Νομίζω πως ο σύζυγός μου με απατάει, αλλά δεν χωρίζω για τα παιδιά

Νομίζω πως ο σύζυγός μου με απατάει, αλλά δεν χωρίζω για τα παιδιά
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τον σύζυγό μου που, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι έχει σχέση με μια κοπέλα από την δουλειά του. Επικοινωνούν με μηνύματα την περισσότερη ώρα και δεν ξέρω αν έχει προχωρήσει περισσότερο η σχέση τους. Έχουμε δυο παιδάκια και μου είναι πολύ δύσκολο να του πω να χωρίσουμε, αλλά δεν μπορώ και να τον εμπιστευτώ πια.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η κατάσταση που περιγράφετε φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Έχετε κάνει μια επιλογή, να ζήσετε ο ένας με τον άλλον ως σύζυγοι και έχετε δημιουργήσει την οικογένεια σας. Και οι δύο φαίνεται να μην είστε ευχαριστημένοι από τη σχέση σας. Ο σύζυγος σας πιθανολογείτε ότι ψάχνει πρόσκαιρες αποδράσεις για να ανακουφιστεί, κι εσείς ενώ είστε ζορισμένη παραμένετε ακίνητη γιατί έχετε έγνοια τα παιδιά σας. Μέσα σε αυτά τα δεδομένα, έχετε να αναρωτηθείτε εάν έχετε έγνοια για τη σχέση σας.

Η σχέση μεταξύ συντρόφων, όπως έχουμε συζητήσει με πολλές αφορμές, δεν έχει αυτονόητα καλή πορεία. Χρειάζεται διαρκή φροντίδα ώστε να εξελίσσεται όμορφα και το ζευγάρι να αναπτύσσει τη δυνατότητα να ξεπερνά δυσκολίες  που σίγουρα θα συναντήσει στην πορεία του. Οι δυσκολίες λοιπόν που αντιμετωπίζετε είναι πολύ βαθύτερες από την παρουσία ενός τρίτου προσώπου και προϋποθέτουν επιθυμία και δέσμευση στη σχέση προκειμένου να τις προχωρήσετε. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε με απόφαση και ευθύνη, να αλλάξετε εντελώς την πορεία της σχέσης σας! Εάν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε μπορείτε να αναζητήσετε βοήθεια που θα σας δώσει πολύτιμα στοιχεία ώστε να δουλέψετε!

Εάν μείνετε παρατηρητές της κατάστασης, με πικρία θα διαπιστώνεται τη φθίνουσα πορεία της. Κανένα λουλούδι δεν άνθισε επειδή κάποιος απλώς το επέλεξε. Κάθε άνθος είναι αποτέλεσμα μιας ολόκληρης καλής φροντίδας που έχει προηγηθεί…

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v