Η δυναμική γυναίκα όταν φεύγει δεν κοιτάζει πίσω

Η δυναμική γυναίκα όταν φεύγει δεν κοιτάζει πίσω

Μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή κάθε γυναίκας είναι εκείνη που πρέπει να πεις το οριστικό «αντίο» σε μια σχέση ή έναν γάμο, στον οποίο είχες επενδύσει. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει θυμός, απιστία ή να έχει συμβεί κάτι δραματικό για να χωρίσεις. Κάποιες φορές, όπως λέει ο Henry Rollins «είναι απλά θλιβερό αυτός που ξέρεις να γίνεται κάποιος που ήξερες».

Τότε πρέπει να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να τη στηρίξεις χωρίς μικροπρέπειες και πισωγυρίσματα. Γιατί η δυναμική γυναίκα όταν φεύγει δεν γυρνάει πίσω…

Μια δυναμική γυναίκα, κάποτε υπήρξε ένα αδύναμο κοριτσάκι που υποσχέθηκε στον εαυτό της να μην την ξαναπατήσει-αποφάσισε να μην εξαντλεί τα αποθέματα ψυχικής δύναμης και ενέργειας που διαθέτει και να μην διατηρεί φρούδες ελπίδες για ανθρώπους που δεν αξίζουν.

Έμαθε με τον δύσκολο τρόπο να εκτιμάει τον εαυτό της.

Να μην αφήνει τους άλλους να προβάλλουν το εγώ τους πάνω της.

Να ξέρει πότε να επιμένει, αλλά και πότε να φεύγει.

Μια ισχυρή γυναίκα είναι η πηγή της δικής της ευτυχίας. Από ένα σημείο και μετά, σταμάτησε να κρίνει τους ανθρώπους που υπήρξαν δίπλα της και άρχισε να τους αξιολογεί. Συνειδητοποίησε ότι για να αγαπήσεις και να προσφέρεις σε κάποιον, πρώτα πρέπει να αγαπήσεις και να προσφέρεις στον ίδιο σου τον εαυτό. Η χαρά και η ολοκλήρωση κρύβεται στο να μην στηρίζεσαι σε κάποιον άλλον για να είσαι ευτυχισμένη, ειδικά όταν αυτός ο άλλος είναι συναισθηματικά αδύναμος.

Δεν φοβάται τις αλλαγές

Από το να κάνει στροφή στην καριέρα της, μέχρι να χωρίσει και να μεγαλώσει μόνη το παιδί της-δεν θα υποκύψει στους φόβους και τις ανασφάλειες που φωλιάζουν μέσα της. Ξέρει πολύ καλά τι αξίζει και για ποιες καταστάσεις και ανθρώπους αξίζει να συμβιβαστεί. Θα αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση με χαμόγελο και αξιοζήλευτη «μαγκιά». Γιατί πολύ απλά δεν έχει την ανάγκη να βασιστεί σε κανέναν για να ικανοποιήσει τα θέλω της.

Δεν μετανιώνει για το παρελθόν και δεν το χρησιμοποιεί για να κρυφτεί από το παρόν

«Τα παλιά πονάνε, αλλά ή θα σου γίνουν μάθημα ή θα την ξαναπατήσεις» έλεγε ο Ραφίκι στον Σίμπα που φοβόταν να αντιμετωπίσει το παρελθόν του και να προχωρήσει μπροστά. Μια δυναμική γυναίκα αποδέχεται το παρελθόν της για να μπορεί να αγκαλιάσει το μέλλον της. Εστιάζει την προσοχή της στις ευκαιρίες που έρχονται και διορθώνει συνεχώς τον εαυτό της. Μπορεί να είναι απογοητευμένη από τις επιλογές της, αλλά είναι πάντα ανοιχτή να αγαπήσει ξανά και να δοθεί με όλο της το είναι σε μια σχέση που έχει μέλλον.

Ξέρει να συγχωρεί, να αγαπά και να σέβεται τον εαυτό της…

…και δεν γυρνάει ποτέ πίσω. Μετά από έναν χωρισμό θα ακολουθήσουν πολλές στιγμές αυτοκριτικής- και ενίοτε αυτομαστίγωσης. Θα ζυγίσει όλες τις καλές και κακές στιγμές που έζησε στη σχέση της, θα αναγνωρίσει τις αδυναμίες της και στο τέλος, θα συγχωρέσει τον εαυτό της. Θα τον αγαπήσει και θα τον σεβαστεί, θα εστιάσει στις ανάγκες της και θα φροντίσει στο εξής οι επιλογές της να κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Aν ποτέ τύχει και αγαπήσετε μια τέτοια γυναίκα φροντίστε να την φυλάξετε σαν κόρη οφθαλμού, γιατί αν την αφήσετε θα την χάσετε για πάντα.

 

v