Τι τύπος είναι το παιδί σας ανάλογα με την πίτσα που προτιμά

Τι τύπος είναι το παιδί σας ανάλογα με την πίτσα που προτιμά

Δεν είναι μυστικό- όλα τα παιδιά λατρεύουν την πίτσα! Αν μάλιστα ήταν στο χέρι τους θα τρέφονταν μόνο με αυτή. Τα ματάκια τους λάμπουν από ενθουσιασμό κάθε φορά που παραγγέλνουμε, ενώ πολύ συχνά μας ζητούν να τους φτιάξουμε πίτσες από τα χεράκια μας. Κάθε παιδί έχει διαφορετικές προτιμήσεις και μάλιστα μαρτυρούν πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με άρθρο της Medical Daily οι προτιμήσεις μας στο φαγητό δείχνουν πολλά πράγματα για την προσωπικότητά μας. Και έχει μια λογική αν σκεφτούμε ότι η αίσθηση της γεύσης συνδέεται άμεσα με το νευρικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα, ακόμα και για την συμπεριφορά μας. Βασιζόμενοι, λοιπόν, σε αυτό το στοιχείο δεν θα ήταν (τελείως) παράλογο να πούμε ότι μπορούμε να μάθουμε τι τύπος είναι το παιδί μας, ανάλογα την πίτσα που προτιμά.

Πίτσα μαργαρίτα


Αυτή η απλή προτίμηση δείχνει έναν σταθερό και αξιόπιστο χαρακτήρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το παιδί σας είναι προβλέψιμο. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα! Έχει μεγάλη φαντασία και ποικιλία στις αντιδράσεις του. Του αρέσει να ακούει επαίνους και να το συμπαθούν τόσο οι συνομήλικοί του, όσο και οι ενήλικες. Πολλές φορές αγχώνεται για τις επιδόσεις του με αποτέλεσμα να κάνει…μούτρα. Ευτυχώς, όμως, το ξεπερνάει αμέσως.

Πίτσα πεπερόνι

Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν ένα παιδί που προτιμάει αυτήν την πίτσα: ευαίσθητο, πρόσχαρο και υπερκινητικό. Νοιάζεται πραγματικά για την οικογένεια και τους φίλους του και δεν θα διστάσει να τους προστατέψει αν χρειαστεί. Έχει έμφυτη ενσυναίσθηση και μπορεί εύκολα να μπει στην θέση κάποιου άλλου-αυτό και μόνο το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στις παρέες. Σε συνδυασμό μάλιστα με την κεφάτη διάθεσή του και την υπερκινητικότητά του βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής όλων.

Πίτσα μόνο με τυρί

Ξέρετε ποιες πίτσες εννοούμε! Αυτές με τα 4-5 τυριά που σε κάνουν να χρειάζεσαι ορό με νερό μετά. Αν το παιδί σας λατρεύει την συγκεκριμένη πίτσα είναι πεισματάρικο (με την καλή έννοια) και είναι γεννημένο ηγέτης. Προσαρμόζεται πολύ εύκολα ακόμα και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις και δεν διστάζει να πάρει τον ρόλο του αρχηγού αν χρειαστεί για να οργανώσει τους συμμαθητές του. Είναι το μόνο παιδί που δεν φοβάται τα απροειδοποίητα τεστ, αλλά και τις επιπλήξεις των δασκάλων.

Πίτσα με μανιτάρια

Το παιδί που θα πει «Δεν με νοιάζει τι πίτσα θα πάρουμε αρκεί να έχει μανιτάρια», είναι εκείνος ο χαλαρός τύπος που είχαμε στο σχολείο και που λατρεύαμε να κάνουμε παρέα. Έχει δοτική φύση και είναι πάντα καλοπροαίρετο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το συμπαθεί ή να αναρωτιέται αν υπάρχει κάτι/κάποιος που να μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του. Στο σχολείο είναι από τους καλούς μαθητές που, όμως, δεν του αρέσει να ξεχωρίζει.

Πίτσα ελληνική



Φέτα, ελίτσες, κρεμμυδάκι. Τόσο στην πίτσα, όσο και στην σαλάτα η προτίμηση είναι ξεκάθαρη. Του αρέσει το παραδοσιακό. Σαν παιδί είναι…αγύριστο κεφάλι και πολλές φορές ξεφυσάτε, λέγοντας «τί θα κάνω επιτέλους με αυτό το παιδί!»Μην ανησυχείτε, όμως, γιατί αυτό το πεισματάρικο και περήφανο παιδάκι είναι γεννημένο για μεγάλα πράγματα. Έχει ισχυρή θέληση και δεν θα ησυχάσει αν δεν πετύχει τους στόχους του.

Πίτσα σπέσιαλ

Γιατί να επιλέξεις 3 υλικά, όταν μπορείς να τα βάλεις όλα; Ακολουθώντας αυτή τη λογική, το παιδί πορεύεται στη ζωή του, επιζητώντας νέες συγκινήσεις και περιπέτειες. Δεν του αρέσει να συμβιβάζεται και πολύ συχνά αποφεύγει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για να αποφύγει πιθανά λάθη. Ωστόσο με ό,τι κι αν καταπιαστεί θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Είναι τελειομανής, πώς να το κάνουμε…

Πίτσα χαβανέζικη

Ναι εννοούμε αυτή με τον ανανά! Πριν ανατριχιάσετε στην σκέψη του ανανά να καλύπτει το ζαμπόν, οφείλουμε να πούμε ότι το παιδί που την προτιμάει  είναι πολύ…πολύ ξεχωριστό και κάποιες φορές ιδιόρρυθμο. Έχει καλλιτεχνική φλέβα και πολλές φορές ξεχωρίζει λόγω του εκκεντρικού χαρακτήρα του. Όταν μεγαλώσει θα κάνει πολλά ταξίδια και θα ασχοληθεί πολύ με τον εθελοντισμό. Σίγουρα θα είναι ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που θα γνωρίσεις στη ζωή σου!

Φωτογραφίες: littlethings.com

v