Τα παιδιά της κολλητής μου είναι σαν παιδιά μου!

Τα παιδιά της κολλητής μου είναι σαν παιδιά μου!

Μερικές φορές, οι φίλοι μας γίνονται η οικογένειά μας. Ανήκω στους τυχερούς που το έχουν νιώσει αυτό και πλέον είμαι σίγουρη πως, τίποτα δεν αντικαθιστά τη φιλία! Τους φίλους μας τους επιλέγουμε και γι’ αυτό οι δεσμοί μας είναι ακόμα πιο ισχυροί ενώ μερικές φορές, η κολλητή μας γίνεται κάτι σαν αδελφή μας. Η συγγένειά μας μπορεί να μην είναι εξ αίματος, αλλά είναι από την ψυχή μας κι αυτό είναι πολύτιμο!

Όταν, μάλιστα, η καλύτερή μας φίλη γίνει μητέρα, τα παιδιά της είναι για εμάς σαν δικά μας παιδιά: τα αγαπάμε και τα φροντίζουμε άνευ όρων! Όμως, καλύτερα από μένα τα λέει η παρακάτω φίλη στο γράμμα που απευθύνεται στα παιδιά της καλύτερής της φίλης.

«Ελπίζω να ξέρετε πόσο πολύ σας αγαπώ. Δεν είστε δικά μου παιδιά, ούτε ανίψια μου, ούτε συγγενείς. Ωστόσο, σας νιώθω σαν παιδιά μου όχι επειδή έχουμε το ίδιο αίμα αλλά από επιλογή… κι αυτό σημαίνει πως θα είμαι δίπλα σας για πάντα. Είστε τα μωρά της κολλητής μου, κι αυτό σημαίνει πως ένα κομμάτι της καρδιάς μου είναι και θα είναι πάντα δικό σας.

Σας παρακολουθώ να μεγαλώνετε εδώ και χρόνια.  Έχω αγαπήσει κάθε λεπτό βλέποντάς σας να αλλάζετε. Αγαπώ τον τρόπο που χαμογελάτε, που περπατάτε και που μιλάτε. Μου αρέσει να βλέπω την μαμά και τον μπαμπά σας στα μάτια σας. Τους μοιάζετε τόσο πολύ ενώ την ίδια στιγμή είστε τόσο διαφορετικοί από εκείνους!

Τα δικά μου παιδιά έχουν τη μαμά σας για στήριγμα, κι εσείς έχετε εμένα. Την εμπιστεύομαι να φροντίζει τα παιδιά μου και μου αρέσει που τα αγαπά – το ίδιο θέλω να κάνω κι εγώ για εσάς. Όταν η ζωή γίνεται δύσκολη ή περίπλοκη, θα είμαι κοντά σας να σας υποστηρίζω και να σας βοηθώ.

Θα σας παρακολουθώ από απόσταση και θα επεμβαίνω όταν με χρειάζεστε. Δεν έχετε ποιος να σας γυρίσει από ένα πάρτι; Θα έρθω εγώ! Το σπίτι μου είναι και δικό σας και το ψυγείο μου πάντα στη διάθεσή σας. Θα είμαι εκεί χωρίς να σας κρίνω και χωρίς να σας ρωτάω. Απλά για να σας συμπαραστέκομαι.

Θα είμαι στην αποφοίτησή σας και θα κλαίω παρέα με τη μαμά σας από συγκίνηση. Θα είμαι στο γάμο σας και θα χαίρομαι με τη χαρά σας. Θα είμαι εκεί όταν γεννήσετε το πρώτο σας μωρό να γίνω η δεύτερη γιαγιά του.

Είμαι τόσο περήφανη για εσάς! Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξετε στη ζωή σας ή πόσο χρονών θα είστε – για μένα θα είστε πάντα τα μωρά της κολλητής μου που είναι και δικά μου μωρά. Όπως την πρώτη φορά που σας είδα στο μαιευτήριο, λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννησή σας και ένιωσα όπως όταν πρωτοκοίταξα τα δικά μου παιδιά. Σας τάισα, σας νανούρισα, σας άλλαξα πάνες, είδα το πρώτο σας χαμόγελο, άκουσα την πρώτη σας λέξη, είδα τα πρώτα σας βήματα…. Ήμουν, είμαι και θα είμαι εκεί για πάντα!

Η μητέρα σας είναι πολύτιμη για μένα, και το ίδιο κι εσείς.

Σας αγαπώ πολύ!»

Πηγή: scarymommy

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v