O άντρας μου με κατηγορεί πως φταίω που ρίξαμε το τρίτο μας μωρό. Τι να κάνω;

O άντρας μου με κατηγορεί πως φταίω που ρίξαμε το τρίτο μας μωρό. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με τον άντρα μου είμαστε πολύ αγαπημένοι και έχουμε 2 υπέροχα παιδιά. Πριν λίγους μήνες έμεινα έγκυος στο τρίτο παιδί, όμως, δεν το κρατήσαμε για σημαντικούς λόγους όπως το οικονομικό. Από τότε ωστόσο έχουμε απομακρυνθεί σαν ζευγάρι. Σε έναν πρόσφατο καυγά με κατηγόρησε ότι δεν ήθελα το παιδί μας, ενώ ήταν κοινή απόφαση. Προφανώς στενοχωρηθήκαμε και οι δυο, αλλά δεν αντέχω να με κατηγορεί. Πώς μπορώ να του το συζητήσω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που έχετε μία όμορφη σχέση με τον σύντροφό σας! Στη σχέση αυτή βασιστήκατε για να δημιουργήσετε την οικογένειά σας! Στη σχέση αυτή έχετε να βασιστείτε και σήμερα για να προχωρήσετε την όποια δυσκολία συναντάτε!

Αντιλαμβάνομαι ότι θέμα το οποίο διαπραγματευτήκατε ώστε να καταλήξετε σε μια κοινή απόφαση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Το γεγονός ότι και οι δύο επιθυμούσατε να προχωρήσετε, ενώ υπήρχαν άλλοι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση διακοπής της κύησης είναι μια δύσκολη συνθήκη καθώς φαίνεται να έρχονται σε σύγκρουση πολλά συναισθήματα σας, και αυτό πιθανά να εξωτερικεύεται κάποιες φορές με ένταση.

Στη φάση αυτήν, είναι πολύτιμη η αμοιβαία κατανόηση σας μεταξύ συντρόφων και η υπεράσπιση της ζωής σας! Ανοίξτε το θέμα αυτό και μοιραστείτε με εμπιστοσύνη την αμέριστη κατανόηση και στενοχώρια που βιώσατε και οι δυο από αυτήν την εμπειρία. Τρυφερά και με αγάπη, συμφωνείστε εκ νέου ότι το καλό προχώρημα της οικογένεια σας είναι ο στόχος σας, παρά τις δυσκολίες, και δεσμευτείτε να το φροντίσετε ξεκινώντας από τη μεταξύ σας σχέση!

Αφήστε στην άκρη τις κατηγορίες και μοιραστείτε πολύ τρυφερά λόγια για τη στάση σας και τα όμορφα συναισθήματα σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v