«Δεν περνώ αρκετό χρόνο με το παιδί μου»: η ανησυχία κάθε εργαζόμενης μαμάς

«Δεν περνώ αρκετό χρόνο με το παιδί μου»: η ανησυχία κάθε εργαζόμενης μαμάς

Οι μαμάδες που εργαζόμαστε είμαστε, πλέον, αρκετές. Και όλες αναρωτιόμαστε συχνά πώς θα ήταν η ζωή μας εάν είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο παραπάνω. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και τα παιδιά θέλουν βόλτες και παιχνίδια, προσπαθούμε με κόπο να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους ενώ η εξάντληση και οι ενοχές μας συντροφεύουν πάντα!  

Τύψεις για τις ώρες που δεν αφιερώνουμε στα παιδιά, για την κούραση και την εξάντληση που νιώθουμε συνέχεια, για τα νεύρα που ενίοτε ξεσπάμε στα βλαστάρια μας, αλλά και για την χαμένη μας διάθεση που κρύβεται πίσω από την πονεμένη μέση ή τους μαύρους κύκλους των ματιών μας.

Παρ' όλα αυτά, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ακόμα κι όταν ο χρόνος που μας μένει είναι μετρημένος, τον αφιερώνουμε όλον στα αγγελούδια μας αφού γνωρίζουμε καλά πως οι στιγμές που περνάμε μαζί τους είναι πολύτιμες και ανεκτίμητες! Το παρακάτω κείμενο, λοιπόν, είναι αφιερωμένο σε όλες τις κουρασμένες, εργαζόμενες μαμάδες.

«Ως εργαζόμενη μητέρα, είμαι πάντα κουρασμένη.

Συχνά δεν έχω χρόνο να σκεφτώ, περπατάω πάντα γρήγορα και αγχωμένα κι όταν επιστρέφω τελικά σπίτι μου, αργά το απόγευμα, το μόνο που θέλω είναι να ξαπλώσω μπροστά στην τηλεόραση.

Ειδικά τώρα, όμως, που είναι καλοκαίρι, τα παιδιά θέλουν πάντα να κάνουμε κάτι μαζί. Είναι πολύ δελεαστική η σκέψη να τους πω “Αργότερα” ή “Την επόμενη εβδομάδα” αλλά δεν μπορώ. Έτσι, ξαναβγαίνω από το σπίτι για να πάμε στο πάρκο, σε κάποιο μουσείο ή την παραλία.

Μέσα μου γνωρίζω καλά πως ο κοινός χρόνος είναι πολύ λίγος! Μου φαίνεται σαν χθες που ήμουν έγκυος στον γιο μου. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη και νευρική! Και την επόμενη εβδομάδα κλείνει τα δέκα. Κοιτάζω πίσω μου και σκέφτομαι πως ο καιρός κύλισε σαν νερό ενώ εγώ δούλευα.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά… Νιώθω πως η μέρα δεν μου φτάνει και το μόνο που προλαβαίνω να κάνω είναι να επιβιώνω. Ωστόσο είμαι περήφανη γιατί είμαι καλή μαμά. Πάντα βρίσκω χρόνο και χώρο για τα παιδιά μου, όσο εξαντλημένη κι αν είμαι. Επειδή αναγνωρίζω πως το κάθε “τώρα” μαζί τους είναι μοναδικό και το εκμεταλλεύομαι, όσο εξαντλημένη κι αν είμαι.»

Πηγή: popsugar

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v