«Έχω την πιο cool μαμά του κόσμου!»: 4 βόλτες που θα ενθουσιάσουν την κόρη σας

«Έχω την πιο cool μαμά του κόσμου!»: 4 βόλτες που θα ενθουσιάσουν την κόρη σας

Κακά τα ψέματα! Όσο κι αν προσπαθείτε να είστε cool, έρχεται εκείνη η στιγμή που η έφηβη πια κόρη σας αποφεύγει να σας συναντά σε δημόσιους χώρους ή να γνωρίζετε τους φίλους της. Όταν συμβεί αυτό, έχετε δύο επιλογές: Να το αποδεχτείτε ή να το παλέψετε κι ότι γίνει. Πώς; Σίγουρα όχι φορώντας ψηλοκάβαλα σορτσάκια ή t-shirt το K-pop είδωλο του μήνα. Τι θα λέγατε όμως, να κανονίζατε μια πραγματικά cool έξοδο με την κόρη σας;

Αν δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό, αυτές οι cool ιδέες θα πυροδοτήσουν τη δημιουργικότητά σας.

Έξοδος 1: Μάθημα για σωφερίνες και ζουμερά burgers

Όπως όλοι οι νέοι, έτσι και τα νέα κορίτσια ανυπομονούν να νιώσουν πραγματικά ανεξάρτητα. Και τι άλλο μπορεί κάνει έναν νέο άνθρωπο να νιώθει έτοιμος να πετάξει μακριά απ’ τη φωλιά, αν όχι το να ξέρει να οδηγεί;

Ρωτήστε τον μπαμπά που θα πήγαινε τον γιο σας αν ήθελε να του μάθει τα βασικά του βολάν – σε κάποια αλάνα, σίγουρα – και κάντε στην κόρη σας την έκπληξη της ζωής της: το πρώτο της ever μάθημα οδήγησης. Απλά πράγματα, χωρίς χειρόφρενα και καγκουριές, αλλά συναρπαστικά το δίχως άλλο.

Στα καπάκια, όσο είναι ακόμη εμβρόντητη από την ανέλπιστη εμπειρία που της χαρίσατε, μπείτε στη θέση του οδηγού και βουρ για το αγαπημένο της μπεργκεράδικο. Εκεί, απολαύστε μαζί της το πιο αμαρτωλό μπιφτέκι και ό,τι junk food της έχετε απαγορεύσει επανειλλημένα. Κλείστε τη βραδιά με ένα εξίσου αμαρτωλό γλυκό για καληνύχτα.

Έξοδος 2: Θαλασσοθεραπεία και τζατζίκι αβοκάντο

Τα νέα κορίτσια ξέρουν να απολαμβάνουν τα καλά της ηλικίας τους, αλλά καμιά φορά θέλουν να νιώσουν και λίγο... γυναίκες.

Πάρτε την κόρη σας και επισκεφθείτε ένα πολυτελές spa όπου θα απολαύσετε τις πιο εξεζητημένες υπηρεσίες που έχει να σας προσφέρει, χωρίς τσιγγουνιές, ώσπου να χαλαρώσετε και να ομορφύνετε αμφότερες από την κορυφή ως τα νύχια.

Ύστερα από αυτό, μην τολμήσετε να γυρίσετε στο σπίτι πριν κλείσετε τη βραδιά με ένα απολαυστικό γκουρμέ δείπνο σε έναν χώρο αντάξιο της ομορφιάς σας. Για να κάνετε την εμπειρία ακόμη πιο cool, κλείστε τραπέζι στο εστιατόριο του αγαπημένου της τηλεοπτικού σεφ ώστε να σκάσουν και οι φίλες της που τον ζαχαρώνουν.

Έξοδος 3: Ψώνια μέχρι θανάτου και «βλέπω το θάνατό σου» 

Τα νέα κορίτσια διαφέρουν σε πολλά πράγματα από τα παλιά, μοιράζονται όμως το ίδιο ενδιαφέρον για τα ψώνια.

Αρπάξτε, λοιπόν, την ευκαιρία από τα μαλλιά, πάρτε την κόρη σας και πηγαίνετε στο πλησιέστερο εμπορικό κέντρο για χάζι και ψώνια. Μάλιστα, ίσως είναι ακόμη πιο cool να μην αγοράσετε τίποτα, αλλά να περάσετε μερικές ώρες δοκιμάζοντας και οι δυο σας τα πάντα, είτε είναι κλασικά (για εσάς) είτε πιο trendy (για την κόρη σας).

Όταν βαρεθείτε τα ψώνια, μεταφερθείτε στον όροφο του σινεμά. Εφοδιαστείτε με άφθονο ποπ κορν, νάτσος και αναψυκτικά και μπείτε στην πιο καμμένη εφηβική ταινία τρόμου που παίζει εκείνη τη στιγμή – εναλλακτικά, βυθιστείτε στο κοριτσίστικο συναίσθημα με μια δακρύβρεχτη ρομαντική κομεντί.

Έξοδος 4: Ναι, είμαι μαμά και είμαι cool

Τα νέα κορίτσια αγαπούν τρελά την ποπ κουλτούρα όπως και τα παλιά, δεν παίρνουν όμως τις επιλογές τους και τόσο στα σοβαρά.

Βάλτε την κόρη σας στο αυτοκίνητο, παίξτε τη μουσική που της αρέσει στη διαπασών και κάντε χαλαρές τσάρκες στην πόλη με τα παράθυρα ανοιχτά. Σταματήστε σε ένα cool τατουατζίδικο – δεν είναι όλα; – και κάντε της δώρο ένα προσωρινό tattoo της αρεσκείας της με την αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

Μόλις αποκτήσετε matching tattoos - προσωρινά, εννοείται - μαμά και κόρη, είστε έτοιμες για την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς. Μπείτε στο «μαμίσιο» αμάξι σας και σκάστε μύτη «σαν αφεντικά» στη συναυλία του αγαπημένου της συγκροτήματος. Φροντίστε μόνο να έχετε κάνει τα χορευτικά σας μαθήματα στο youtube, ώστε να είστε έτοιμη να λικνιστείτε στον ρυθμό χωρίς να μοιάζετε με... μαμά.

Μην ξεχνάτε μόνο ότι η έξοδος αυτή γίνεται για να την απολαύσετε εσείς και η κόρη σας και ότι γίνει θα μείνει μεταξύ σας. Οπότε, κατά τη διάρκεια της εξόδου, συμφωνείστε να κλείσετε τα social και να χρησιμοποιείτε τα κινητά μόνο για τις δεκάδες selfies που επιβάλλεται να βγάλετε.

Κι αν θέλετε να είστε ακομη πιο cool… μην κρατάτε τα προσχήματα. Κανονίστε την τρελή σας έξοδο μια καθημερινή που την άλλη μέρα έχει σχολείο!

v