Μένουμε σε μια περιοχή όπου νιώθω σαν φυλακισμένη και ο άντρας μου δεν θέλει να φύγουμε. Τί να κάνω;

Μένουμε σε μια περιοχή όπου νιώθω σαν φυλακισμένη και ο άντρας μου δεν θέλει να φύγουμε. Τί να κάνω;
Ερώτηση:
Πριν από ένα μήνα έγινα μαμά μετά από 2 εξωσωματικές, 2 χειρουργεία κ μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη. Με τον άντρα μου μένουμε σε μια περιοχή που δεν μου αρέσει καθόλου. Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα μακριά από την δουλειά μου, από την οικογένεια και τους φίλους μου. Στην περιοχή που μένουμε είναι κοντά η δική του δουλειά, οι δικοί του φίλοι και οικογένεια. Αισθάνομαι φυλακισμένη μέσα στο σπίτι μου. Του λέω να πάμε στην περιοχή που έμενα παλιά και δεν θέλει. Εγώ όμως δεν μπορώ να ζήσω εδώ. Θέλω να είμαι κοντά στην δουλειά μου κυρίως για να μπορώ να βρίσκομαι και κοντά στο μωρό μου πιο γρήγορα. Μου λέει αν θέλεις φύγε εγώ δεν έρχομαι. Δεν θέλω να χωρίσουμε! Η λύση να μείνουμε κάπου στη μέση δεν υπάρχει μιας και έχουμε ένα αυτοκίνητο και δεν βολεύει κανέναν. Τι να κάνω; 
Απάντηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Αγαπητή αναγνώστρια,

Θερμά συγχαρητήρια για το μωρό σας! Να σας ζήσει! Έχετε μπει λοιπόν πρόσφατα σε μια πολύ νέα και συναρπαστική φάση ζωής, αυτήν που γίνατε γονείς! Είστε άνθρωποι άξιοι και μαχητές. Αυτό αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πορεία σας. Στις δυσκολίες που συναντήσατε, βρήκατε τρόπους να προχωρήσετε και να επιτύχετε τους στόχους σας. Ακόμη κι αν πέσατε, σηκωθήκατε ξανά. Πατήσατε στα πόδια σας, αξιοποιήσατε τις δυνάμεις σας και κερδίσατε!

Όλη αυτήν την υπέροχη δύναμη που έχετε, ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και ως ζευγάρι, έχετε να την αξιοποιήσετε εκ νέου και στις επόμενες δυσκολίες που θα συναντήσετε. Με πίστη στη σχέση και στο σύντροφο σας έχετε να αναζητήσετε νέες λύσεις που θα ταιριάζουν στη δική σας οικογένεια και στη νέα φάση ζωής την οποία διανύετε.

Ζητάτε να γυρίσετε πίσω, στην παλιά σας γειτονιά κι εκείνος να παραμείνετε στη δική του. Αυτό που έχετε να παράξετε πλέον είναι τη δική σας. Όπως φτιάξατε όμορφα τη δική σας οικογένεια, έτσι έχετε να ενωθείτε σε πολλά επίπεδα και να φτιάξετε τη γειτονιά σας, το σπίτι σας, το περιβάλλον σας, τους φίλους σας. Με έγνοια πάντα το συμφέρον σας, το οποίο είναι κοινό, συζητάτε εκ νέου για όλα εκείνα τα θέματα που έχετε να προχωρήσετε ή σας προβληματίζουν. Φυσικά και θα έχετε διαφορετικές απόψεις. Αυτή η διαφορετικότητα όχι απλά δεν αποτελεί αρνητικό στοιχείο, αλλά αναμένεται και είναι εκείνη που θα σας πάει μπροστά και θα σας οδηγήσει στη σύνθεση των ποικιλόμορφων στοιχείων σας, και επομένως στην εξέλιξη!

Είναι υπέροχο το ότι δεν θέλετε να χωρίσετε. Να προχωρήσετε θέλετε;

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v