές σχέσεις με τα πεθερικά μου. Νιώθω ότι πνίγομαι όταν τους βλέπω. Μου δημιουργούσαν ένταση ακόμα και στην εγκυμοσύνη μου. Πραγματικά η ιδέα και μόνο με πανικοβάλλει. Ο άντρας μου δεν κάνει πίσω σε αυτό το θέμα, αλλά αυτή η απόφαση είναι ότι χειρότερο για εμένα. Δεν μπορώ να αφήσω ούτε την μητέρα μου μόνη της ούτε να είμαι με ένα μωρό στην αγκαλιά κοντά στα πεθερικά μου που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν λάδι για να τσακώνομαι συνέχεια με τον άντρα μου και να επεμβαίνουν σε όλα. Πείτε μου παρακαλώ πώς να το διαχειριστώ. Δεν θέλω να χωρίσω. 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Με τον σύντροφό σας αποφασίσατε πριν κάποιο διάστημα να επιλέξετε ο ένας τον άλλο, τον τόπο διαμονή σας, την ποιότητα της σχέσης σας, να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια! Όλες αυτές τις σπουδαίες αποφάσεις τις λάβατε χρησιμοποιώντας κάποιον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ σας. Κάποια ζευγάρια συναποφασίζουν. Σε κάποια άλλα ο ένας σύντροφος συνήθως αποφασίζει και ο άλλος ακολουθεί. Σε κάποια άλλα αποφασίζουν άλλα πρόσωπα ή οι συνθήκες καθορίζουν την πορεία του ζευγαριού. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας. Εάν έχετε, λοιπόν, ήδη έναν τρόπο που μέχρι σήμερα σας έχει οδηγήσει σε καλές αποφάσεις, χρειάζεται να τον θυμηθείτε και να τον αξιοποιήσετε και σε αυτήν τη φάση ζωής. Εάν δεν έχετε, έχει έρθει η ώρα να φτιάξετε έναν προτού σας ορίσουν οι καταστάσεις.

Οι οικογένειες καταγωγής των συντρόφων αποτελούν πάντα πολύ σημαντικά πρόσωπα για το ζευγάρι, όσες δυσκολίες κι αν έχουν. Ωστόσο έχουν τις δικές τους αποφάσεις, όπως δικαιούστε κι εσείς να έχετε τις δικές σας. Τα πεθερικά σας επέλεξαν να ζουν στη Χαλκιδική και η μητέρα σας επέλεξε να ζει στην Αθήνα. Η δική σας ελεύθερη επιλογή που θα ήταν ανά τον κόσμο; Δεν έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στους δύο προορισμούς, αλλά ανάμεσα στις άπειρες επιλογές ζωής που έχετε. Το ερώτημα σαφώς δεν πρέπει να είναι που υπάρχει περισσότερο ανάγκη για να κινηθείτε προς τα εκεί. Αντιθέτως! Πού υπάρχει περισσότερη επιθυμία;

Στο επίκεντρο όλων των ερωτημάτων σας και της επεξεργασίας που χρειάζεται να κάνετε, έχετε να βάλετε τη δική σας οικογένεια. Ακούστε εσάς, φροντίστε εσάς, χαρείτε και αποφασίστε για το μέρος που θα αναπτυχθείτε επιπλέον!

Σας ευχαριστώ!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v