«Αγαπημένα μου τερατάκια, συγγνώμη για τις φορές που σας απογοητεύω»

«Αγαπημένα μου τερατάκια, συγγνώμη για τις φορές που σας απογοητεύω»

Ένα από τα μεγαλύτερα βάσανα του να είσαι μαμά είναι η στιγμή που νιώθεις ότι αποτυγχάνεις. Η στιγμή που εύχεσαι τα παιδιά σου να είχαν μια διαφορετική μαμά- πιο χαρούμενη, πιο οργανωμένη, πιο ατρόμητη, πιο…πιο… Τα λόγια είναι περιττά. Το γνωρίζετε το συναίσθημα και ό,τι και αν πούμε δεν μπορεί να διαγράψει αυτές τις «σκοτεινές» σκέψεις. Το γράμμα αυτής της μαμάς προς τα παιδιά της ωστόσο, θα σας δώσει την δύναμη και το κουράγιο που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τον δύσκολο και υπέροχο δρόμο της μητρότητας

«Αγαπημένα μου ''τερατάκια'',

Κάποιες φορές πριν σας ξυπνήσω το πρωί, χαζεύω το αγγελικό σας πρόσωπο όταν κοιμάστε και εντυπωσιάζομαι από το πόσο γρήγορα μεγαλώνετε. Σας κοιτάζω με δέος και θαυμασμό, ένα κομμάτι μου όμως φοβάται- ο χρόνος τρέχει και δεν μπορώ να τον σταματήσω. Φοβάμαι, ότι μια μέρα θα ξυπνήσω και θα έχετε μεγαλώσει τόσο που, δεν θα μπορώ να σας αναγνωρίσω.

Αναρωτιέμαι συνεχώς αν είστε ευτυχισμένα, αν καλύπτω όλες σας τις ανάγκες ή αν ξέρετε πόσο σας αγαπώ. Είμαι καλή μαμά;

Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι τόσο καλή μαμά- ή τουλάχιστον δεν είμαι η μαμά που θα ήθελα να είχατε. Κάποιες μέρες νιώθω ότι τα καταφέρνω πολύ καλά, ενώ άλλες ότι σας απογοητεύω.

Καθημερινά κάνω λάθη. Χάνω την ψυχραιμία μου και σας φωνάζω όταν το μόνο που θέλετε εκείνη την ώρα είναι μια αγκαλιά. Κάποιες φορές θεωρώ ότι γκρινιάζετε επίτηδες ή ότι συμπεριφέρεστε άσχημα, ενώ ξέρω ότι φοβάστε.

Μόλις ηρεμώ καταλαβαίνω πόσο λανθασμένη ήταν η αντίδρασή μου και μετανιώνω που δεν συμπεριφέρθηκα διαφορετικά. Και εκεί νιώθω ότι σας απογοητεύω…

Κάποιες φορές είμαι τόσο κουρασμένη που δεν μπορώ να συγκρατήσω τα νεύρα μου-μακάρι να μπορούσα. Ενώ κάποιες άλλες φοβάμαι. Ναι, μικρά μου και οι μεγάλοι φοβούνται. Το ότι είμαστε ενήλικες δεν σημαίνει ότι τα έχουμε τακτοποιήσει όλα στη ζωή μας. Νιώθουμε το ίδιο ανασφαλείς και ξεχνάμε να χαλαρώσουμε για να απολαύσουμε το τώρα. Δεν χαμογελάμε με την ίδια ευκολία. Το ''δουλεύω'' όμως.

Θέλω να ξέρετε ότι δεν φταίτε εσείς για όσα νιώθω. Ποτέ. Είναι πιο εύκολο να γαντζωνόμαστε στα λάθη και να ξεχνάμε τα θετικά. Αλλά αυτό σκοπεύω να το διορθώσω. Όταν σας κοιτάζω, γεμίζω από περηφάνια. Νιώθω ευτυχία και ότι είμαι ευλογημένη. Η παιδική ψυχούλα σας είναι τόσο αγνή. Είστε καλά και ευγενικά παιδιά, ακόμα και όταν γίνεστε πεισματάρικα. Πραγματικά σας θαυμάζω! Θα είμαι η μεγαλύτερος σύμμαχος στη ζωή σας.

Σας παρακαλώ συνεχίστε να γεμίζετε τη ζωή μου και να την ομορφαίνετε. Θέλω να μάθω από σας. Να είστε ειλικρινείς μαζί μου. Εμπιστευτείτε μου τους φόβους και τα όνειρά σας και εγώ θα φροντίσω να σας καθησυχάσω και να σας παρέχω την ασφάλεια που χρειάζεστε για να πετύχετε στη ζωή σας. Πείτε πότε τα λόγια μου σας πληγώνουν και εγώ αμέσως θα σας ζητήσω συγγνώμη.

Δεν με πειράζει αν δεν είστε υπάκουα ή αν κάνετε λάθη. Αυτό που με νοιάζει είναι να μην σας χάσω από κοντά μου. Εύχομαι να μην  με νιώσετε ποτέ ως ξένη και ελπίζω με όλη μου την καρδιά να μάθετε από τα λάθη μου. Ευελπιστώ όταν έρθετε αντιμέτωποι με την δική σας κούραση, ανασφάλεια, φόβους να ξέρετε πως να διαχειριστείτε την κατάσταση.

Εύχομαι οι ατέλειές σας να μην σας φοβίσουν, όπως κάνουν οι δικές μου εμένα. Μην προσπαθήσετε να τις θάψετε. Μην τρέξετε μακριά από τα προβλήματά σας. Παλέψτε με όλο σας το είναι και προσπαθήστε ξανά και ξανά. Μπορεί να μην πετύχετε με την πρώτη, αλλά δεν πειράζει.

Όσα λάθη κι αν κάνετε, μην εγκαταλείψετε τις προσπάθειες να τα διορθώσετε. Το ίδιο κάνω και εγώ, γιατί είστε ο θησαυρός μου. Η δύναμή μου.

Σήμερα το πρωί που σας κοίταζα, πάλι μου φάνηκε ότι αλλάξατε μέσα σε μια νύχτα. Είστε υπέροχα πλάσματα. Και είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρετε πολλά στη ζωή σας. Να ξέρετε ότι, παρόλο που δεν είμαι η τέλεια μαμά, είμαι η δική σας μαμά και θα είμαι πάντα δίπλα σας. Το υπόσχομαι.

Σας λατρεύω,

Η μαμά σας!»

Πηγή: happyyouhappyfamily.com

 

v