5 kid friendly βιβλιοπωλεία για να λατρέψουν τα παιδιά τα βιβλία

5 kid friendly βιβλιοπωλεία για να λατρέψουν τα παιδιά τα βιβλία

Μαζί με το σχολείο, το παιδικό βιβλίο είναι ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος στην προσπάθεια να μεγαλώσουμε παιδιά με ενσυναίσθηση και αγάπη για τους ανθρώπους και τον κόσμο. Συνεπώς, ένα μέρος με το οποίο θα πρέπει να εξοικειωθούν τα παιδιά είναι το βιβλιοπωλείο, εκεί όπου μπορούν να χαθούν μέσα στα χρώματα και τις λέξεις διαλέγοντας τα πρώτα τους αναγνώσματα μαζί σας. Αυτά τα 5 βιβλιοπωλεία δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην παιδική λογοτεχνία και περιμένουν να μυήσουν τα μικρά σας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Φωτογραφία: Little Book

Little Book

Xαϊμαντά 35, Χαλάνδρι

Το Little Book είναι ένα ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο που δεν θυμίζει εκείνα που έχουμε συνηθίσει, αφού απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά και έφηβους. Ο χώρος του έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των μικρών αναγνωστών – είναι φωτεινός, άνετος και έχει αναπαυτικά καθίσματα στα οποία τα παιδιά μπορούν να χαλαρώσουν ξεφυλλίζοντας τα αγαπημένα τους παραμύθια. Στόχος της ιδιοκτήτριας είναι να στηρίξει το παιδικό βιβλίο και να φέρει σε επαφή περισσότερα παιδιά με τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης. Στο Little Book οι γονείς βρίσκουν επιλεγμένα βιβλία για βρέφη, νήπια, παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά και έφηβους. Στον χώρο διοργανώνονται συχνά  βιβλιοπαρουσιάσεις και εκδηλώσεις για όλους τους μικρούς βιβλιόφιλους.

Booktique

Πατριάρχου Ιωακείμ 21, Κολωνάκι

Φωτογραφία: Booktique

Ένα ακόμη ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο με μεγάλη ποικιλία για τους μικρούς αναγνώστες είναι το Βοoktique στην καρδιά του Κολωνακίου. Όσο οι μεγάλοι ξεφυλλίζουν τα βιβλία που απευθύνονται σ’ αυτούς, τα παιδιά μπορούν να περιπλανηθούν ως την παιδική γωνιά όπου δεσπόζει ο «Μικρός Πρίγκιπας». Εκεί, περνούν ευχάριστα το χρόνο τους χαζεύοντας κάθε λογής παιδικό βιβλίο και παραμύθι. Πολύ συχνά, ο χώρος φιλοξενεί καταξιωμένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων οι οποίοι μαγεύουν το παιδικό κοινό με τις αφηγήσεις τους.

Marilia’s Bookstore

Yψηλάντου 9, Άνω Βριλήσσια

Φωτογραφία: Marilia's Bookstore

Το Μarilia’s Bookstore κερδίζει τους μικρούς βιβλιόφιλους από την πρώτη στιγμή με τη χρωματιστή του διακόσμηση και την πανδαισία από βιβλία, παιχνίδια και είδη εποχής. Σ’ αυτό το χαριτωμένο βιβλιοπωλείο, εκτός από μεγάλη ποικιλία παιδικών τίτλων, οι γονείς βρίσκουν έξυπνα είδη δώρων και συναρπαστικά επιτραπέζια παιχνίδια. Ο φωτεινός χώρος του σου φτιάχνει τη διάθεση και γεμίζει συχνά πυκνά με χαρούμενα παιδικά προσωπάκια, καθώς είναι τέλειος για κάθε λογής εκδηλώσεις και παρουσιάσεις.

Ο γάτος Μαουρίτσιο

Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι

Φωτογραφία: Ο γάτος Μαουρίτσιο

Ο γάτος Μαουρίτσιο είναι ένα βιβλιοπωλείο που στήθηκε με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να αναζητούν, να ανακαλύπτουν και να ταξιδεύουν μέσα από τα βιβλία και τις εικονογραφήσεις τους. Στον «γάτο» οι γονείς βρίσκουν επιλεγμένα παιδικά και εφηβικά βιβλία, αλλά και βιβλία που εστιάζουν στην σχέση γονέα-παιδιού. Πολύ συχνά, στον χώρο διοργανώνονται εκδηλώσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις όπου συγγραφείς και εικονογράφοι γνωρίζονται με το μικρό κοινό. Άλλες φορές, οι μικροί αναγνώστες καλούνται να παρακολουθήσουν ζωντανές αφηγήσεις ή να συμμετάσχουν σε δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίησή τους πάνω στο βιβλίο.

Μonogram Bookstores

Αγίου Ιωάννου 13, Αγία Παρασκευή

Φωτογραφία: Monogram Bookstores

Στα Monogram, τα 4 βιβλιοπωλεία της κλασικής πλέον αλυσίδας των Βορείων Προαστίων (Αγ. Παρασκευή, Κηφισιά, Χολαργός, Μελίσσια), μια παιδική γωνιά περιμένει να φιλοξενήσει, να ψυχαγωγήσει και να ενημερώσει τους μικρούς φίλους του βιβλίου. Εκεί, γίνονται συχνές βιβλιοπαρουσιάσεις απο γνωστούς συγγραφείς, αλλά και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για παιδιά. Εδώ και πάνω από μια εικοσαετία, στα καταστήματα Monogram οι γονείς βρίσκουν παιδικά κι εφηβικά βιβλία για όλες τις ηλικίες, καθώς και μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια και σχολικά είδη.

 

v