Είμαι στην εμμηνόπαυση και με τον άντρα μου καυγαδίζουμε συνεχώς. Τι να κάνω;

Είμαι στην εμμηνόπαυση και με τον άντρα μου καυγαδίζουμε συνεχώς. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Έχω μπει στην εμμηνόπαυση και δεν είμαι καλά ψυχολογικά. Με τον άντρα μου καυγαδίζουμε συνεχώς: για το οικονομικό, για τα παιδιά, για τις δουλειές του σπιτιού. Όταν δεν είμαστε θυμωμένοι εκείνος αδιαφορεί. Του έχω ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά μου αμέτρητες φορές και του έχω εξηγήσει ότι είναι θέμα ορμονών και δεν μπορώ να το ελέγξω. Εκείνος ισχυρίζεται ότι τώρα που τα παιδιά σπουδάζουν δεν μας ενώνει τίποτα πλέον. Τί να κάνω; Δεν θέλω να χωρίσω.

 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Οι αλλαγές στις φάσεις ζωής αποτελούν κρίσιμες περιόδους για τη σχέση του ζευγαριού. Οι κρίσιμες περίοδοι, μπορούν να γίνουν αφορμή για τη διάλυση μιας σχέσης ή αφορμή για την επανασύσταση της!

Βρίσκεστε λοιπόν σε μια φάση ζωής όπου βιώνετε αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Σαφώς υπάρχουν και βιολογικές αλλαγές, οι  οποίες δεν αφορούν μόνον εσάς αλλά και τον σύντροφο σας, αλλά και αλλαγές στην καθημερινότητα σας, όπως η ενηλικίωση των παιδιών σας και το δικό τους προχώρημα εκτός πατρικού σπιτιού!

Στη νέα αυτή φάση λοιπόν, μοιάζει να δυσκολεύεστε. Αυτό δεν είναι παράξενο, ούτε αρνητικό στοιχείο απαραίτητα. Εξαρτάται εάν θα αποφασίσετε αυτές τις δυσκολίες να τις προχωρήσετε ή να τις κάνετε άλλοθι για να παραιτηθείτε.

Αναφέρετε ότι υπάρχουν διαρκώς εντάσεις στη σχέση με τον σύντροφό σας κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν σας.  Αντί, λοιπόν, να ζητάτε από τον σύντροφό σας να δεχθεί μια άσχημη κατάσταση ως δεδομένη, μήπως σας συμφέρει καλύτερα να δείτε τη φάση αυτήν ως μια δυνατότητα να θέσετε νέες βάσεις στη σχέση σας;

Οι δυσκολίες στα ζευγάρια επανέρχονται ξανά και ξανά μέχρι να λυθούν! Εφόσον δεν επιθυμείτε να χωρίσετε, είναι τόσο λίγο να ζητάτε απλώς να ανεχθείτε αυτήν την κατάσταση και να μην αντιδράτε. Αξιοποιήστε τις δυνάμεις και τις επιθυμίες ώστε να φτιάξετε τη σχέση έτσι που να τη χαίρεστε, όχι να την αντέχετε!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v